2012-11-12 02:00:30
Φωτογραφία για To χάος δεν μένει πια εδώ
Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου διαβεβαίωσε σήμερα από τη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας. Εν τω μεταξύ το πρόβλημα των διαθεσίμων που τελείωναν στις 16 Νοεμβρίου, λύνεται, όπως μας πληροφορούν οι αρμόδιοι Υπουργοί, αφενός με την έκδοση γραμματίων και αφετέρου με νοικοκυρεμένη διαχείριση τους. Και αν υπάρχει κάτι αληθινά σουρεαλιστικό, είναι πως ό,τι ως μέχρι την ψήφιση των μέτρων παρουσιαζόταν ως η γραμμή που μας χωρίζει από το χάος, σήμερα ήταν από την τρικομματική κυβερνητική πλευρά ένα σχεδόν μη θέμα.

«Το αν δεν πάρουμε τη δόση άμεσα θα καταστραφούμε - δεν υπάρχει άλλος χρόνος για διαπραγμάτευση» μετατράπηκε στο «Εντάξει, ας μην αγχωνόμαστε, θα την πάρουμε όταν είναι να την πάρουμε».

Και σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές και από την κυβερνητική πλευρά πλέον, πως το πότε θα την πάρουμε την δόση δεν είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται από εμάς, αλλά από έναν ενδοτροϊκανό πόλεμο συμφερόντων, στο οποίο φυσικά και δεν πρόκειται να εμπλακούμε εμείς ως χώρα
. Ο δε Πρωθυπουργός μας ενημέρωσε πως από αύριο αλλάζει κεφάλαιο και αρχίζει να κυνηγάει προσωπικά επενδύσεις. Μελετητές της πολιτικής του καριέρας διαβεβαιώνουν πως δεν έχει εμφανιστεί στη σύγχρονη πολιτική ιστορία πολιτικός που να χρησιμοποιεί τόσο συχνά το πρώτο ενικό. Για την καταβολή της δόσης τώρα έχει ο Θεός (όπως τον διαβεβαίωσε ο ίδιος στην πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία).

Και πάντως τη δόση θα την πάρουμε όπως διαβεβαίωσε ο Στουρνάρας «εγκαίρως». Το χάος έχει οριστικά αποφευχθεί. Γιατί η γραμμή που μας χωρίζει από το 2010 έως σήμερα από το χάος, δεν έχει να κάνει με το πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις θα υπογραφεί το κάθε μνημόνιο, δεν έχει να κάνει με το πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις θα εκταμιεύεται η κάθε δόση. Η γραμμή που μας χώριζε και μας χωρίζει από το χάος είναι η γραμμή της υποταγής στα όσα μας προστάζουν να κάνουμε. 

«Εμείς από την πλευρά μας ως χώρα έχουμε κάνει αυτό που πρέπει»: αυτό είναι το καίριο, αυτό είναι το αντίθετο του χάους. 

Εδώ στη Δύση, εδώ στον καπιταλισμό, χάος συνιστά ό,τι δεν έχει εσωτερικεύσει τον κόσμο που ζούμε ως τον μόνο νοητό, ως τον πέραν κάθε ριζικής αμφισβήτησης, ως τον μόνον, όχι απλά βιώσιμο, αλλά και επιθυμητό.

Αφού δεν αμφισβητήσαμε τον κόσμο μας, το χάος έχει ξανά απομακρυνθεί από αυτόν. 
Old Boy
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ