2012-11-12 01:54:24
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ (0-4)
Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με σκορ 0-4 σε ένα κατ' ευφημισμόν ντέρμπι που πολλά ακούστηκαν για διαιτησία, παράπονα και ΑΝ... ΑΝ... ΑΝ! Η ουσία είναι ότι όσο ο Ολυμπιακός άφησε την ΑΕΚ να παίξει, της έδωσε δικαίωμα να ελπίζει και τελικά να φωνάζει και να κλαίγεται" πάλι! Γιατί όταν σοβάρεψε και έπαιξε όπως έπρεπε, απλά.. δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο γήπεδο. Βέβαια είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά όσο και να σκούζουν, ο Ολυμπιακός, όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, έχει αντίπαλο, μόνο τον κακό του εαυτό στην Ελλάδα.

Για να μην πολυλογούμε... Όταν οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να πατήσουν ελάχιστα το γκάζι και... θυμήθηκαν πόσο εύκολα μπορεί να επαναληφθεί το πάθημα με τον Άρη, έπαιξαν όπως τους αρμόζει, είχαν κατά διαστήματα πολύ καλές στιγμές, 4 γκολ και φυσικά μια μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ.

Ας δούμε και τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Κάρολ:

Ελάχιστες φορές χρειάστηκε να επέμβει κατά τη διάρκεια του 90λεπτου και όποτε συνέβη, ήταν σταθερός και αποτελεσματικός.

Τοροσίδης:

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά στον χώρο ευθύνης του και αρκετές φορές ανέβηκε την πλευρά επιθετικά, εκμεταλλευόμενος τον χώρο που του άφηνε ο Φουστέρ καθώς ο Ισπανός συνέκλινε διαρκώς προς τον άξονα.

Παπάζογλου:

Επανεμφανίστηκε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά από 1,5 μήνα περίπου και αφού ξεπέρασε το πρώτο 20λεπτο που έμοιαζε εκτός ρυθμού, βρήκε σταδιακά τα πατήματα του και δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα απείλησε δύο φορές την εστία της ΑΕΚ σε ισάριθμες στημένες φάσεις. Σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά.

Σιόβας:

Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε με τον Κατσικοκέρη, ούτε και με κάποιον άλλο παίκτη των γηπεδούχων, έχοντας καλές μεταβιβάσεις προς τους μέσους και συνολικά ικανοποιητική εμφάνιση.

Χολέμπας:

Δεν χρειάστηκε να πιεστεί ιδιαίτερα, αλλά ούτε και έκανε κάτι το ιδιαίτερο. "Εμπλέκεται" στην φάση του 39', για την οποία διαμαρτύρεται η ΑΕΚ και γενικά είχε λίγα νεύρα που του στοίχισαν μια κίτρινη κάρτα. Καλός αμυντικά, προσπάθησε στην επίθεση, αλλά ως εκεί Φέισα:

Είχε τον απόλυτο έλεγχο του χώρου μπροστά από τα δύο στόπερ του Ολυμπιακού και οργάνωσε όμορφα το παιχνίδι από "χαμηλά". Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταβιβάσεων του είχε τον κατάλληλο αποδέκτη, ενώ ήταν αρκετά αποτελεσματικός και ανασταλτικά.

Γκρέκο:

Ακόμη μια καλή εμφάνιση από τον Ιταλό που μοίρασε σωστά την μπάλα, πίεσε αρκετά τους αντίπαλους μέσους και πρόσφερε βοήθειες ανασταλτικά στον Φέισα. Οι μεταβιβάσεις του ήταν καλές και έδωσε νεύρο στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Μετά το 60' άρχισε να χάνει δυνάμεις και στο 78' άφησε τη θέση του στον Μανιάτη.

Μασάντο:

Δεν κατάφερε να φτάσει υψηλά στάνταρ, ήταν κινητικός στα 65 λεπτά που αγωνίστηκε παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο στην πλάτη του Μήτρογλου. Οι κάθετες πάσες του δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα και χωρίς να είναι αρνητικός δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω στους ερυθρόλευκους. Άφησε τη θέση του στον Ιμπαγάσα.

Φουστέρ:

Όσα δεν του βγήκαν επιθετικά σε 80' λεπτά παιχνιδιού, τα πέτυχε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Γκολ με βολ - πλανέ με το δεξί πάνω στην κίνηση στο 85' και εξαιρετική ασίστ στο δεύτερο προσωπικό γκολ του Μήτρογλου στο 88'. Κατά τα άλλα, έτρεξε, πίεσε, αμύνθηκε σωστά όπως πάντα.

Αμπντούν:

Ευστόχησε στο 23' με πέναλτι, δίνοντας το προβάδισμα (1-0) στον Ολυμπιακό. Πήρε πρωτοβουλίες, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, ταλαιπώρησε την δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει όπως θα ήθελε τις περισσότερες προσπάθειες του. Στην καλύτερη στιγμή που είχε για να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, ο Αραμπατζής με ωραία επέμβαση του στέρησε το γκολ στο 80ο λεπτό.

Μήτρογλου:

Στο 22' κέρδισε το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα από τον Γιάγκο, δίνοντας στον Αμπντούν την ευκαιρία να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα. Στο 37' με κίνηση... πίβοτ από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κωνσταντόπουλο, ενώ είχε και την επιλογή του Μασάντο που έβλεπε τέρμα. Στην επανάληψη πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα, όταν στο 57ο λεπτό πήρε την πάσα από τον Φουστέρ, "άδειασε" δύο αντιπάλους και με εκπληκτικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας της ΑΕΚ! Στο 88' εκμεταλλεύτηκε άψογα την ασίστ του Φουστέρ και πλάσαρε ιδανικά τον Αραμπατζή πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού και δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι και φυσιολογικά ανακηρύχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Ιμπαγάσα:

Επανεμφανίστηκε σε παιχνίδι του Ολυμπιακού μετά από αρκετό διάστημα, παίρνοντας τη θέση του Μασάντο στο 65', κράτησε και μοίρασε σωστά την μπάλα, προσφέροντας σιγουριά και ηρεμία στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Μανιάτης:

Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 78' αντί του Γκρέκο και έτρεξε όπου και όσο χρειάστηκε.

Μοντέστο:

Αντικατέστησε τον Τοροσίδη στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης και βέβαια δεν μπορεί να κριθεί στο λίγο χρόνο που αγωνίστηκε.
 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ