2012-11-12 02:20:37
Φωτογραφία για Ομπάμα: «Η δεκαετία του πολέμου τελειώνει»
Η "δεκαετία του πολέμου" στο Ιράκ και το Αφγανιστάν πλησιάζει στο τέλος της, τόνισε... σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τιμώντας την ημέρα των βετεράνων στο κοιμητήριο του Άρλινγκτον, στη Βιρτζίνια.

"Μετά από μια δεκαετία πολέμου, οι ήρωές μας επιστρέφουν στην πατρίδα. Και σε μερικά χρόνια πάνω από ένα εκατομμύριο στρατιώτες θα έχουν επιστρέψει στην πολιτική ζωή" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθυμίζοντας ότι ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη αποχωρήσει από το Ιράκ και ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και στο Αφγανιστάν.

"Την τελευταία δεκαετία αυτή είναι η πρώτη ημέρα των βετεράνων που γιορτάζω, κατά την οποία δεν σκοτώθηκε κανένας Αμερικανός στρατιώτης στο Ιράκ" πρόσθεσε, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο Ομπάμα χαιρέτισε επίσης τη γενιά των στρατιωτών που πολέμησαν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, λέγοντας ότι "μπήκαν στην ιστορία" ανατρέποντας τον πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, σκοτώνοντας τον αρχηγό της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν και αντιμετωπίζοντας τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

"Από τη μια αποστολή στην άλλη, χρόνο με το χρόνο, εσείς και οι οικογένειέας σας κάνατε όσα σας ζήτησε η χώρα σας κι ακόμη περισσότερα", κατέληξε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι τέσσερες γάτες,
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι τέσσερες γάτες,
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ