2012-03-23 02:13:06
Φωτογραφία για Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών του Πωγωνίου εξαιτίας...
...των διαρρηκτών που δρουν ανεξέλεγκτα!

Απροστάτευτοι από τους κακοποιούς που δρουν στα απομακρυσμένα χωριά του Πωγωνίου στα ελληνοαλβανικά σύνορα νοιώθουν ότι είναι οι λιγοστοί ηλικιωμένοι κάτοικοι που επιμένουν να φυλάνε Θερμοπύλες.

Οι συχνές επιδρομές ληστών και διαρρηκτών τον τελευταίο καιρό τους θύμισαν την εποχή του μεγάλου κύματος των λαθρομεταναστών από την Αλβανία,το κακό όμως τώρα όπως λένε είναι χειρότερο και μεγαλύτερο αφού δεν υπάρχει πια αστυνόμευση.

Οι συνοριοφύλακες έχουν μετακινηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων,ενώ έχουν κλείσει και όλα τα στρατιωτικά φυλάκια.

Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτύρεται έντονα και σε ψήφισμά του επισημαίνει:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ & ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΟΙΚΙΩΝ.


Επειδή το τελευταίο διάστημα και από πολλές περιοχές του Δήμου μας έχουν καταγγελθεί κρούσματα κλοπών με διαρρήξεις οικιών, σημαντικές φθορές, κρούσματα κλοπής ζώων κ.λ.π. , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου επανέρχεται επί του θέματος και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το φαινόμενο. Ταυτόχρονα διαμαρτύρεται έντονα προς κάθε υπεύθυνη Αρχή γιατί παρά τις συνεχείς αναφορές μας, τις παραστάσεις και τις αποφάσεις, ουδεμία μέχρι στιγμής αντίδραση υπήρξε από τους υπευθύνους.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής μας και ιδιαίτερα στα μικρά και απομονωμένα χωριά δικαιολογημένα αισθήματα αγανάκτησης αλλά και εγκατάλειψης. Είναι φανερό ότι τα μέτρα φύλαξης είναι ελάχιστα και το ανθρώπινο δυναμικό ανεπαρκές.

Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και ζητάμε να ληφθούν άμεσα αυξημένα μέτρα προστασίας.

Επίσης ζητάμε να επανέλθουν άμεσα οι συνοριακοί φύλακες που έπρεπε να υπηρετούν την περιοχή και αδικαιολόγητα αποσπώνται στις υπηρεσίες της πόλης των Ιωαννίνων.

Τέλος να γίνει άμεσα συνάντηση του Δημάρχου με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, για το θέμα αυτό.
epiruschannel.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ