2012-11-12 11:02:02
Φωτογραφία για Οι Ιάπωνες...δοκιμάζουν το ελληνικό ελαιόλαδο!
Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τον Ιάπωνα πρέσβη Hiroshi Toda με τον οποίο συζήτησε τις εισαγωγές λαδιού που κάνει η Ιαπωνία από την Ιταλία και του πρότεινε να δοκιμάσουν και το ελληνικό λάδι! Ο Γιάννης Πασχαλίδης πρόβαλε το λάδι της περιοχής, πρότεινε στον Ιάπωνα διπλωμάτη η χώρα του να εξετάσει και το λάδι που παράγεται στον Νομό Καβάλας. Εκείνη η αρχική συνάντηση φαίνεται ότι ήταν μια καλή αρχή αφού το θέμα έχει πρόσφατη συνέχεια. Ο Ιάπωνας πρέσβης επανήλθε προτείνοντας στον κ. Πασχαλίδη πιο συγκεκριμένα πράγματα. Συμφωνήθηκε ήδη και προετοιμάζεται να έρθουν στην Καβάλα εκπρόσωποι του Ελληνοιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σε αυτή την αποστολή πρόκειται να μετέχουν Ιάπωνες επιχειρηματίες που θα ταξιδέψουν για αυτόν τον λόγο στην χώρα μας, στις 19 Νοεμβρίου.

Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οι Ιάπωνες να αγοράζουν ελληνικό λάδι απευθείας από τους παραγωγούς του Νομού Καβάλας, χωρίς την μεσολάβηση των εμπόρων. Η ελληνική πλευρά δέχεται φυσικά το προϊόν να ελεγχθεί κι αν διαπιστωθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις τότε οι συζητήσεις να προχωρήσουν περισσότερο.

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/251400/oi-iaponesdokimazoyn-to-elliniko-elaiolado#ixzz2BxPFQHMu
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ