2012-11-12 13:30:14
Φωτογραφία για Σαμαράς: Κύριε Τσίπρα είστε τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν
«Δεν φέρατε αέρα αλλαγής, παλαιοκομματισμό φέρατε»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2013.«Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον αγαπητό κ. Τσίπρα. Δεν είστε το αύριο, δεν είστε ούτε το σήμερα, ούτε το χθες. Είστε τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν κ. Τσίπρα. Και η ελληνική κοινωνία δεν σας γεννάει. Δικαιολογημένα την τρομάζετε και σας αποβάλει», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Και επισήμανε: «Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας, είναι υπεύθυνος πολιτικός και λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήσατε το χρόνο στη Βουλή. Δεν φέρατε αέρα αλλαγής, παλαιοκομματισμό φέρατε. Μας ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας τη μεγάλη λύση:οΤΙ θα καταργήσει ότι έχει ψηφίσει αυτή η Βουλή. Ευτύχως που ο κόσμος σας άκουσε. Όποιος περνάει το κατώφλι του γραφείου σας είναι ναι σε όλα. Και όταν έρχεται στη Βουλή είναι όχι σε όλα. Γι' αυτό και θα μείνουν συνιστώσες. Συνισταμένη δε θα αποκτήσετε ποτέ».


Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν νέα δυναμική στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι ήδη «όλοι καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση έχει αρχίσει και βελτιώνεται». Ανέφερε, μάλιστα, ότι «η χώρα ή θα βγει ενωμένη από την κρίση ή δεν θα βγει καθόλου. Από αύριο εγώ προσωπικά γυρίζω κεφάλαιο, δεν θα περιμένω τις επενδύσεις, θα κυνηγήσω επενδύσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «οι θυσίες που καλούμαστε να ψηφίσουμε είναι οι τελευταίες», ενώ δεσμεύτηκε ότι οι αδικίες θα διορθωθούν μόλις βγούμε από τα ελλείμματα».

Υποστήριξε, επίσης, ότι τα χρήματα της δόσης θα έρθουν εγκαίρως και με το παραπάνω, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε». «Η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που έπρεπε, τώρα είναι η σειρά των δανειστών. Και θα το κάνουν κι αυτοί. Τα χρήματα θα έλθουν σύντομα, και με το παραπάνω. Η κοινωνία θα ανακουφιστεί όταν έρθει η δόση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων «διασφαλίζουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ», ενώ με την ανακεφαλαιοποίηση θα φυγει η αβεβαιότητα υποστήριξε εκ νέου ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι «οι στόχοι για το 2013 δεν είναι ψευδείς πόθοι». Έκανε δε λόγο για θεαματική πρόοδο των δημοσιονομικών της χώρας.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με την αποχή των υπαλλήλων της Βουλής την περασμένη Τετάρτη κατά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε: Είναι λογικό οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφάπάξ οκταπλάσιο από τους υπόλοιπους υπαλλήλους;

«Έχουμε την πιο προικισμένη γενιά, δεν θα τη χαρίσουμε στο εξωτερικό», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι το «δύσκολο στοίχημα είναι να ενωθούμε στα δύσκολα». Και συμπλήρωσε: «Σε λίγες ημέρες αλλάζουμε όσα δεν άλλαξαν επί δεκαετίες».
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ