2012-11-13 18:13:38
Φωτογραφία για Α.Τσίπρας στο CNN: «Κούρεμα» με πολιτικές ανάπτυξης
Ενα γενναίο κούρεμα χρέους εκτιμά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας ότι είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα, σε συνέντευξή του στο CNN, ενώ επανέλαβε την πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για το χρέος όλων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανάλογα της Ελλάδας.

Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι το Μνημόνιο έχει αποτύχει, ενώ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν αποφάσισαν κάτι ουσιαστικό, γιατί το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.

«Χθες στο Eurogroup δεν μπορούσαν να αποφασίσουν κάτι ουσιαστικό. Διότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Το πρόγραμμα έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους του. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα, το οποίο όμως πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές ανάπτυξης και με δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κι ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές», ανέφερε.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι επωφελής τόσο γι αυτούς που χρωστούν όσο και για τους πιστωτές. «Αν έχεις κάποιον χρεοκοπημένο, η λύση δεν είναι να του δώσεις περισσότερα δάνεια, που δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει», εξήγησε, αλλά «να τον βοηθήσεις να εργαστεί, να παράξει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να αποπληρώνει» και χαρακτήρισε απολύτως καταστροφικό αυτό που γίνεται με την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου χρειάζονται ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Τσίπρας και ανάπτυξη δίχως δημόσιες επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει, γι αυτό, συνέχισε, χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη. «Αυτή είναι η λύση και όχι η λιτότητα», η οποία σήμερα «μπορεί να ευνοεί ένα σχέδιο για τη γερμανοποίηση της Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, όπως και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα. Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα οδηγούσε σε ένα ντόμινο και την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, εκτίμησε, για να σημειώσει χαρακτηριστικά ότι η Ε.Ε., χωρίς ένα σημαντικό της κομμάτι πολιτισμικά, οικονομικά, γεωπολιτικά, θα ήταν μία ανάπηρη Ευρώπη.

«Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει μέλλον ευημερίας για τους ευρωπαϊκούς λαούς με αυτή την πολιτική. Είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιδέας. Γι' αυτό απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και να οδηγηθούμε σε βιώσιμες λύσεις τόσο για το χρέος, όσο και για την ανάπτυξη», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ