2012-03-23 09:06:06
Φωτογραφία για Αναγνώστρια αναφέρει: Στο έλεος της ανευθυνότητας των αρμοδίων οι στρατιωτικοί του ΤΕΣΑΦ
Τις τελευταίες ημέρες ενημερωνόμαστε συνεχώς για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην εύθραυστη πολιτικά και κοινωνικά περιοχή του Αφγανιστάν. Ακούμε για Αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι καίουν το Κοράνι μη σκεπτόμενοι σοβαρά τις επιπτώσεις που επισύρουν αυτές τους οι πράξεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τις υπόλοιπες ειρηνευτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Η πράξη τους αυτή πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων από τη μεριά του αφγανικού λαού, οι οποίοι γνωστοί για την υπερβολή των αντιδράσεων τους καθώς ωθούνται από θρησκευτικά και φανατικά κίνητρα, είχε ως αποτέλεσμα και οι δύο μεριές να θρηνήσουν θύματα. Τέλος πάντων, έπειτα από ένα παιχνίδι διπλωματίας, που αφορούσε συγγνώμες και ανάληψη ευθυνών και από τις δύο μεριές, τα πράγματα ησύχασαν και έτσι προσωρινά ησυχάσαμε και όλοι εμείς που έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους εκεί.

Τα γεγονότα όμως τρέχουν και φτάσαμε και πάλι στις 11-3-2012 να ακούμε και πάλι για έναν Αμερικανό στρατιώτη ο οποίος, αφού καταλήφθηκε από αμόκ, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας 16 αμάχους μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Και η αντίδραση της άλλης μεριάς;; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι Αφγανοί Ταλιμπάν απειλούν με αποκεφαλισμούς αμερικανών στρατιωτών σε αντίποινα.


Και τώρα όλοι εμείς, που έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους εκεί, συζύγους, πατεράδες, αδέρφια, αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και να διαβάσουμε από διάφορα sites και blogs – διότι καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για τις δυνάμεις μας εκεί – για την κατάσταση που επικρατεί.

Και ανησυχούμε γιατί εκεί βρίσκονται οι άνθρωποί μας.

Και ανησυχούμε και δεν εφησυχάζουμε στη δικαιολογία πως εκεί δεν συνέβη τίποτα και ποτέ γιατί εκεί στοχοποιείται η στολή η στρατιωτική και όχι η σημαία που φέρει αυτή.

Ακούγοντας λοιπόν όλα αυτά που συμβαίνουν και νιώθοντας πως οι στρατιωτικοί μας εκεί είναι παρατημένοι και ξεχασμένοι στο έλεος, πληροφορούμαστε παράλληλα ότι δεν θα τους δοθεί το εφάπαξ βοήθημα επικινδυνότητας, ένα βοήθημα που δινόταν σε κάθε αποστολή που βρίσκονταν στο Αφγανιστάν μέχρι τώρα.

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως ο κ. Μπεγλίτης, πρώην Υπουργός Άμυνας, στην άστοχη προσπάθειά του να περικόψει τις δαπάνες, πρότεινε να σταματήσει η χορήγηση του εν λόγω βοηθήματος.

Για ποιο λόγο να περικοπεί το συγκεκριμένο επίδομα από την αποστολή του Αφγανιστάν;

Θεωρείται μήπως ότι η κατάσταση εκεί δεν κρίνεται επικίνδυνη επομένως και το συγκεκριμένο επίδομα δεν θα έπρεπε να χορηγείται;

Θεωρεί μήπως ο κ. Μπεγλίτης πώς μ’ αυτή την πρόταση θα αφήσει έργο για να τον θυμούνται, ή μήπως έχει την ψευδαίσθηση πώς έτσι θα σώσει τη χώρα από την κρίση;;

Στις αποστολές του Αφγανιστάν, όπως και σε όλες τις αποστολές του εξωτερικού επέλεξαν να συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι άφησαν πίσω τις οικογένειές τους προκειμένου – δεδομένων τω δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας – να καταφέρουν να μαζέψουν κάποια χρήματα για να μπορούν αυτοί και οι οικογένειές τους να ζήσουν αξιοπρεπώς. Ας μην ξεχνάμε πως κι απ’ αυτούς έγιναν περικοπές στο μισθό που τις αποδέχτηκαν αβίαστα και αδιαμαρτύρητα.

Είναι άδικο λοιπόν να τους περικόπτεται ένα επίδομα που το αξίζουν δικαιωματικά.

Είναι κατάφορη η αδικία που συντελείται σε βάρος τους.

Ας μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι αυτοί τιμούν την ελληνική σημαία που φέρουν στο στήθος.

Ας την τιμήσουν και όλοι οι υπεύθυνοι που κάθονται στην ασφάλεια των γραφείων τους και κρίνουν εξ αποστάσεως τι είναι επικίνδυνο και τι όχι.

Ας μην περιμένουμε να μας προλάβουν τα γεγονότα γιατί τότε οι ευθύνες θα βαραίνουν μόνο τους υπεύθυνους και η κατακραυγή του κόσμου θα είναι τεράστια.

Δώστε όλοι εσείς που μπορείτε ένα ακόμα κίνητρο στα στελέχη της TESAF 33.

Μια σύζυγος στρατιωτικού
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ