2012-11-16 15:13:47
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ-Έφεση κατά της αθώωσης του άσκησε η Εισαγγελία
Έφεση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά της απόφασης για τον εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη, για τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατατεθών της ελβετικής HSBC, που φέρονται να περιλαμβάνονται στην αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ.

Η Εισαγγελία θεωρεί νομικά εσφαλμένη την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε την 1η Νοεμβρίου, η πρόεδρος του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον δημοσιογράφο και κρίνει ότι η δημοσιοποίηση του καταλόγου ονομάτων καταθετών στην HSBC που φέρεται να είναι η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ», συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Έτσι ο δημοσιογράφος, που είχε συλληφθεί με εντολή εισαγγελέα για τη δημοσίευση, θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο για την υπόθεση ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ως δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει την έφεση της Εισαγγελίας για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς, είχε ζητήσει την καταδίκη του δημοσιογράφου, κρίνοντας ότι η δημοσιοποίηση του επίμαχου καταλόγου στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Έκανε μάλιστα, λόγο για κανιβαλισμό σε βάρος ανθρώπων που δεν έχει κριθεί αν παρανόμησαν ή όχι.

Πηγές της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι για την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου υπήρξαν αιτήματα από πολίτες και δικηγόρους.
enimerotiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ