2012-03-23 12:24:06
Φωτογραφία για Παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας: Τώρα εξαρτάται από το κράτος
Ο ιδιωτικός τομέας έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει για τη μεγάλη κινεζική επένδυση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας, τώρα το θέμα είναι στα χέρια του κράτους. Τόσο το μέγεθος και το είδος της επένδυσης, ο χρονικός ορίζοντας αλλά και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και από τις οποίες θα μπορούν να επωφεληθούν Κύπριοι, θα εξαρτηθούν από τους χειρισμούς του κράτους. Αυτά εν ολίγοις ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Κύπρος» του Super Sport FM, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports, Αδάμος Ασπρής.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Ο κ. Ασπρής ανέφερε ότι η Hermes Airports και η Eastern Phoenix ύστερα από πολύωρες και εντατικές διαβουλεύσεις κατέληξαν στις 1.45 τα ξημερώματα στην υπογραφή της συμφωνίας για την πραγματοποίηση της μεγάλης επένδυσης στο χώρο του παλιού αεροδρομίου για τη δημιουργία Εκθεσιακού Χώρου και Διαμετακομιστικού Σταθμού για κινεζικά προϊόντα.


ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ. Βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών, η Eastern Phoenix θα έχει το δικαίωμα χρήσης του χώρου για τα επόμενα 19 χρόνια. Ως προς το αίτημα της κινεζικής εταιρείας για επέκταση του χρόνου χρήσης για 50 χρόνια, ο κ. Ασπρής ξεκαθάρισε ότι αυτό εναπόκειται στο κράτος. Το κράτος, είπε ο κ. Ασπρής, θα πρέπει τώρα να αποφασίσει ως προς το θέμα αυτό και από τις αποφάσεις που θα λάβει το κράτος, θα εξαρτηθεί και το ύψος της επένδυσης της ξένης εταιρείας. Θα είναι διαφορετική η επένδυση αν θα έχουν το χώρο για 19 χρόνια, από ότι θα είναι αν θα έχουν το χώρο για 50 χρόνια, είπε ο κ. Ασπρής.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Από το πώς θα χειριστεί το κράτος την ήδη υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ των δύο ιδιωτών, θα εξαρτηθεί και το θέμα των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν. Ο κ. Ασπρής διευκρίνησε ότι η Hermes Airports έστειλε το μήνυμα «με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» και «εξ όσων αντιλαμβάνομαι έγινε αποδεκτό» από την Eastern Phoenix, ότι ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων, θα είναι Κύπριοι. Ωστόσο, υπογράμμισε ο κ. Ασπρής, αυτό θα εξαρτηθεί τελικά από το κράτος, γιατί είναι το κράτος που εκδίδει τις άδειες και όχι η Hermes Airports. Ερωτηθείς τέλος για το πόσο σύντομα θα προχωρήσει η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Ασπρής είπε ότι και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα λειτουργήσει η κρατική μηχανή τόσο για την οριστικοποίηση του χρονικού ορίζοντα του έργου, όσο και στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ