2012-03-23 14:07:33
Φωτογραφία για Έκκληση Γ. Κουτρουμάνη προς κοινωνικούς εταίρους για τις συμβάσεις
Έκκληση προς εργοδότες και εργαζόμενους να καταλήξουν σε συμφωνία για τις συμβάσεις, ώστε να μη δημιουργηθεί μία άναρχη κατάσταση στην αγορά εργασίας απηύθυνε ο Γ. Κουτρουμάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι «εάν τα πράγματα δεν πάνε χειρότερα το επόμενο διάστημα» δεν θα χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση, ενώ υπογράμμισε ότι το θέμα του 13ου και 14ου μισθού δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων.

Οσον αφορά στο εφάπαξ, ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε πως έχουν ήδη γίνει προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για τον συμψηφισμό με τα δάνεια, όχι μόνο στεγαστικά, των δημοσίων υπαλλήλων. Προανήγγειλε πάντως μειώσεις στο ύψος του εφάπαξ, που δίνονται κυρίως από τις ΔΕΚΟ, απόφαση που, όπως επανέλαβε, θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας προέβλεψε νέα αύξηση της ανεργίας κατά μία ή δυο μονάδες το επόμενο διάστημα, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ παρά το γεγονός ότι το ταμείο έχει μείωση εσόδων κατά 25% σε σχέση με το 2009. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ