2012-03-23 15:19:04
Φωτογραφία για Παρέλαση ή πεδίο μάχης;
Στα πολλά ερωτηματικά για το αν παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» και καταγγελίας του πολιτικού και κομματικού συστήματος ή θα περιοριστεί στην πρέπουσα μορφή της, δηλαδή σε μια... εορταστική και συνάμα τιμητική εκδήλωση, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου απαντά με την παρουσία σύσσωμης της δύναμής της, την ίδια ώρα που τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας αναμένονται δρακόντεια.

Ήδη πληροφορίες για ενδεχόμενες ενέργειες διαμαρτυρίας, που στόχο θα έχουν να επικρίνουν με κάθε τρόπο τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες οργιάζουν, με την Αστυνομία να προχωρά σε λήψη μέτρων που στόχο έχουν τη διασφάλιση της ακεραιότητας όσων παρακολουθήσουν την παρέλαση, αλλά και την αποφυγή εκτρόπων με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Τα μέτρα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου θα διαθέσει στην παρέλαση σχεδόν όλο το δυναμικό της, με εξαίρεση τις βάρδιες, που θα πραγματοποιούνται κανονικά. Περισσότεροι από 120 αστυνομικοί θα βρίσκονται στην οδό Δημοκρατίας από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ τα προστατευτικά κιγκλιδώματα θα εκτείνονται από τα μισά της οδού Δημοκρατίας και σχεδόν μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Κανάρη.


Η εξέδρα

Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει διαφαίνεται η πρόθεση των δύο βουλευτών, δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη να μη βρίσκονται επάνω στην εξέδρα, η οποία θα έχει σημαντικά μικρότερες διαστάσεις από εκείνες άλλων παρελάσεων. Στη μικρή εξέδρα θα υπάρχουν θέσεις για το Στρατιωτικό Διοικητή και το Μητροπολίτη.

Κατέβασαν τα νεράντζια

Συνεργείο του Δήμου, μετά από εντολή του δημάρχου στα πλαίσια πανελλαδικής συμφωνίας της ΚΕΔΚΕ, αφαίρεσε από τα δέντρα της οδού Δημοκρατίας, νεραντζιές και πορτοκαλιές, όλους τους καρπούς, ώστε να μην αποτελέσουν «αντικείμενο» διαμαρτυρίας.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

«Να τιμηθούν όσοι τίμησαν την Ελλάδα»

Ηρεμία και τάξη ζητά να τηρηθεί κατά τη διάρκεια της παρέλασης η Ένωση Γονέων Χίου, καθώς πολλά παιδιά προετοιμάζονται εδώ και καιρό για τη συγκεκριμένη μέρα. Για το θέμα μίλησε στον «π» ο Γ. Τζήκας, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η εορτή της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα τιμής σε όσους τίμησαν την Ελλάδα. «Συνιστούμε ηρεμία και τάξη. Αυτές οι δύο λέξεις είναι η εγγύηση ώστε η εκδήλωση να αποτελέσει πραγματικά τιμή. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές μεταξύ μας για το θέμα που προκύπτει με τις αντιδράσεις στις παρελάσεις και ζητούμενο για εμάς είναι τα παιδιά, η νέα γενιά, που πρέπει να είναι καλύτερη από εμάς, να μην προσωποποιεί τίποτα. Θα παρελάσουν για να τιμήσουν όσους διαχρονικά τίμησαν την Ελλάδα και την ιστορία της και υπηρετούν την πατρίδα μας», δήλωσε στον «π».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ

«Δεν εκπροσωπούν το λαό»

Με κοινή ανακοίνωση τους, ωστόσο, ΕΛΜΕ, ΣΕΣΝΟΧ, Εμπορικός Σύλλογος Χίου, ΟΕΕΒΕ, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Εργατικό Κέντρο, επισημαίνουν για την 25η Μαρτίου:

«Τιμούμε τους αγώνες του λαού μας. Ο εφετινός εορτασμός συμπίπτει με τη μακρόχρονη υποδούλωση του Ελληνικού λαού, μέσα από το Μνημόνιο 2.

Καλούμε τους πολίτες της Χίου σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην παράδοση του κόσμου της εργασίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι που ψήφισαν το Μνημόνιο 2 δε νομιμοποιούνται να εκπροσωπήσουν το λαό αυτή την ημέρα μνήμης. Όλοι στη συγκέντρωση των μαζικών φορέων την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο για να εκφράσουμε ειρηνικά τα αιτήματά μας για δημοκρατία, εργασία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».
politischios.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ