2012-03-23 15:31:31
Φωτογραφία για Aπαγόρευση εισόδου στις χώρες της ΕΕ για την Ασμα Ασαντ
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις στη σύζυγο και τη μητέρα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν την πίεση στην κυβέρνησή του, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα διπλωματικές πηγές

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου στις χώρες της ΕΕ και αφορούν τόσο τη σύζυγο του Ασαντ, όσο και άλλα 11 άτομα του κύκλου του, μεταξύ των οποίων η μητέρα του, η αδελφή του και η νύφη του, σύμφωνα με το Associated Press. Η πλήρης λίστα των κυρώσεων και των ονομάτων θα ανακοινωθεί αύριο όταν θα τεθούν και σε ισχύ τα μέτρα.

Η σύζυγος του Ασαντ, Ασμά, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρετανία, όπου και εργαζόταν σε επενδυτική τράπεζα, ενώ υπήρχαν ελπίδες ότι θα ασκούσε θετική επιρροή στην οικογένεια Ασαντ.

Ωστόσο, η Ασμά έχει σταθεί στο πλευρό του συζύγου της στη διάρκεια της 12μηνης βίαιης καταστολής των αντικαθεστωτικών. Ανάμεσα στα προσωπικά email της οικογένειας Ασαντ που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Guardian, βρίσκεται και ένα όπου περιγράφει τον εαυτό της ως τον «πραγματικό δικτάτορα». Τα μηνύματα φανερώνουν επίσης ότι η σύζυγος του Ασαντ συνέχισε να αγοράζει είδη πολυτελείας μέσω ίντερνετ ακόμα και όταν η αιματηρή καταστολή κλιμακωνόταν.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ