2012-11-20 00:12:37
Φωτογραφία για Α.Τσίπρας: Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους
Στο στόχαστρό της τρικοματικής κυβέρνησης δεν ειναι μόνο η κοινωνία και η οικονομία αλλά η ίδια η κοινοβουλευτική δημοκρατία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την κρατική τηλεοπτική συχνότητα (διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του εδώ).

Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια· εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία της με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο κοινοβούλιο, είπε ο κ. Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας επισήμανε επίσης:

Η Βουλή εξορίζεται από την πολιτική ζωή του τόπου.Δεν πρόκειται απλά για μία εκτροπή. Δεν έχουμε να κάνουμε απλά με παραχάραξη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Έχουμε να κάνουμε με σταδιακή μετατροπή της χώρας σε μια άλλη χώρα. Η χώρα μας μετατρέπεται σε μία αποικία χρέους και έκθετος δεν είναι μόνο ο Σαμαράς αλλά και Βενιζέλος, Κουβέλης που συναινούν. 


Αναρωτιέμαι δεν ήξεραν δέκα ημέρες πριν, τις επιπλέον απαιτήσεις της τρόικα για τη δόση; Τις ήξεραν αλλά δεν τόλμησαν να φέρουν τα αντίστοιχα μέτρα προς ψήφιση, καθώς είχαν ήδη εισπράξει μία οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την ψηφοφορία για το μνημόνιο ΙΙΙ.

Η τρικομματική κοινοπραξία βασίζεται στην ομερτά. Στη συγκάλυψη των ευθυνών. Προχωρούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου σε κατάσταση πολιορκίας.

Αναρωτιέμαι αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει γνώμη για όλα αυτά που υπογράφει;Η κυβέρνηση αυτή είναι επιπλέον επικίνδυνη για τον τόπο επειδή δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτα. Αυτό που προτείνουμε είναι διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους τώρα. Ανοιχτό παράθυρο για συνεργασίες «πρωτίστως με προοδευτικές δυνάμεις της Αριστεράς», αλλά και χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να συνομιλήσει ακόμη και με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πανου Καμμενου, άφησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αναμένει και επιδιώκει αναδιατάξεις στο πολιτικό σκηνικό και προέβλεψε ότι στην επόμενη Βουλή θα βρεθούν κόμματα που σήμερα δεν υπάρχουν και υποννόησε σαφώς ότι πεδίο συνεργασίας είναι πιθανότερο να βρεθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του ΠαΣοΚ «της σοσιαλδημοκρατίας που δεν υπέγραψε τα μνημόνια», όπως τόνισε.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, με αφορμή την σωρεία πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που καλείται να υπογράψει. «Δεν μιλώ αναγκαστικά για αναπομπή, αλλά θα περίμενα να ακούσω μία πολιτική θέση για το αν αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος λειουργίας μίας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Με αφορμή ερώτηση για το αν θα δεχόταν να ψηφίσει μία ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου επι το αναλογικότερο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε να απαντήσει με κατηγορηματικό τρόπο και περιορίστηκε να σημειώσει ότι με όποιο νόμο κι αν γίνουν εκλογές νικητής θα είναι ένας: «Ο λαός». Σχολίασε πάντως ότι οι πληροφορίες περί αλλαγής του εκλογικού νόμου φανερώνουν αγωνία της κυβέρνησης ενόψει ενδεχόμενου αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ