2012-11-20 00:09:13
Φωτογραφία για Ζήνα Κουτσελίνη: Στην πιο ανατρεπτική φωτογράφιση της ζωής της!
Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι θα συμμετείχα σε μια πιο αισθησιακή φωτογράφιση. Ποτέ πριν μου το ζητήσει ο ένας και μοναδικός, ο expert του είδους Κωνσταντίνος Κασπίρης, με την φωτογράφο και συνεργάτιδά του Αθηνά Λεκκάκου, της οποίας τις δουλειές πάντα αναγνώριζα, όταν ήταν στοtv zapping. Tα εξώφυλλά της ήταν διακριτά. Έβγαζαν μια φυσικότητα. Καμία πόζα δεν φαινόταν στημένη. Αγαπούσε τα "μοντέλα" της και αυτό φαινόταν!

Με τον Κωνσταντίνο γνωριστήκαμε πολύ πριν πάω αρχισυντάκτρια στονΠρωινό Καφέ. Τότε ήμουν στην Κόκκινη Κάρτα του Γιώργου Παπαδάκηκαι κάθε πρωί έβλεπα έναν τύπο με μακρύ μαλλί να παθιάζεται με ότι καταπιάνεται. Φώναζε, δημιουργούσε ατμόσφαιρα και όλα τα μοντέλα υπάκουαν στις διαταγές του. Ποτέ μα ποτέ δεν ένιωσα κάτι πρόστυχο στο στήσιμο της μόδας του.

Αγαπούσε τα μοντέλα του και σεβόταν τον εαυτό του. Θυμάμαι ένα τσούρμο αγόρια να βγαίνουν στους διαδρόμους από διπλανά γραφεία κάθε φορά που ο Κασπίρης κατέβαινε στο πλατό του Πρωινού Καφέ με τα μοντέλα του. Τον ακολουθούσαν κι εκείνος τους μιλούσε για το ύφος τους, το στυλ τους. Στη δουλειά του ποτέ δεν σήκωνε κουβέντα! Είχε πάντα εκείνος τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Τα κορίτσια του τον αγαπούσαν, κι ας τους φώναζε λίγο παραπάνω. Ήταν πάντα απαιτητικός. Ήταν αληθινός.


Ένα χρόνο μετά έμελε να συνεργαστούμε. Πολλές φορές ένιωσα την ανάγκη να τον φιλήσω. Έβλεπα να στήνει μόδες σε σκηνικά εκπληκτικά από το μηδέν. Έπαιρνε απλά κουτιά και τα έκανε καναπέδες. Δημιουργούσε ατμόσφαιρα και ακόμη και αν φορούσαν εσώρουχα τα μοντέλα νόμιζες ότι παρακολουθούσες υψηλής αισθητικής σόου του εξωτερικού. (Ο σκηνοθέτηςΣταύρος Ζερβάκης, πάντα περίμενε τη μόδα να κατέβει- ήταν η ανάσα του! Τα contre plonge πλάνα τoυ μοναδικά.) Αυτό που για μένα και τους τηλεθεατές ήταν πέντε λεπτά μπροστά στο γυαλί για εκείνον ήταν μια ολόκληρη τελετουργία.

Έστηνε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια του σκηνικού. Κατασκεύαζε ειδικά αξεσουάρ για κάθε μόδα. Με την βοηθό του Χριστίνα Καρέλη και στα μαλλιά τη Μίνα Μιχαλοπούλου, αδελφή του ηθοποιού Πάνου Μιχαλόπουλου. Συγκινήθηκα πολύ όταν επέλεξε τη Μίνα να με χτενίσει σε αυτή τη φωτογράφιση. Ήταν κάτι σαν ρεγιούνιον. Ξαναζούσα στιγμές απολαυστικού καφέ, με παρεάκι μοναδικό. Γελάσαμε πολύ στη δική μου φωτογράφιση. Είχε τις ίδιες απαιτήσεις κι από εμένα σα να είχα το μόντελινγκ στο τσεπάκι. Ειλικρινά δεν τον ρώτησα πως με φανταζόταν. Του είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Για κανέναν άλλο λόγο δεν θα έμπαινα σε μια τέτοια διαδικασία.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ