2012-11-20 00:29:01
Φωτογραφία για Οι πολίτες γράφουν τις κλήσεις στα παλιά τους παπούτσια
Οι πολίτες αγνοούν συστηματικά τις κλήσεις που λαμβάνουν από τη Δημοτική Αστυνομία. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων, τα οποία επικαλείται σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή της Κυριακής».

Από τις 103.043 κλήσεις που βεβαιώθηκαν έως τώρα το 2012, πληρώθηκαν μόνο οι 10.035 με τα έσοδα του δήμου να περιορίζονται στις 500.000 ευρώ έναντι του ποσού των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα έπρεπε να μπαίνει στα ταμεία.

Όλα δείχνουν πως το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πλέον οι πολίτες στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής είναι η νομιμότητα απέναντι στη δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενοι και τη γραφειοκρατία που υπάρχει σε κάθε δημόσιο φορέα. Χαρακτηριστικά, από το 1984 έως το 2007 υπήρχαν 90 εκατ. ευρώ χρωστούμενα από κλήσεις, δηλαδή περίπου 2,5 εκατομμύρια κλήσεις ανείσπρακτες.

Πέραν των άλλων, ο δήμος της πρωτεύουσας είχε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα που προέκυψε με το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τη νομιμότητα της σύμβασης του δήμου με ιδιωτική εταιρία για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Το πρόγραμμα δεν λειτούργησε για περίπου εννέα μήνες, ενώ σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, από τα ταμεία του δήμου χάνονταν κάθε εβδομάδα περίπου 60.000 ευρώ.

Πηγή: newsbeast
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ