2012-11-20 10:17:02
Φωτογραφία για Η Μέρκελ θα μπορούσε να μιλήσει στους γερμανούς κάπως έτσι…
του Στρατή Μαζίδη

Το ΔΝΤ πιέζει τη Γερμανία για μια πραγματική απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους μέσω των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και άλλοι φορείς.

Οι Η.Π.Α. πιέζουν τη Γερμανία να τελειώνει με το ελληνικό ζήτημα. Η Κίνα πιέζει τη Γερμανία διαμηνύοντας ότι δεν προτίθεται να στηρίξει άλλο το ευρώ με την ίδια να χάνει.

Με λίγα λόγια όλοι πιέζουν την κα Μέρκελ εκτός των Ελλήνων πολιτικών που απλά αρκούνται να την κοιτάζουν με την προσδοκία να ακούσουν κάτι θετικό.

Στον αντίποδα η γερμανίδα καγκελάριος ακόμη κι αν ενδώσει στις πιέσεις σκέπτεται πως μετά θα έχει δημιουργήσει τετελεσμένα για τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία ενώ θα πρέπει να δικαιολογήσει – ιδίως αυτό- στο γερμανικό λαό το γεγονός ότι το κράτος τους θα πρέπει να υποστεί μια απώλεια αρκετών δεκάδων δις ευρώ.

Θα μπορούσε όμως η κα Μέρκελ να τους εξηγήσει ορισμένα ακόμη πράγματα με απλό τρόπο
. Π.χ. θα μπορούσε να τους θέσει το ερώτημα αν είναι προτιμότερο να θυσιαστούν αρκετά δις ευρώ αλλά να διασωθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ή να αρχίσει από την Ελλάδα ένα ντόμινο χρεοκοπιών και στάσεων πληρωμών με αποτέλεσμα την κατάρρευση του μάρκου (η πλειοψηφία το ονομάζει ευρώ), τη διάλυση της ευρωζώνης και να χαθούν φυσικά όλα τα λεφτά. Ποιος πιστεύει πως του χρόνου η Ελλάδα με χρέος κοντά στο 190% του ΑΕΠ θα βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα;

Επιπλέον θα ήταν φρόνιμο να τους εξηγήσει πως στην πραγματικότητα τα χρήματα τα οποία υποτίθεται πως θα χαρίσουν αφενός τα έχουν εισπράξει δια πολλών οδών και τρόπων, αφετέρου θα τους φέρουν περισσότερα στο μέλλον και θα εξασφαλίσουν τη δική τους σιγουριά.

Διότι αν ο Ελληνας πει “στοπ!” και μαζί του όλος ο ευρωπαϊκός νότος, τότε:

- ποιος θα αγοράζει τα leopard;

- ποιος θα αναδείχθει πρώτος σε πωλήσεις Porsche;

- ποιος θα αγοράζει Blaupunkt, Grundig, Telefunken και Roadstar;

- ποιος θα οδηγεί VW, Skoda, BMW, Audi, Mercedes και Opel;

- ποιος θα καταναλώνει τις συσκευασίες μπύρας και τα αλλαντικά της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ;

- ποιος θα συντηρεί τους χιλιάδες Ελληνες φοιτητές των γερμανικών πανεπιστημίων;

- ποιος θα τους παραγγέλνει υποβρύχια και θα τους αναθέτει προμήθειες;

Οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις γενικώς χρειάζονται πελάτες για να ζήσουν. Οι δε πελάτες έχουν ανάγκη χρημάτων για να μπορούν να συμπεριφερθούν ως τέτοιοι.

Μπορεί ακόμη να τους πει πως ως λαός αρχίζουν να γεννούν πάλι το μίσος εναντίον τους. Δεν είναι μόνο ο πρόξενος που άρπαξε λίγες σφαλιάρες, ήταν και ανώνυμοι τουρίστες το καλοκαίρι που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση λόγω της καταγωγής τους.

Βέβαια η κα Μέρκελ δύναται να τους μιλήσει ακόμη για τις γερμανικές επανορθώσεις του Β’ ΠΠ αλλά και το γεγονός πως η Γερμανία η οποία αιματοκύλισε δύο φορές την Ευρώπη και καλό θα ήταν να μην το διαπράξει τρίτη φορά.

Ίσως λοιπόν οι γερμανοί σκεπτόμενοι τα παραπάνω να αντιληφθούν πως είναι καλύτερα για μια φορά στην ιστορία τους ως έθνος να “χαρίσουν” καθώς θα έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν και να υποστούν αν οδηγήσουν τους πελάτες τους σε αδιέξοδο.

Άλλωστε η ιδέα μιας χρεοκοπίας ή επιστροφής στη δραχμή έχει καταφέρει να ωριμάσει πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε περίπου 2,5 χρόνια κάτι που οφείλεται στις εξοντωτικές γερμανικές συνταγές που εξακολουθούν να εφαρμόζονται.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ