2012-11-20 12:27:05
Φωτογραφία για Εγκύκλιος Σταϊκούρα: Θα πληρώνονται πρώτα οι υπάλληλοι και μετά όλα τα άλλα
Στην πληρωμή των αποδοχών του προσωπικού και στην απόδοση των σχετικών εισφορών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης θα δίνεται προτεραιότητα κατά την κατανομή των πιστώσεων του Προϋπολογισμού 2013, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο στον Προϋπολογισμό του 2013 προβλέπονται ανώτατα δεσμευτικά όρια πιστώσεων ανά φορέα, ειδικό φορέα και μείζονα κατηγορία δαπανών και οι πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί πρέπει να κατανεμηθούν στους επιμέρους Κωδικούς Αριθμούς Εξόδων του προϋπολογισμού κάθε φορέα με απόφαση του αρμόδιου διατάκτη που θα εκδοθεί υποχρεωτικά πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους 2013.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι αρμόδιοι διατάκτες θα πρέπει να προχωρήσουν στην έκδοση της απόφασης κατανομής των πιστώσεων του φορέα ή ειδικού φορέα σας σε όλους τους επιμέρους Κωδικούς Αριθμούς Εξόδων μέχρι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012.


Στην εγκύκλιο τονίζεται πως κατά την κατανομή των πιστώσεων θα πρέπει να διασφαλισθεί κατά προτεραιότητα:

- Η πληρωμή των αποδοχών του προσωπικού και η απόδοση των σχετικών εισφορών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Οι πιστώσεις για αποδοχές θα πρέπει να κατανεμηθούν σε όλους τους Κωδικούς Αριθμούς Εξόδων της μείζονος κατηγορίας αποδοχών «Αποδοχές προσωπικού», προκειμένου να είναι δυνατή η έκδοση αποφάσεων ανάληψης υποχρεώσεων από την έναρξη του οικονομικού έτους.

- Η πληρωμή υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί κατά τα προηγούμενα έτη και παραμένουν ανεξόφλητες. Οι απαραίτητες πιστώσεις για την πληρωμή υποχρεώσεων παρελθόντων ετών θα πρέπει να εγγραφούν στους νέους Κωδικούς Αριθμούς Εξόδων.

- Η πληρωμή υποχρεώσεων για τις οποίες έχουν δοθεί προεγκρίσεις τα προηγούμενα έτη.

- Η χρηματοδότηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

- Η πληρωμή δαπανών για κοινωνική προστασία.

- Η πληρωμή ανελαστικών δαπανών που απορρέουν από νόμους ή κανονιστικές πράξεις ή συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των υποχρεωτικών εισφορών σε διεθνείς οργανισμούς.

Πηγή: tanea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ