2012-11-20 12:48:01
Φωτογραφία για «Η ένωση των Αλβανών είναι φυσικό δικαίωμα» λέει ο Μπερίσα
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας φαίνεται πως δεν χάνει ευκαιρία για να αναφερθεί στην Ένωση των Αλβανών στα Βαλκάνια και στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας. Προφανώς ο Μπερίσα ξέρει να χρησιμοποιεί καλά την γκαιμπελίστικη τακτική του "πες-πες, όλο και κάτι θα μείνει ως αληθοφανές". 

Έτσι σε ένα επιστημονικό συνέδριο στα Τίρανα με θέμα τον ρόλο του Κοσσυφοπεδίου στη δημιουργία του αλβανικού κράτους, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για το «φυσικό δικαίωμα» των αλβανών να ενωθούν σε μια χώρα. Ο Μπερίσα δήλωσε πως ο ρόλος του Κοσσυφοπεδίου μετά την ίδρυση του αλβανικού κράτους ήταν πολύ σημαντικός. 

Αναφερόμενος στην εποχή του Συνεδρίου του Βερολίνου ο Μπερίσα τόνισε το ρόλο που διαδραμάτισε το Κοσσυφοπέδιο στην ανεξαρτησία της Αλβανίας, χαρακτηρίζοντας το ως λίκνο των Αλβανών στο οποίο έγιναν τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Αλβανίας.

Στην συνέχεια στάθηκε στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η ιδέα αυτή γεννήθηκε στο Κόσοβο και έχει να κάνει με το αλβανικό κράτος όπου οι αλβανοί αποτελούσαν εθνική και γεωγραφική πλειοψηφία στα Βαλκάνια, αναφέρει το portal aftonomi.gr. 


Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας είναι η ιδέα της εθνικής ενότητας των Αλβανών και αποτελεί την καλύτερη και πιο δίκαιη απάντηση για την επίλυση του εθνικού θέματος που δημιουργήθηκε από τους αρπακτικούς γείτονές μας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπερίσα. 

Ωστόσο και ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, που ήταν παρόν στη συνδιάσκεψη για το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι η εθνική ενότητα των Αλβανών πρέπει να υλοποιηθεί βήμα προς βήμα υποστηρίζοντας όμως πως αυτό θα γίνει υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα στην Aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ