2012-11-20 12:48:04
Φωτογραφία για Ξενοδοχείο στην ιχθυαγορα θέλει να κατασκευάσει η ΓΑΙΑ/ΟΣΕ
Οικόπεδο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου διεκδικεί με έγγραφό της η ΓΑΙΑ/ΟΣΕ... Εκταση της χερσαίας ζώνης του Λιμένος Βόλου που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου το 2000, όταν το πρώην Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου της Λιμενικής Επιτροπής Βόλου μετετράπη σε Ανώνυμη Εταιρία, διεκδικεί η θυγατρική εταιρία του ΟΣΕ ΓΑΙΑ/ΟΣΕ, που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού Σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Δήμου Βόλου στο Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, πρώην Αντινομάρχη και πρώην Αντιδήμαρχο Βόλου Ηλία Ξηρακιά, το θέμα προέκυψε πρόσφατα όταν με επιστολή της η ΓΑΙΑ/ΟΣΕ προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου επισημαίνει ότι ανήκει στο «περιουσιολόγιο» του Οργανισμού Σιδηροδρόμων η έκταση επί της οδού Λαμπράκη, εκεί όπου γίνεται τα τελευταία χρόνια η λαϊκή αγορά με τα βιολογικά προϊόντα.

Απέναντι από το νέο κτήριο της νέας ιχθυαγοράς που έχει κατασκευάσει ο ΟΛΒ και απέναντι από την πύλη του ΟΣΕ όπου κινούνται οι εμπορευματικοί συρμοί όταν θέλουν να μεταφέρουν φορτία στο λιμάνι.

Η έκταση αυτή, λέει ο κ. Ξηρακιάς, έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΒ Α.Ε., το οποίο άλλωστε είναι ο μοναδικός μέτοχος σε ποσοστό 100 % του Οργανισμού. Σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά η ΓΑΙΑ/ΟΣΕ διεκδικεί την έκταση προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ακινήτου, που είναι σε προνομιακή θέση, για την κατασκευή ξενοδοχείου!!!

Είναι η δεύτερη φορά που ακούγεται το όνομα της ΓΑΙΑ/ΟΣΕ στην περιοχή μας. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικά χρόνια οι τοπικοί φορείς και κυρίως ο πρώην Δήμος Νέας Ιωνίας είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση από τη ΓΑΙΑ/ΟΣΕ ενός ακόμη «φιλέτου» που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η θυγατρική του ΟΣΕ και το οποίο δεν άλλο από το κτήριο του παλιού αμαξοστασίου του Οργανισμού στην οδό Μαιάνδρου και Ικάρων, δίπλα από το γήπεδο της Νίκης.

Ο πρώην Δήμος Νέας Ιωνίας ζητούσε μετ΄ επιτάσεως το συγκεκριμένο ακίνητο που είναι στην καρδιά της Νέας Ιωνίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ΓΑΙΑ/ΟΣΕ ζητούσε για την παραχώρησή του ακινήτου και του περιβάλλοντος χώρου περίπου 4.000.000 ευρώ.

Οι προσπάθειες του Δήμου Νέας Ιωνίας να το αποκτήσει από πόρους της πρώην Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Έργων επίσης δεν είχαν το ποθητό αποτέλεσμα. Έκτοτε το συγκεκριμένο θέμα δεν προχώρησε ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

sidirodromikanea.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ