2012-11-20 12:55:03
Φωτογραφία για Ο Πρόεδρος καλεί διεθνείς επενδυτές να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε τους διεθνείς επενδυτές να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η πλήρως απελευθερωμένη εξωτερική πολιτική επενδύσεων της Κύπρου, ενθαρρύνοντας τους... να επενδύσουν σε τομείς με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές, όπως ο τομέας της ενέργειας, ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο τουρισμός και η ναυτιλία.

Σε χαιρετισμό του απόψε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), στο Προεδρικό, την οποία ανέγνωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έστειλε ένα πολύ θετικό, όπως είπε μήνυμα: «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις υφιστάμενες προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε την προοπτική ανάπτυξης που πηγάζει από τους πόρους μας σε φυσικό αέριο».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, προσβλέπουμε σε άμεσες ξένες επενδύσεις, γιατί θεωρούμε ότι θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες είναι αναγκαίες σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, στη δημιουργία επιπρόσθετου εισοδήματος.


Ο στόχος μας να ενδυναμώσουμε το ρόλο της Κύπρου ως ελκυστικού και ευυπόληπτου επενδυτικού προορισμού και ως αξιόπιστου διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου παραμένει, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι οι ευκαιρίες που υπάρχουν έχουν πλέον διευρυνθεί σημαντικά λόγω του φυσικού αερίου και των συνδεδεμένων με αυτό απαραίτητων επενδύσεων.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα της ανακάλυψης φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου έχουν προκαλέσει σοβαρό ενδιαφέρον από μεγάλες διεθνείς και ευρωπαϊκές εταιρείες.

«Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι εξελίξεις θα δημιουργήσουν πολλά υποσχόμενες προοπτικές για τη χώρα μας και το λαό της», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυπριακής Κυβέρνησης να οικοδομήσει πάνω στη βάση των σχετικών πλεονεκτημάτων που έχει η Κύπρος ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και να τα ενδυναμώσει.

Αυτά, είπε, συμπεριλαμβάνουν τη στρατηγική θέση της Κύπρου, την προηγμένη υποδομή που υπάρχει, το εργατικό δυναμικό της που είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, το ευνοϊκό φορολογικό της σύστημα και το σύγχρονο χρηματοοικονομικό της τομέα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε και τους τομείς στους οποίους η Κυβέρνηση έχει προσδώσει ιδιαίτερη έμφαση με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, όπως είναι η απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου και η μείωση του διοικητικού φόρτου για επιχειρήσεις, η συνεχής αναβάθμιση των υποδομών των μεταφορών, της ενέργειας και των συγκοινωνιών, η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και η περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου.

«Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να καλέσω τους διεθνείς επενδυτές να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της νήσου και της πλήρους απελευθερωμένης εξωτερικής πολιτικής επενδύσεων της Κύπρου και να τους ενθαρρύνω να επενδύσουν σε τομείς με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές, όπως ο τομέας της ενέργειας, ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο τουρισμός και η ναυτιλία, καθώς και σε έργα υποδομής", ανέφερε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε πως η κυπριακή οικονομία απέδειξε στο παρελθόν τις δυνατότητες που έχει να αντιμετωπίζει προκλήσεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και θεωρούμε ότι οι ξένοι επενδυτές είναι εταίροι μας σ’ αυτή την προσπάθεια», ανέφερε.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ