2012-11-20 13:49:03
Φωτογραφία για Το ψύχος απειλεί 200.000 παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία
Περίπου 200.000 παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παγώσουν, καθώς ο χειμώνας φτάνει στη ...Μέση Ανατολή, προειδοποιεί η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children.

Πολλές οικογένειες από τη Συρία εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο. Οι εσωτερικοί μετανάστες αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια άτομα, την ώρα που οι μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και δυνάμεις του Μπασάρ Αλ-Άσαντ συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τη «Save the Children», πολλά παιδιά ζουν χωρίς κατάλληλο καταφύγιο και ρούχα και πολλά μπορεί να μην επιζήσουν από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Η οργάνωση απηύθυνε έκκληση για χρηματική βοήθεια, λέγοντας ότι οι πιο ευάλωτοι: οι πολύ νέοι, οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο εάν δεν φτάσει σε αυτούς σύντομα βοήθεια.

Πολλοί από τους πρόσφυγες ζουν σε προσωρινά καταλύματα, χωρίς ζεστά ρούχα και αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν και έντονες βροχοπτώσεις, αναφέρει το BBC.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2012, ο αριθμός των προσφύγων στις γειτονικές χώρες (που επίσημα είναι 400.000), θα έχει ανέλθει σε 700.000.
tvxs.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ