2012-11-20 14:46:14
Φωτογραφία για Μπουτάρης: Ο Παπαγεωργόπουλος συμμετείχε στην υπεξαίρεση
Όλα έγιναν εις γνώσιν του πρώην δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου και του γενικού γραμματέα Κ. Λεμούσια τόνισε κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης.

«Είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι ο Σαξώνης και οι διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας έκαναν όλη αυτή την ιστορία, χωρίς να είναι σε γνώση των πολιτικών προϊσταμένων τους», είπε ο Γ. Μπουτάρης, καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης Σε ό,τι αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μ. Λεμούσια σημείωσε: «Ήταν το λύνειν και το δένειν του δήμου. Ήταν το δεξί χέρι του δημάρχου, ο κολλητός του. Δεν γινόταν τίποτα στο δήμο αν δεν περνούσες από τον «πάγκο» του Λεμούσια». Μάλιστα είπε ότι ο άλλοτε γραμματέας του δήμου λειτουργούσε με την αντίληψη «l' etat c' est moi» (σ.σ. «το κράτος είμαι εγώ»).

Συγκεκριμένα, για τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο είπε: «Πιστεύω ότι συμμετείχε (…) Παρασύρθηκε. Το χρήμα είναι κακός σύμβουλος», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του τόνισε ότι δεν υπάρχει δήμαρχος που θέλει να κάνει χρηστή διοίκηση και να μην ξέρει τι υπάρχει στο ταμείο του.


Αναφερόμενος στους αντιδημάρχους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέθεσε ότι γνώριζαν για την υπεξαίρεση αλλά δεν συμμετείχαν, ενώ για τον πρώην ταμία Π. Σαξώνη σχολίασε ότι όλοι γνώριζαν ότι ήταν το αγαπημένο παιδί της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου. «Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάνε φυλακή, δεν είμαι εκδικητικός τύπος, με νοιάζουν τα 51 εκατομμύρια, το έλλειμμα, πού είναι αυτά τα λεφτά» είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Μπουτάρης.

Εντύπωση προκάλεσαν οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο Γ. Μπουτάρης περιγράφοντας τόσο τη διοίκηση στο δήμο Θεσσσαλονίκης επί Β. Παπαγεωργόπουλου αλλά και την κατάσταση που βρήκε όταν ανέλαβε αυτός το «τιμόνι» του δήμου: «Υπήρχε ένα δημαρχο-κεντρικό σύστημα», είπε, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας που παρατήρησε ότι «αυτό μας παραπέμπει στον Μεσαίωνα».

«Μεσαίωνα είχαμε», ήταν η απάντηση του νυν δημάρχου. Παράλληλα, μίλησε για «ομερτά» και «συμμορία» στο δήμο, σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου, τονίζοντας ότι «όλοι αλληλοϋποστηρίζονταν κι όλοι λέγανε δεν ξέρω, δεν είδα».

Ακόμη, υποστήριξε ότι ανέλαβε έναν δήμο που είχε χρέος 42 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές, ενώ οι υποχρεώσεις προς την εφορία ήταν 7,5 εκατ. ευρώ και τα πρόστιμα 22 εκατ. ευρώ. Ο Γ. Μπουτάρης παρατήρησε ότι δεν διακατέχεται από εκδικητική μανία προς τον προηγούμενο δήμαρχο. «Αν έκανε λάθος να πάει φυλακή. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα 51 εκατ. ευρώ του δήμου».
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ