2012-11-20 14:40:02
Φωτογραφία για Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων: Δωρεάν μαθήματα Βιολογίας σε μαθητές
Η περίοδος κρίσης που βιώνουμε δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Όλοι μας σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό βρισκόμαστε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να... ανταποκριθούμε στις βασικές ατομικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Εκτός όμως της ατομικής προ-σπάθειας οφείλουμε, ως επιστήμονες που ασχολούμαστε με την ζωή, να αναπτύξουμε και άλλες δραστηριότητες αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για και να συνεισφέρουμε σύμ-φωνα με τις δυνατότητες μας στην κοινωνία.

Με βάση αυτές τις σκέψεις το ΔΣ της η ΠΕΒ αποφάσισε να συμμετέχει στην οργάνωση δω-ρεάν παροχής μαθημάτων Βιολογίας (Θετικής Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας) σε μαθη-τές της Γ Λυκείου που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντι-στηριακά μαθήματα.

Το ΔΣ επικοινώνησε με τον Δήμο Αθήνας - περιοχή στην οποία είναι η έδρα της ΠΕΒ. Ο Δή-μος Αθήνας συμφώνησε, επικοινώνησε με τα σχολεία, τους γονείς και τους μαθητές, κατάρ-τισε την λίστα των μαθητών και θα προσφέρει την απαιτούμενη υποδομή (χώρους, υλικά κ.α.), ενώ η ΠΕΒ ανέλαβε να διαθέσει τους εκπαιδευτικούς. Έτσι σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμ-βρίου 2012 ξεκινούν τα μαθήματα σε τέσσερεις διαφορετικές συνοικίες του Δήμου Αθήνας.


Το ΔΣ της ΠΕΒ ευχαριστεί τους συναδέλφους Βιολόγους Εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθη-καν στο κάλεσμα της και παρά τις προσωπικές τους δυσκολίες αποδέχθηκαν την πρόταση μας και θα διδάξουν εθελοντικά στα μαθήματα αυτά.

Στο μέλλον σύμφωνα με την εμπειρία και τις δυνατότητες μας, θα προσπαθήσουμε τα μα-θήματα να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους.

Αθήνα 19/11/2012

Το ΔΣ της ΠΕΒ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ