2012-11-20 16:03:02
Φωτογραφία για Το δράμα που δεν ξέρει ο κόσμος για τον Αντώνη Σαμαρά
Ενα προσωπικό δράμα βιώνει σιωπηλά το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός. Το δεξί του μάτι έχει υποστεί σχετικά μεγάλη απώλεια περιφερειακής όρασης και είναι δύσκολο να επανέλθει, σύμφωνα με τη διάγνωση που έκανε ο θεράπων ιατρός του Αντώνη Σαμαρά, ο Πάνος Θεοδοσιάδης.

Η απόλυτη προσήλωση του πρωθυπουργού στην τιτάνια προσπάθεια εξόδου της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο είναι η αιτία που σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο νέας χειρουργικής επέμβασης, στην οποία όμως -όπως ο ίδιος εξομολογείται σε στενούς του συνεργάτες- θα αρνηθεί να υποβληθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εχω μεγάλο αγώνα μπροστά μου και η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει ούτε λεπτό…»

Οι γιατροί είχαν συστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να αποφεύγει τα αεροπορικά ταξίδια και να μην κουράζει για πολλές ώρες το μάτι του. Καμία από τις δύο ιατρικές συμβουλές δεν τήρησε ο πρωθυπουργός κι έτσι δυστυχώς δεν άργησε να παρουσιαστεί απώλεια περιφερειακής όρασης στο δεξί του μάτι.


Στα μέσα Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, ύστερα από πιέσεις της συζύγου του Γεωργίας και των στενών του συνεργατών, τον διευθυντή της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» Πάνο Θεοδοσιάδη. Εκεί διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση. Στις 23 Ιουνίου μπήκε στο χειρουργείο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατρική ομάδα, η επέμβαση έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον τρεις μήνες πριν. Ενδεικτικό της δυσκολίας της επέμβασης και της σοβαρότητας της κατάστασης ήταν η διάρκειά της. Ο καθαρός χρόνος της εγχείρησης ήταν 3,5 ώρες.

Η πρώτη ιατρική συμβουλή-εντολή μετά την επέμβαση ήταν ότι απαγορεύονται τα αεροπορικά ταξίδια, αφού η αυξομείωση της πίεσης είναι άκρως επικίνδυνη για την πορεία της ανάρρωσης. Η δεύτερη ήταν ότι έπρεπε για αρκετές ώρες ο Αντώνης Σαμαράς να έχει το κεφάλι του σε συγκεκριμένη θέση ξεκούρασης. Αυτές τις δύο ιατρικές συμβουλές τις καταστρατήγησε ο πρωθυπουργός.

Δεν είχε περάσει καλά-καλά ένας μήνας από τη δύσκολη επέμβαση και ο Αντώνης Σαμαράς καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα. Ζήτησε από τους συνεργάτες του να ορίσουν συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ. Εκείνοι με τη σειρά τους, έντρομοι, ενημέρωσαν τον ιατρό κ. Θεοδοσιάδη, ο οποίος συνέστησε στον πρωθυπουργό να αναβάλει για κάποιο διάστημα τα αεροπορικά ταξίδια, γιατί ο κίνδυνος για την όρασή του παραμονεύει. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως ήταν ανένδοτος. «Η περίοδος χάριτος που έδωσα στον εαυτό μου τελείωσε...» είπε και στα τέλη Αυγούστου πραγματοποίησε το πρώτο του αεροπορικό ταξίδι στη Γερμανία και αμέσως μετά στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Τις αμέσως επόμενες μέρες υπάρχει σειρά αεροπορικών ταξιδιών. Μεγαλύτερο είναι αυτό στην Ντόχα του Κατάρ για συζητήσεις με επενδυτές, η διάρκεια του οποίου είναι 3,5 ώρες. «Η καταπόνηση για το μάτι του θα είναι μεγάλη και θα το επιβαρύνει ακόμη περισσότερο» λέει ιατρός από την ομάδα του κ. Θεοδοσιάδη, αλλά ο πρωθυπουργός δεν ακούει κανέναν.

Πολλή δουλειά και ελάχιστος ύπνος

Δεν είναι όμως μόνο τα αεροπορικά ταξίδια που προκάλεσαν απώλεια περιφερειακής όρασης στο δεξί μάτι του πρωθυπουργού, αλλά και οι πολλές ώρες εργασίας. «Τον τελευταίο μήνα δεν κοιμάται περισσότερες από τέσσερις ώρες την ημέρα... Το περασμένο Σάββατο έφυγε από το Μαξίμου στις 3.30 τα ξημερώματα και ήταν στο πόδι από τις 7 το πρωί του Σαββάτου» λέει στην «Espresso» συνεργάτης του και συνεχίζει: «Ο γιατρός του, ο κ. Θεοδοσιάδης, τον έχει επισκεφτεί για να τον εξετάσει ακόμη και αργά τα βράδια στο Μαξίμου. Σε μία από αυτές τις νυχτερινές επισκέψεις διαγνώσθηκε αυτή η σοβαρή βλάβη. Οταν ο πρωθυπουργός το έμαθε, χαμογέλασε αμυδρά και απάντησε στον γιατρό: “Πρέπει πάντα να κοιτάμε μπροστά”».

Η βλάβη αυτή είναι πιθανόν, αν δεν προσέξει ο Αντώνης Σαμαράς, να καταστεί μόνιμη και ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί νέα χειρουργική επέμβαση, ενδεχόμενο που αρνείται να συζητήσει. «Η χώρα δεν πρέπει να μείνει ούτε στιγμή χωρίς πρωθυπουργό... Εχουμε έργο μπροστά μας και το έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό» λέει και συνεχίζει χωρίς διακοπή το φορτωμένο πρόγραμμά του.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Πηγή Espresso
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ