2012-03-23 16:42:26
Φωτογραφία για Ντράγκι: Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να ζούν με λιγότερα.
Κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκ, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα βελτιωνόταν η κατάσταση της χώρας με την επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχτούν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης, που θα επέλθει μέσω της μείωσης των μισθών. Για πιο λόγο δε μας λέει όμως  αφού οι μειώσεις μισθών ,που έχουν ξεκινηνίσει από πέρυσι, πριν ακόμη τους ζητήσει η τρόικα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ντράγκι υποστήριξε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, ενώ εξήγησε πως για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, χρειάζεται σταθερές πολιτικές συνθήκες.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ελπίδες να γλιτώσει από το "σπιράλ διολίσθησης" που βρίσκεται σήμερα, αν εφαρμόσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε το κοινοβούλιο της χώρας.

Τέλος, ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι η χώρα μας θα αντιμετώπιζε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα αν είχε μείνει μόνη της και με το δικό της νόμισμα, με υψηλό πληθωρισμό και αστάθεια και χωρίς κάποιον να της προσφέρει οικονομική βοήθεια. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ