2012-11-20 18:15:37
Φωτογραφία για Επιδημία λουκέτων στην Πρέβεζα!
Μία απογοητευτική εικόνα αντικρίζουν τους τελευταίους μήνες, όσοι περπατούν στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας αφού αυτό που βλέπουν μόνο θλίψη τους προκαλεί.

Καταστήματα κλειστά, εγκαταλελειμμένα, ενοικιαστήρια πολλά και μαγαζιά στα αζήτητα. Τα λουκέτα δεν σφραγίζουν μόνο τις πόρτες των κλειστών επιχειρήσεων, αλλά και το μέλλον πολλών οικογενειών αφού σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στα επίπεδα του 1998 επιστρέφουν τα νούμερα της απασχόλησης στο εμπόριο. 

Σύμφωνα με την έκθεση, 3 στα 5 καταστήματα δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν και οι έμποροι της Πρέβεζας. Τα υψηλά ενοίκια, η ραγδαία πτώση του τζίρου και κατά συνέπεια η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έβαλαν λουκέτο σε πολλά καταστήματα στην Πρέβεζα. Στην πόλη όσοι έμποροι «αντέχουν», καταφεύγουν σε άλλες λύσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωση των επιχειρήσεών τους. Η πιο συχνή έχει να κάνει με την μετακίνηση και μεταστέγασή τους από την κεντρική αγορά σε οδούς όπου τα ενοίκια είναι πιο φθηνά. Το τελευταίο δε διάστημα γίνονται μετακινήσεις επιχειρήσεων ακόμα και μέσα στην αγορά όταν οι καταστηματάρχες βρίσκουν χαμηλότερο ενοίκιο. Σύμφωνα με τους εμπόρους της Πρέβεζας η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική και οι επιχειρήσεις εργάζονται πλέον όχι για κέρδος αλλά μόνο για να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους.

epirusgate.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ