2012-11-20 18:13:44
Φωτογραφία για Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο ΙΚΕΑ ενάντια στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων [photos]
“Παρέμβαση” - όπως ονομάζει τις κινητοποιήσεις του – στο κατάστημα ΙΚΕΑ της λεωφόρου Κηφισού πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, σχεδόν αμέσως μετά την γνωστοποίηση στους εργαζομενους της εταιρείας από την διοίκηση της μητρικής Fourlis Συμμετοχών σχεδίου περικοπής των μισθώ τους λόγω της δυσμενούς συγκυρίας στην αγορά οικιακού εξοπλισμού όπου δραστηριοποιείται η αλυσίδα.

Μικρή ομάδα μελών του ΠΑΜΕ και των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας βρίσκεται από το μεσημέρι στο ΙΚΕΑ της λεωφόρου Κηφισού πραγματοποιώντας “παράστασεις διαμαρτυρίας” στους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και κάνοντας λόγο για “εκβιαστικές πρακτικές με στόχο την υπογραφή νέων συμβάσεων”. Αποτέλεσμα είναι το κατάστημα της λεωφόρου Κηφισού να μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά σήμερα, λόγω των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fourlis προτίθεται να προχωρήσει σε πρόγραμμα κλιμακωτών περικοπών των μισθών των εργαζομένων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στην αγορά και οι οποίες έχουν ήδη οδηγήσει ανταγωνιστικές αλυσίδες όπως η Neoset και η Sato να αιτηθούν την ένταξή τους στο άρθρο 99
capital.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ