2012-11-20 20:22:26
Φωτογραφία για Τα... κορόιδα!
Του Ι.Κ.Πρετεντέρη

Χθες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με απογοήτευσε αφάνταστα.

Δήλωσε σαφώς στην τηλεόραση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (αν και όταν έλθει στη βασιλεία του...) θα επαναφέρει αμέσως σε ενεργό υπηρεσία της αρεσκείας τους όσους υπαλλήλους των ΟΤΑ τίθενται σήμερα σε διαθεσιμότητα.

Η δέσμευση είναι απολύτως σωστή. Αλλά λίγη.

Διότι για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ποτέ από ένα συνεπές αριστερό κόμμα με κοινωνικές ευαισθησίες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να φροντίσει μόνο τους δύο χιλιάδες επτακοσίους πενήντα υπαλλήλους των ΟΤΑ και όχι το ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων που πλημμυρίζουν τη χώρα.

Και επειδή η αριστερή μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας είναι παλαιόθεν γνωστή και δοκιμασμένη, θεωρώ αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσλάβει στο Δημόσιο μόνο τους δύο χιλιάδες επτακοσίους πενήντα αλλά και το υπόλοιπο ενάμισι εκατομμύριο.

Τι θα τους κάνει; Θα τους στείλει ελπίζω στους ΟΤΑ ή όπου αλλού οι περικοπές του Φούχτελ έχουν δημιουργήσει αφόρητες ελλείψεις.


Πράγμα που σημαίνει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις του η ανεργία μεν θα αντιμετωπιστεί ριζικά αλλά η Ελλάδα θα φθάσει αισίως τα δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους - και κάτι ψιλά Στους οποίους μάλιστα με νομοθέτημα ενός μοναδικού άρθρου θα αποδοθούν και όλες οι εισοδηματικές απώλειες που είχαν την τελευταία τριετία, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - χωρίς να διευκρινίσει πάντως αν οι απώλειες θα καταβληθούν και αναδρομικά.

Ποιος θα τα πληρώσει όμως όλα αυτά; Κανένα πρόβλημα.

Διότι οι προσεκτικοί παρατηρητές έχουν σημειώσει ότι μαζί με όλα τα παραπάνω ο προνοητικός ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και την οριστική λύση του προβλήματος: να διαγραφεί το χρέος!..

Δηλαδή, να μας χαρίσουν τα λεφτά που δανειστήκαμε.

Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν το συνολικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται περίπου ως εξής:

Πρώτα διαγράφουμε το παλαιό χρέος. Υστερα προσλαμβάνουμε όλον τον κόσμο. Μετά τους αποκαθιστούμε τα εισοδήματα που έχασαν. Ακολούθως δανειζόμαστε για να τους πληρώσουμε.

Και μετά διαγράφουμε ξανά το χρέος που θα έχει εκ νέου δημιουργηθεί κ.ο.κ.

Εμένα το σχέδιο μου αρέσει πολύ. Αρκεί βεβαίως να μου βρείτε και τα κορόιδα που θα βάζουν τα λεφτά που μετά θα διαγράφουμε.

Διότι αυτό είναι το κρίσιμο σημείο στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ: τα κορόιδα.

Αν τα βρούμε, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σωτήρας της Ελλάδας.

Αν δεν τα βρούμε, όμως, καλύτερα να κοιτάξουμε τι θα γίνει με τις διαθεσιμότητες και τις μεταθέσεις.

πηγη:tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ο προπονητής αποφασίζει»....
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ο προπονητής αποφασίζει»....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ