2012-11-20 22:32:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε επιφυλακή η τοπική ΕΛ.ΑΣ. για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων - Θα πέσουν παραιτήσεις - Φοβούνται εντάσεις
Σε επιφυλακή βρίσκεται η τοπική ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της Συνόδου των Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στην Πάτρα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι αναμένονται εντάσεις και εκφράζονται φόβοι ακόμη και για επεισόδια, όπως συνέβη τον περασμένο Μάρτιο στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται φόβοι ότι φοιτητές, ιδίως μέλη αριστερών οργανώσεων μαζί με εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, θα επιχειρήσουν να διαμαρτυρηθούν για το μνημόνιο 3 στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης και να διαδηλώσουν με πιο έντονο τρόπο, απ, ότι οι Πρυτάνεις τη διαμαρτυρία τους για το Μνημόνιο στην εκπαίδευση που δείχνει σε πολλούς το δρόμο της εξόδου και αφήνει τα Πανεπιστήμια "γυμνά" από προσωπικό.

Αλλά και οι πρυτάνεις απειλούν πλέον ανοικτά με παραιτήσεις, οι οποίες αναμένεται να πέσουν στην Σύνοδο της Πάτρας, και κάνουν μάλιστα λόγο για παραβίαση του Συντάγματος από την κυβέρνηση.


Για αυτό το λόγο η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει από τώρα τα μέτρα της και καταστρώνει σχέδιο πρόληψης εμπρηστικών καταστάσεων.

Πρόεδρος στην Σύνοδο Πρυτάνεων που αναμένεται ιδιαίτερα επεισοδιακή, θα είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης.

Σημείο αιχμής είναι οι απομακρύνσεις διοικητικών υπαλλήλων από πανεπιστήμια της χώρας. Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ θεωρούν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους διοικητικούς τους υπαλλήλους, ενώ για το ίδιο θέμα συνεδριάζουν την Τρίτη και οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

Πηγη: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Στο γιατρό
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Στο γιατρό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ