2012-11-21 05:36:16
Φωτογραφία για Τα 99 του χρόνια γιορτάζει το Δ΄Σώμα Στρατού
Από το Δ’ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι η 21η Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, έχει θεσπισθεί ως ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παράλληλα, με απόφαση της Ιεραρχίας καθορίσθηκε την ίδια μέρα να εορτασθεί και το Γενέθλιον του Δ΄ Σώματος Στρατού», ήτοι η 99 επέτειος από συγκροτήσεώς του.

«Όπως αναφέρει το Δ’ ΣΣ, σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τα σύγχρονα οπλικά συστήματα και μέσα που διαθέτουν και με την ετοιμότητά τους αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια και ευημερία του Ελληνικού λαού και αποτρεπτικό παράγοντα σε κάθε επιβουλέα της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ΄ Σώμα Στρατού, στην ακριτική περιοχή της Θράκης, διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, καθόσον εξασφαλίζει την αμυντική θωράκιση της περιοχής και παράλληλα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, συμβάλλει στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών αναπτύσσοντας δραστηριότητες με ένα ευρύτατο φάσμα κοινωνικής προσφοράς.»


Το πρόγραμα εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από την 8η πρωινή μέχρι και τη δύση του ηλίου, ημέρα της εορτής. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2012.

Ώρα 8:00. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Δ’ Σ.Στρατού και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Ώρα 11:00. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Στρατοπέδου Αποστολίδη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την υπάλληλο της ΠΕ Ξάνθης κ. Μουλαρά Αγγελική.

Ώρα 11:30. Τελετή Γενεθλίων Δ’Σ.Σ.- Προσέλευση πολεμικής σημαίας-

Επιμνημόσυνη δέηση-Ανάγνωση Ημερήσιων Διαταγών και Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Στρατοπέδου Αποστολίδη από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ξάνθης, τον Στρατηγό Δ/τή Δ΄Σ.Σ., το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, το Λιμενάρχη Λάγους, το Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων

Αξιωματικών, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών, τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων οργανώσεων καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την εορτή αυτή. Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο χώρο του ΚΨΜ της Μονάδας 171 ΜΕΑ/ΑΠ.

Ώρα 16:40. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Δ’ Σ.Στρατού και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

http://www.xanthipress.gr/index.php/eidiseis/politiki/19185--99-----------21-
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ