2012-11-21 09:32:05
Φωτογραφία για Ευ.Φλωράτος: Έγινε θόρυβος με την Αχαϊκή για να βολευτούν τρεις συστημικές τράπεζες
Η ακόλουθη ανακοίνωση εστάλη πριν από λίγο από τον Ευάγγελο Φλωράτο, εκ μέρους του Δ.Σ. της Αχαϊκής τράπεζας:

"Σχετικά με τον Σύλλογο μεριδιούχων που αναζητά απαντήσεις μέσω των ΜΜΕ, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνεργασία μεριδιούχων και διοίκησης επιβάλλεται, για τον κοινό στόχο, που είναι η επαναλειτουργία της τοπικής μας τράπεζας ή η ορθολογιστική ρευστοποίηση του ενεργητικού της, ώστε να μην προκύψει ζημιά για τους μεριδιούχους.

Μετά από αίτημα του συσταθέντος Συλλόγου των μεριδιούχων έγινε συνάντηση την 21/9/2012, στην οποία έγινε εκτενής ενημέρωση, τόσο για τα οικονομικά της τραπέζης και τις ενέργειες (νομικές και πολιτικές) που κάνει η Διοίκηση για την επαναλειτουργία της όσο και για την σκοπιμότητα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της.

Επίσης συμφωνήθηκε συνεργασία για τον κοινό στόχο.

Ολοφάνερο είναι ότι ολόκληρο το Τραπεζικό σύστημα και η Ελληνική οικονομία αφελληνίζονται και τελικά η ελληνική οικονομία θα χρηματοδοτηθεί από τρεις συστημικές τράπεζες, υπό την εποπτεία επιτρόπων.


Οι τρεις αυτές τράπεζες λειτουργούν με αρνητικό κεφάλαιο και το κράτος τις ανακεφαλαιοποιεί με € 28 δις δανεικά, ποσό διπλάσιο σχεδόν απ' αυτό που απαιτεί το μέγεθός τους, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις κεφαλαιακής επάρκειας.

Δεν απαιτείται μεγάλη σκέψη για να αντιληφθεί ο οιοσδήποτε την τύχη των μικρών εμπορικών & συστημικών τραπεζών.

Αντί λοιπόν να αντιμετωπίσει η κοινωνία κατάματα τις εξελίξεις , ασχολείται με τη δημιουργία θορύβου στα ΜΜΕ, εάν χρηματοδοτήθηκαν μέλη του Δ.Σ. με εξασφαλίσεις και τι γράφει η έκθεση των ορκωτών λογιστών, μετά την κατεδάφιση της τράπεζας (ας αναζητήσουν την έκθεση των ορκωτών για τη χρήση 2010).

Είμαστε στη διάθεση του Συλλόγου μεριδιούχων για οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που διαχειριστήκαμε και διαχειριζόμαστε".

Εκ του Δ/κού Συμβουλίου

Της Αχαϊκής Συνετ/κής Τράπεζας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ