2012-11-21 09:27:06
Φωτογραφία για 100.000 καταθέτες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις συναλλαγές τους
Στις 23 Νοεμβρίου οι τράπεζες θα αποστείλουν προσκλητήρια σε όσους πελάτες τους έχουν συναλλαγές - κάθε χρόνο - συνολικού ύψους άνω των 100.000 ευρώ και αυτό το ποσό δεν... αντιστοιχεί στα ποσά που δηλώνουν στην Εφορία.

Οι καταθέτες, όπως αποκαλύπτει το vima.gr, θα κληθούν να παρουσιασθούν μέχρι το τέλος του χρόνου στα πιστωτικά ιδρύματα και να εξηγήσουν τις κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Αλλιώς κινδυνεύουν να υπάρξει, στην Επιτροπή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, έγγραφη δυσμενής αναφορά σε βάρος τους.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος βασίστηκε στην 2652 πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που συντάχθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2012, για τον νέο τρόπο ελέγχου των μη συνηθισμένων ή υπόπτων συναλλαγών που σχετίζονται με φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με τις λίστες που έχουν ετοιμάσει οι τράπεζες σε κάθε ένα από τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα ο αριθμός των ελεγχομένων πολιτών θα κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000, ενώ στα ειδοποιητήρια – προσκλήσεις που θα αποστέλλουν στους πελάτες, οι οποίοι θα καλούνται για έλεγχο, θα τους ενημερώνουν σε ποιο υποκατάστημα θα παρουσιασθούν προκειμένου να παρέχουν τις εξηγήσεις τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ένα ποσοστό τουλάχιστον 10% των πελατών των τραπεζών δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση, ενώ υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό άνω του 20% δεν θα μπορέσει να δώσει να δικαιολογήσει τις συναλλαγές
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ