2012-11-21 11:45:38
Φωτογραφία για Που παίζει ο Φέντερερ το 2013
Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα του για την επόμενη σεζόν. Δεκατέσσερις σταθμοί με ένα μεγάλο τουρνουά να χάνει τον Ελβετό λόγω... ηλικίας και προϋπηρεσίας.

Μέχρι πρότινος το τουρνουά στο Μαϊάμι ήταν το 5ο Grand Slam! Πολλοί παίκτες κυνηγούσαν το νταμπλ στα σκληρά γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών την άνοιξη δηλαδή στο Ίντιαν Γουέλς και στο Μαϊάμι. Ανάμεσα τους και ο Ρότζερ Φέντερερ, φτάνοντας στο νταμπλ το 2005 και την αμέσως επόμενη χρονιά.

Ο 31χρονος πλέον Ελβετός επέλεξε να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα του για το 2013, αφήνοντας εκτός το Μαϊάμι, παρότι θεωρείται ένα από τα τουρνουά που ένας παίκτης της ATP πρέπει να αγωνιστεί.

Ωστόσο σύμφωνα με την επαγγελματική ένωση του ανδρικού τένις ένας αθλητής μπορεί να απουσιάσει από ένα από τα τουρνουά Masters αν και εφόσον έχει παίξει 600 αγώνες ή είναι δώδεκα χρόνια επαγγελματίας ή έχει συμπληρώσει το 31ο έτος της ηλικίας του. Ο Φέντερερ καλύπτει και τις τρεις προϋποθέσεις και αφαίρεσε το Μαϊάμι για να κερδίσει κενό έξι εβδομάδων μέχρι την έναρξη των μεγάλων τουρνουά στο χώμα.


Από το πρόγραμμα του απουσιάζει και το τουρνουά της Βασιλείας μετά τη "διαμάχη" του με τον διευθυντή του τουρνουά, αν και ο τελευταίος ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο για να τα βρει με τον σπουδαιότερο αθλητή της Ελβετίας.

Η σεζόν λοιπόν του πιο επιτυχημένου τενίστα στην ιστορία των Grand Slams θα ξεκινήσει στο Αυστραλιανό Όπεν και θα συνεχιστεί στο Ρότερνταμ, στο Ντουμπάι και στο Ίντιαν Γουέλς. Ντεμπούτο στο χώμα θα κάνει στη Μαδρίτη, αποφεύγοντας και πάλι το Μόντε Κάρλο που είναι η... επικράτεια του Ράφα Ναδάλ, θα συνεχίσει στη Ρώμη μέχρι το Ρολάν Γκαρός.

Ούτε φέτος θα απουσιάσει από το Άλε, το τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Γουίμπλεντον και μετά την εμφάνιση του στο τρίτο Grand Slam της σεζόν θα ταξιδέψει για τη Βόρεια Αμερική. Θα αγωνιστεί στο Μόντρεαλ και στο Σινσινάτι πριν από το US Open και θα παίξει στο τέλος της σεζόν στη Σαγκάη, στο Παρίσι, πιθανότατα στη Βασιλεία και λογικά στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο.

Δεν έχει γίνει αναφορά στο Davis Cup, το μοναδικό μεγάλο τίτλο που λείπει από τη συλλογή του και το μοναδικό παράπονο που έχουν οι συμπατριώτες του από αυτόν.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ