2012-11-21 11:38:11
Φωτογραφία για Λύση με βάση το σχέδιο Ανάν
ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυπριακού, η οποία να στηρίζεται στο σχέδιο Ανάν, ζητά η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας. Στην 39η συνεδρία της Ο.Ι.Σ. σε επίπεδο ΥΠΕΞ, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15-17 Νοεμβρίου 2012 στο Τζιμπουτί, κλήθηκαν τα μέλη της Ο.Ι.Σ. να ενισχύσουν «τη στήριξή τους στον μουσουλμανικό τ/κ «λαό» της Κύπρου για να μπορέσουν να τον λυτρώσουν από τα εμπάργκο και τις «απομονώσεις» που εφαρμόζονται εναντίον του». Στην απόφαση επισημαίνονται τα εξής:

• Επαναβεβαιώνει «την πλήρη ισότητα των δύο πλευρών στην Κύπρο, ως την αρχή η οποία θα τους επιτρέπει να διαβιούν δίπλα-δίπλα σε ασφάλεια, ειρήνη και αρμονία, χωρίς η μία πλευρά να έχει τη δυνατότητα να κυβερνά, εκμεταλλεύεται, καταπιέζει ή απειλεί την άλλη».

 

 

• Καλεί τη διεθνή κοινότητα «να πιέσει την ε/κ πλευρά για να εργαστεί εποικοδομητικά προς την κατεύθυνση μιας περιεκτικής λύσης το συντομότερο δυνατό στη βάση των παραμέτρων των Η.Ε. και η οποία να στηρίζεται στο Σχέδιο Ανάν του 2004».


• Επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς τη διεθνή κοινότητα, να λάβει, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, απτά μέτρα για να δοθεί ένα τέλος στα «εμπάργκο» κατά των Τ/κ, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει την έκκληση του Γ.Γ. των Η.Ε. που γίνεται στην έκθεσή του ημερομηνίας 28 Μαΐου 2004, καθώς και τις αξιολογήσεις που έγιναν στις μετέπειτα εκθέσεις του Γ.Γ. των Η.Ε. Ο «βουλευτής» του Ρ.Τ.Κ. Οζντίλ Ναμί δήλωσε πως ενώ ο Ντερβίς Έρογλου και ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κουτσιούκ δεν κατάφεραν να πετύχουν μια συμφωνία για επίλυση του Κυπριακού, ορισμένα μέλη της Ο.Ι.Σ. λένε ότι είναι έτοιμα να αναγνωρίσουν την «Τ.Δ.Β.Κ.». Ο Ναμί κάλεσε τον Έρογλου να πάρει το συντομότερο δυνατόν πιο σοβαρές πρωτοβουλίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού η τελευταία απόφαση της Ο.Ι.Σ., πρόσθεσε, μιλά για λύση το συντομότερο δυνατόν η οποία να βασίζεται στο Σχέδιο Ανάν.

  http://www.philenews.com/digital/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ