2012-11-21 12:33:18
Φωτογραφία για Ο ΠΑΟΚ πρωτοπόρος στην κοινωνική αλληλεγγύη
Όταν σε έχουν ξεριζώσει από την Πατρίδα σου,  σε έφεραν να ζήσεις χωρίς να το ζητήσεις σε νέο τόπο και σε αποκαλούσαν ξένο (μην πούμε και τι άλλο…). Όταν κατάφερες μέσα από χίλιες δυσκολίες να επιβιώσεις αρχικά, να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να μεγαλουργήσεις, να ξαναζωντανέψεις την “πεθαμένη” ελληνική ύπαιθρο, τότε…δεν μπορεί, στο DNA σου έχει περάσει θέλεις δε θέλεις, η φιλανθρωπία και η κοινοκτημοσύνη, γιατί εκεί που ήσουν έτσι είχες μάθει να ζεις Η εντυπωσιακή και συνάμα αξιέπαινη πρωτοβουλία των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, δείχνει το δρόμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα παιδιά που πολλοί τα κατηγορούν ως “αποβράσματα της κοινωνίας”, λόγω του ότι μερικές φορές έχουν παραβατική συμπεριφορά, μας διαψεύδουν όχι με λόγια αλλά με ΕΡΓΑ!!!

Μάλλον αυτά τα παιδιά, έχουν καταλάβει πολύ καλύτερα από άλλους και το μέγεθος της κρίσης και τον τρόπο εξόδου από αυτήν. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συνδέσμων:


“Οι αλλαγές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς της ζωής μας είναι βίαιες και ραγδαίες. Το κράτος με πρόσχημα την οικονομική κρίση καταργεί με συνοπτικές διαδικασίες εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν έπειτα από χρόνια αγώνων ενώ κυριολεκτικά αποσύρεται από την ευθύνη προσφοράς των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες της επικράτειάς του αφήνοντας σε αυτούς δύο επιλογές: την οργάνωση από τα κάτω με σκοπό τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης φύσης τους ή την περιθωριοποίηση.

Οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ αποτελούσαν πάντοτε κομμάτι, και μάλιστα από τα πλέον ενεργά, της κοινωνίας. Στα πλαίσια της κοινωνικής τους δράσηςδιοργανώνεται προσπάθεια συλλογής τροφίμων (ζυμαρικά, όσπρια, λάδι και γενικά μη ευπαθών προϊόντων)  τα οποία θα αποδοθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και φαρμάκων, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπορούν καθημερινά να προσέρχονται στα γραφεία των Συνδέσμων της ομάδας μας αλλά και σε κάθε παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ στην Τούμπα στον Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ Τούμπας κάτω από την Θύρα 4. και να βοηθήσουν ώστε η προσπάθεια αυτή να γιγαντωθεί.

Με την πράξη αυτή, και με σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, ο κόσμος του ΠΑΟΚ παίρνει θέση κατά της κρίσης και αυτών που τη δημιούργησαν και τη διατηρούν, πολεμώντας τη διευρυμένη φτώχεια, την ανεργία και κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό. Η αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι το πιο ισχυρό μας όπλο. Με τη στήριξη και τη συμμετοχή του κόσμου του ΠΑΟΚ είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε.

Τι είναι το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Μετά την καθιέρωση της οικονομικής συμμετοχής των ασθενών στο ΕΣΥ υπολογίζεται πως μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης ξεκίνησε τη δράση του το Νοέμβρη του 2011 και λειτουργεί καθημερινά ώστε να καλύψει αυτό το κενό παρέχοντας αφιλοκερδώς ιατρικές υπηρεσίες προς ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες. Στα πλαίσια της δράσης του, λειτουργεί τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, οδοντιατρικό τμήμα και φαρμακείο.

Για τον εξοπλισμό των ιατρείων καθώς και του φαρμακείου (καθώς τα φάρμακα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς) χρειάζεται οικονομική ενίσχυση αλλά και προσφορά σε φάρμακα.

Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς, 5233-055191-215

Τηλέφωνο Ραντεβού: 2310-520386 (πρωινές ώρες εργάσιμων ημερών)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.”

Πηγή: Ολυμπία
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ