2012-03-23 20:16:39
Φωτογραφία για Αγγλικά: απαραίτητο εφόδιο για εύρεση εργασίας.
Η απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων και ουσιαστικότερων προσόντων και δεξιοτήτων είναι σίγουρα μία παράλληλη διαδικασία με την προσπάθειά μας για εύρεση εργασίας, ειδικά όταν η αγορά εργασίας γίνεται όλο και πιο απαιτητική χρόνο με το χρόνο. Η γνώση ξένων γλωσσών και ιδιαίτερα της Αγγλικής είναι σίγουρα ένα από τα πιο απαραίτητα προσόντα, ειδικά εάν οι βλέψεις μας δεν περιορίζονται στην Ελλάδα αλλά κοιτάμε και την. περίπτωση εργασίας στο εξωτερικό.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του να μάθει κάποιος Αγγλικά, και γενικότερα ξένες γλώσσες, είναι ότι οι ξένες γλώσσες δεν «απαξιώνονται», καθώς είναι διαχρονικά απαραίτητες, ούτε η γνώση ξένων γλωσσών χρειάζεται διαρκή επικαιροποίηση, όπως για παράδειγμα ισχύει για πολλές δεξιότητες που άπτονται τεχνολογίας και πληροφορικής. Μαθαίνοντας κάποιος μία ξένη γλώσσα ξέρει ότι έχει ένα εφόδιο για πάντα, ένα εφόδιο που δε θα απαξιωθεί και θα αχρηστευτεί με την πάροδο του χρόνου.


Τα ζητούμενα για κάθε ενήλικο που θέλει να μάθει Αγγλικά είναι τέσσερα: να μάθει γρήγορα, να μάθει σωστά, να μάθει με χαμηλό κόστος και να πιστοποιήσει τις γνώσεις του. Γι’ αυτό και θα πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή μίας εξειδικευμένης σχολής Αγγλικών για ενήλικες. Η συνεργασία με μία σχολή ξένων γλωσσών που ειδικεύεται στους ενήλικες είναι αναμφίβολα ο πιο γρήγορος, αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για να μάθει Αγγλικά ένας ενήλικος. Είναι γενικά παραδεκτό ότι η αποτελεσματική εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας προϋποθέτει την αλληλεπίδραση όχι μόνο με τους καθηγητές αλλά και με τους άλλους σπουδαστές. Επιπλέον, η συμμετοχή σε ένα τμήμα μειώνει δραστικά το κόστος της εκπαίδευσης, καθώς αυτό επιμερίζεται μεταξύ των σπουδαστών που συμμετέχουν.

Πώς θα επιλέξει ένας ενήλικος το φροντιστήριο, σχολή ή κέντρο ξένων γλωσσών όπου θα μάθει βασικά Αγγλικά ή θα κάνει την προετοιμασία για το Lower και το Proficiency; Τα παρακάτω είναι τα βασικότερα κριτήρια επιλογής:

Η σχολή θα πρέπει να ειδικεύεται στην εκπαίδευση ενηλίκων. Ένα φροντιστήριο το οποίο απευθύνεται κατά βάση σε παιδιά, το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ενός ενήλικου.

Η σχολή θα πρέπει να έχει εκτεταμένο ιστορικό επιτυχιών στις εξετάσεις. Η καλύτερη μαρτυρία για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος σπουδών είναι η επιτυχία στις εξετάσεις.

Η διάρκεια σπουδών δε θα πρέπει να υπερβαίνει τον ενάμιση χρόνο για το Lower αρχίζοντας από το μηδέν, και τον ενάμιση χρόνο για το Proficiency, άσχετα αν ο υποψήφιος έχει πρόσφατο Lower ή όχι. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό είναι χάσιμο χρόνου για έναν ενήλικο. Σε αντίθεση με ότι ισχύει για τα παιδιά, ένας ενήλικος δε διανοείται καν ότι θα ξοδέψει 3-4 χρόνια για να μάθει μία ξένη γλώσσα σε βασικό επίπεδο και άλλα τόσα για να την τελειοποιήσει. Και φυσικά δε διανοείται ότι θα πληρώνει δίδακτρα κάθε χρόνο, για τόσα πολλά χρόνια. Η αξιοποίηση των καλοκαιρινών μηνών μπορεί να βοηθήσει κάθε ενήλικο σπουδαστή να φτάσει στο στόχο του συντομότερα ή, εναλλακτικά, μπορεί να τον βοηθήσει να παρακολουθήσει ένα λιγότερο απαιτητικό πρόγραμμα σε σχέση με αυτό που θα επέλεγε εάν αξιοποιούσε μόνο τους χειμερινούς μήνες.

Από την άλλη πλευρά, εάν μία σχολή σας προτείνει ένα πρόγραμμα το οποίο και σύντομης διάρκειας είναι και πολύ λίγες ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας περιλαμβάνει, θα πρέπει να το αποφύγετε. Προφανώς έχουν γίνει αντι-εκπαιδευτικές περικοπές ωρών για λόγους μείωσης κόστους. Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι σίγουρο ότι οι ώρες που σας κάνουν δεν επαρκούν για να καλυφθεί η ύλη.

Επιλέξτε σχολή η οποία χρησιμοποιεί στο αρχικό τουλάχιστον στάδιο της προετοιμασίας ειδικά / αποκλειστικά συγγράμματα για σπουδαστές οι οποίοι α) είναι ενήλικοι και β) έχουν την ελληνική ως μητρική γλώσσα ή τη γνωρίζουν πολύ καλά. Πολλά από τα βιβλία που κυκλοφορούν στο "εμπόριο" δεν είναι γραμμένα ούτε α) για Έλληνες ή σπουδαστές που ζουν στην Ελλάδα και χειρίζονται καλά την Ελληνική γλώσσα ούτε β) (το κυριότερο) για ενήλικες.

Για παράδειγμα, εάν έχετε πάρει το Lower εδώ και πολλά χρόνια, δύσκολα θα μπορέσετε να ενταχθείτε σε ένα τμήμα Proficiency εφόσον η σχολή χρησιμοποιεί βιβλία του "εμπορίου" τα οποία δεν περιλαμβάνουν την επανάληψη ύλης η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου ένας σπουδαστής ο οποίος δεν έχει πρόσφατα Αγγλικά (έχει πάρει το Lower πριν πολλά χρόνια) να μπορέσει να ενσωματωθεί ομαλά σε ένα πρόγραμμα Proficiency. Επιπλέον, πολλά βιβλία προετοιμασίας Proficiency δεν είναι προοδευτικής δυσκολίας, αντιθέτως είναι πολύ δύσκολα από την αρχή, με αποτέλεσμα ο σπουδαστής να απογοητεύεται και να εγκαταλείπει την προσπάθεια πριν καλά καλά την ξεκινήσει.

Τα κέντρα εκμάθησης Αγγλικής γλώσσας για ενήλικες ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ ασχολούνται αποκλειστικά με τη διδασκαλία ενηλίκων και προσφέρουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές τους να μάθουν Αγγλικά ή να τα βελτιώσουν και να προετοιμαστούν αποτελεσματικά για Lower και Proficiency σε σύντομο χρονικό διάστημα, με πολύ λογικό κόστος. Για το λόγο αυτό η Ευρωδιάσταση αποτελεί επί σειρά ετών την πρώτη επιλογή των ενηλίκων για εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, με πάνω από 10.000 επιτυχημένους υποψήφιους Lower και Proficiency στο ενεργητικό της.

Στα κέντρα ξένων γλωσσών Ευρωδιάσταση, ένας εντελώς αρχάριος σπουδαστής προετοιμάζεται για την απόκτηση του Lower σε 12-18 μήνες (πρόγραμμα Start-Lower). Εάν έχετε στοιχειώδεις γνώσεις, η προετοιμασία ολοκληρώνεται σε 11-12 μήνες (πρόγραμμα Step2-Lower). Τέλος, αν έχετε φτάσει μέχρι το επίπεδο του Lower παλιότερα ή έχετε δώσει ξανά για Lower χωρίς επιτυχία στο παρελθόν, αρκούν 4-6 μήνες προετοιμασίας (πρόγραμμα Pre-lower/Lower).

Επίσης, η Ευρωδιάσταση προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να προετοιμαστούν αποτελεσματικά για το Proficiency σε 8-12 μόλις μήνες, χάρη στο ειδικό πρόγραμμα σπουδών Powerprof. To Powerprof είναι ειδικά σχεδιασμένο για σπουδαστές που δεν διαθέτουν πρόσφατο Lower και εξασφαλίζει ότι ο σπουδαστής κάνει ταυτόχρονα και συνδυαστικά τόσο μία ολοκληρωμένη επανάληψη της ύλης του Lower όσο και την ύλη του Proficiency. Έτσι, ούτε χάνει πολύτιμο χρόνο κάνοντας μόνο επανάληψη, ούτε «μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά» με φυσιολογικό επακόλουθο να απογοητευτεί και να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα βιβλία που χρησιμοποιούνται στα προγράμματα Αγγλικής γλώσσας που παρέχει η Ευρωδιάσταση είναι ειδικά γραμμένα για την Ευρωδιάσταση και τα ταχύρυθμα προγράμματα ενηλίκων που παρέχει (και όχι του «εμπορίου») και βασίζονται στην ειδική μεθοδολογία για ταχύρυθμα προγράμματα ενηλίκων (R.A.R.) που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει η Ευρωδιάσταση.

Η Ευρωδιάσταση διατηρεί ακαδημαϊκή συνεργασία με το H.A.U., επίσημο εξεταστικό φορέα Lower Michigan (ECCE) και Proficiency Michigan (ECPE) στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα προγράμματα προετοιμασίας για Lower και Proficiency που παρέχει είναι πλήρως εναρμονισμένα με την εκάστοτε ισχύουσα μορφή των εξετάσεων.

Πραγματοποιώντας την εγγραφή σας στην Ευρωδιάσταση για τα θερινά προγράμματα Αγγλικής γλώσσας μέχρι 31 Μαρτίου 2012, κερδίζετε:

1) ΕΚΠΤΩΣΗ 30% στο πρόγραμμα Start-Lower, 38% στα προγράμματα Step2-Lower και Prelower/Lower και 20% στο πρόγραμμα Powerprof.

2) Υποτροφία για ΔΩΡΕΑΝ παρακολούθηση προγράμματος μίας άλλης ξένης γλώσσας (Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά ή Γερμανικά, με καταβολή μόνον εγγραφής και δικαίωμα αξιοποίησης εντός 6 ετών / αφορά τα προγράμματα Start-Lower, Step2-Lower και Powerprof).

Αν είστε δύο, έχετε ΕΠΙΠΛΕΟΝ έκπτωση 10%. Η ίδια επιπλέον έκπτωση ισχύει και για άνεργους σπουδαστές, κατόχους κάρτα ανεργίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.eurodiastasi.gr

Μπορείτε επίσης να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-330.111.0, 210-38.44.888,

210-59.01.888, 210-6000.170 για μία άμεση και αναλυτική ενημέρωση ή να επισκεφθείτε τα γραφεία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση (Χαλκοκονδύλη 5 και Χαλκοκονδύλη 9 στην Αθήνα, Ιερά Οδός 197 στο Αιγάλεω, Μεσογείων 427 στην Αγία Παρασκευή και Σαρανταπόρου 14 στο Χολαργό), χωρίς καμία υποχρέωση εγγραφής και χωρίς να χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού. Η πρόσβαση στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση είναι εύκολη από τις περισσότερες περιοχές της Αττικής, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είτε με ιδιωτικά μεταφορικά μέσα, επομένως, σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας και αν μένετε, μπορείτε να επωφεληθείτε από την υψηλή ποιότητα σπουδών, τα ταχύρυθμα προγράμματα και την εξειδίκευση στους ενήλικες που διαθέτει η Ευρωδιάσταση, ενώ και τα πολύ χαμηλά δίδακτρα κάνουν την Ευρωδιάσταση να ξεχωρίζει! Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ