2012-03-23 20:18:08
Φωτογραφία για Χωρίς προβλήματα η διάθεση των προϊόντων, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Μήνυμα προς όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην αγορά τροφίμων, ότι οι καταναλωτές δεν θα επιτρέψουν άλλο στους μεσάζοντες και στα καρτέλ των εναρμονισμένων πολιτικών... τη συνέχιση της αισχροκέρδειας και της εκμετάλλευσης των παραγωγών, έστειλαν σήμερα από τη Νεάπολη και τον Αγ.Παύλο οι χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την απευθείας διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς.

«Καταβάλαμε μια τεράστια προσπάθεια για να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την προμήθεια των προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και υγιεινή των τροφίμων, όπως και στην εξασφάλιση των όρων φορολογικής νομιμότητας. Πετύχαμε και στους δυο στόχους, κάτι που αναγνωρίζουν και οι συμπολίτες μας. Η συμμετοχή όλων, και η στήριξη πρωτοβουλιών σαν αυτή, στέλνει το μήνυμα προς όλους ότι δεν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε άλλο αυτή την αισχροκέρδεια και δεν θα επιτρέψουμε άλλο αυτή την εκμετάλλευση των παραγωγών», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος από νωρίς πραγματοποιούσε περιοδείες και στα δυο σημεία διάθεσης των προϊόντων
. Όπως τόνισε, «η προσπάθειά μας, που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο, δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα έχει και συνέχεια και με άλλα προϊόντα εποχής», κάνοντας μάλιστα λόγο για τις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη με κτηνοτρόφους για την εξασφάλιση αμνοεριφίων.

«Δεν πρόκειται για μια επικοινωνιακή φούσκα αλλά για μια κίνηση που θα θεσμοθετηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, τους τοπικούς συλλόγους και τους φορείς της κοινωνίας για να έχει διάρκεια και να ασκεί έναν δυναμικό παρεμβατισμό στη διαμόρφωση υγιών συνθηκών στην αγορά τροφίμων», ανέφερε, ευχαριστώντας το σύνολο των αντιδημάρχων, των υπηρεσιακών παραγόντων και των δεκάδων εθελοντών που συνέβαλαν στην επιτυχία της πρώτης αυτής προσπάθειας.

«Πετύχαμε και φέραμε σε πέρας μια δύσκολη προσπάθεια χωρίς προβλήματα και παρατράγουδα, σεβόμενοι την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας. Αποδείξαμε σήμερα ότι όλοι μαζί μπορούμε να εξυγιάνουμε την αγορά, ότι υπάρχουν κι άλλοι για την εξασφάλιση ποιοτικών και φτηνών προϊόντων μέσα από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, κάτι που συμφέρει και τους καταναλωτές αλλά και τους παραγωγούς», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.

Ομαλή ροή καταναλωτών

Η προσέλευση των καταναλωτών, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα του δήμου στο πλαίσιο του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» για την προμήθεια φθηνών αλλά εγγυημένης και πιστοποιημένης ποιότητας προϊόντων, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στα δυο σημεία όπου γινόταν η διάθεσή τους, στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη και στο Θέατρο Δάσους (Σέιχ-Σου), και συνεχίστηκε με ομαλή ροή μέχρι νωρίς το απόγευμα χωρίς να παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα συνωστισμού ή ταλαιπωρίας. Σ’ αυτό συνετέλεσε αποφασιστικά η οργάνωση της διαδικασίας, η οποία υλοποιήθηκε με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων στο δήμο.

Μέχρι τις 2 μ.μ. από τις 2.300 δηλώσεις παραγγελιών εξυπηρετήθηκαν περισσότερες από τις 2.000, με τη συνολική ποσότητα των προϊόντων που θα διατεθούν μέχρι στις 6 μ.μ. να ξεπερνά τους 130 τόνους. Για άψογη οργάνωση μίλησαν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, αφού η εξυπηρέτησή τους σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας, από τη γραμματεία μέχρι την παραλαβή και την πληρωμή, ήταν άμεση.

Σημαντική αποδείχτηκε η πρόβλεψη του δήμου για τη διάθεση ειδικών οχημάτων για την κατ’ οίκον μεταφορά των προϊόντων για όσους καταναλωτές δεν διέθεταν δικό τους όχημα, ενώ οι εθελοντές βοηθούσαν στη μεταφορά των συσκευασιών μέχρι τα οχήματα των πολιτών.

Η νέα διάθεση των προϊόντων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα εξυπηρετώντας τις αιτήσεις και των υπολοίπων καταναλωτών. Συνολικά θα διατεθούν 376,69 τόνοι προϊόντων (λάδι, αλεύρι, ρύζι, πατάτα), που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 7.000 δηλώσεις πολιτών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ