2012-03-23 22:00:13
Φωτογραφία για Εκλογές δημοψήφισμα
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Όλοι στις ΚΑΛΠΕΣ, για να διώξουμε την ΤΡΟΙΚΑ από την πατρίδα μας.

Στόχος μας είναι η απελευθέρωση της πατρίδας μας από την κατοχή των τοκογλύφων.

1. Ακύρωση της νέας Δανειακής Σύμβασης.

2. Ολοκλήρωση του PSI και για όσους παρανόμως εξαιρέθηκαν.

3. Αύξηση των μισθών του ιδιωτικού τομέα.

4. Εθνικοποίηση των προβληματικών ιδιωτικών τραπεζών.

5. Μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας της "Ανώνυμης Εταιρείας αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου" σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο, που θα. περιλαμβάνει όλους τους εργαζομένους της χώρας.

6. Ειδικά δικαστήρια για την οικονομική κρίση και όχι Εξεταστικές Επιτροπές των συνενόχων.

Βλέποντας κάποιος την αγωνία των ισχυρών αυτού του κόσμου για τις εκλογές στην Ελλάδα, εύκολα μπορεί να κάνει πονηρές σκέψεις. Τόσο πολύ αγωνιούν για τη "σωτηρία" μας; Φοβούνται τις εκλογές οι "σωτήρες" και δεν τις φοβούνται αυτοί, οι οποίοι θέλουν να "σωθούν"; Γιατί φοβούνται τόσο πολύ τις ελληνικές εκλογές; Εφόσον τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λένε, δεν μπορεί ν' αλλάξει τίποτε με τις εκλογές. Τι θα μπορούσε ν' αλλάξει ο λαός με την ετυμηγορία του; Τι θα μπορούσε να αλλάξει, εφόσον μιλάμε για μονόδρομο.


Αν ένα λεωφορείο πέφτει σε μια άβυσσο, τι θα μπορούσε ν' αλλάξει με την αλλαγή του οδηγού του; Τίποτε. Όποιος και να καθίσει σε αυτήν τη θέση, τα ίδια θα κάνει. Άρα; Άρα, πολύ πιθανό να μην είναι έτσι όπως τα λένε. Πολύ πιθανό να φοβούνται πως, αν οι Έλληνες καταφέρουν στις εκλογές κι "αποτινάξουν" από πάνω τους τη προδοτική τους ηγεσία, πιθανότατα ν' αλλάξει ολόκληρη η κατάσταση ...Να αλλάξει ολόκληρη η κατάσταση όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ...Να ανοίξει ρήγμα στο "Νταχάου" των τοκογλύφων και ν' απελευθερωθούν όλα τα PIIGS από την κόλαση.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας αυτήν τη στιγμή είναι ο φόβος ...Ο φόβος, ο οποίος προκύπτει από την άγνοια ...Ο φόβος, που κάνει τους σύγχρονους Έλληνες να φέρονται σαν τους Ευρωπαίους του Μεσαίωνα, οι οποίοι νόμιζαν πως, αν δεν κάνουν τα κατάλληλα "τάματα" στους "θεούς", θα "πέσει" ο Ουρανός στο κεφάλι τους. Όσο αστείοι μας φαίνονται εκείνοι οι πρωτόγονοι Ευρωπαίοι —σήμερα που υπάρχει γνώση— άλλο τόσο αστείοι θα φαίνονται στο μέλλον και οι σύγχρονοι Έλληνες, οι οποίοι φοβούνται τις απειλές των "μεσαιωνιστών" της οικονομίας ...Οι σύγχρονοι Έλληνες, που, εξαιτίας της άγνοιάς τους, αφήνουν κτήνη —όπως ο Σόιμπλε ή ο Ρεν— να τους τρομοκρατούν.

Το μόνο ελαφρυντικό, που έχουν οι Έλληνες, είναι η τρομερή ένταση της προπαγάνδας που δέχονται. Έχουν ένα μικρό δίκιο να φοβούνται, εφόσον έχουν πέσει πάνω τους τεράστιοι μηχανισμοί προπαγάνδας και τους τρομοκρατούν μέρα και νύκτα. Ακόμα και γνώσεις να έχει κάποιος, του δημιουργούνται αμφιβολίες από την έντονη "πλύση" εγκεφάλου, που καθημερινά υποβάλουν τον ελληνικό λαό ...Τον λαό, που "απειλούν" με ό,τι πιθανό κι απίθανο σκέφτονται οι παγκόσμιοι "Γκέμπελς" της Νέας Τάξης.

...Τον "απειλούν" με χρεοκοπία ...Τον "απειλούν" με έξοδο της χώρας από το ευρώ ...Τον "απειλούν" με άρνηση εξυπηρέτησης της νέας δανειακής σύμβασης ...Τον "απειλούν" με μισθούς Βουλγαρίας ...Τον "απειλούν" με την αντίδραση "φτωχών" λαών, όπως η Εσθονία ...Τον "απειλούν" με διαμελισμό του εθνικού του κορμού ...Τον "απειλούν" με πείνα. Ό,τι μπορούν να επιστρατεύσουν για την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων, το έχουν κάνει. Για ό,τι νομίζουν ότι μπορούν να προσθέσουν ένα "λιθαράκι" τρόμου, βάζουν κάποιον καραγκιόζη στην Ευρώπη να το "ψελίσει", για να το αναπαράγουν τα ΜΜΕ.

Σε αυτό τους βοηθούν και οι σύγχρονοι δωσίλογοι. Άθλιοι δωσίλογοι σαν τον Βενιζέλο ...Τον Βενιζέλο, που ο ίδιος προσωπικά συνετέλεσε τα μέγιστα, για να φτάσουμε στο σημερινό χάλι της πατρίδας μας ...Ο Βενιζέλος, ο οποίος μας οδήγησε στην έκρηξη της διαφθοράς μέσω της ατιμωρησίας, επιβάλλοντας μας τον εγκληματικό νόμο περί ευθύνης Υπουργών ...Ο Βενιζέλος, ο οποίος μοίραζε έργα και μίζες, λόγω του "επείγοντος" των Ολυμπιακών Αγώνων ...Ο Βενιζέλος των υποβρυχίων ...Ο Βενιζέλος των τραίνων ...Ο Βενιζέλος των οικοπέδων ...Ο Βενιζέλος, που, όπου τον τοποθέτησαν οι ξένοι, τους εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτός —ο απ' όλες τις πλευρές εκβιαζόμενος Βενιζέλος— ήταν που "διαπραγματεύτηκε" με τους δανειστές μας τα πάντα εις βάρος μας ...Ο Βενιζέλος, που "κούρεψε" τους φτωχούς και άφησε τις "χαίτες" των τοκογλύφων. Αυτός ο Βενιζέλος σήμερα, για να σώσει το "τομάρι" του, ενισχύει τα ψέματα των τρομοκρατών των Ελλήνων. Στην πρώτη του ομιλία, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μας είπε περίπου ότι "όλα τα κόμματα ή τα πρόσωπα, τα οποία αντιμάχονται το "Μνημόνιο", είναι περίπου "γραφικοί" ...αν όχι τρελοί ...ανέφικτα και χωρίς καμία πραγματική βάση εφαρμογής είναι όλα τα όσα αυτοί ισχυρίζονται" ...Αυτό μας είπε ο θλιβερός σύγχρονος Εφιάλτης ...Ο Βενιζέλος των εκδοτικών Συγκροτημάτων και των τραπεζιτών.

Στην πραγματικότητα ΟΛΑ αυτά είναι ΨΕΜΑΤΑ

...Ό,τι ακούμε είναι ψέμα.

Γιατί μας λένε ψέματα; Γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο να φέρουν εις πέρας τους σχεδιασμούς τους ...Δεν έχουν άλλο τρόπο να μας λεηλατήσουν. Αυτός είναι ο στόχος τους. Ο μόνος στόχος τους είναι η λεηλασία και η μοναδική τους επιλογή είναι το ψέμα απέναντί μας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι ιδιόμορφος ο ιμπεριαλισμός τους. Γιατί δεν έχουν πλέον Λούγκερ και Πάντσερ για να μας απειλήσουν και ως μοναδικά τους "όπλα" έχουν τα ψέματα. Η ιδιομορφία της Νέας Τάξης είναι ότι προσπαθεί να κατακτήσει τα κράτη χωρίς προηγουμένως να τα έχει νικήσει στρατιωτικά. Αναγκαστικά η κατάκτησή τους ταυτίζεται με την έννοια της λεηλασίας. Έχει ανάγκη λοιπόν η Νέα Τάξη —εφόσον δεν έχει κατακτήσει τα κράτη— να τα "δουλεύει" ...Να "δουλεύει" τους λαούς, για να μην αντιδρούν.

Χρησιμοποιεί γνώσεις ψυχολογίας ...Γνώσεις ψυχολογίας των μαζών. Γνωρίζει τι φοβούνται οι μάζες και εκεί "χτυπά". Τι φοβούνται οι μάζες; Οι μάζες φοβούνται για την ασφάλειά τους, τις "καταθέσεις" τους, τις δουλειές τους κλπ.. Φοβούνται γενικά ό,τι τις "ξεβολεύει" ...ό,τι τις απειλεί με απώλεια των κεκτημένων ή νέο κόπο ...ό,τι τις απειλεί με αλλαγές, τις οποίες δεν γνωρίζει ούτε πόσο κοστίζουν κι ούτε πόσο χρόνο απαιτούν για να ολοκληρωθούν. Η μάζα, δηλαδή, είναι έτοιμη να ζήσει ακόμα και στο χειρότερο περιβάλλον αρκεί να το γνωρίζει, παρά να ρισκάρει το άγνωστο ...Φοβάται το άγνωστο. Φαντάζεται σημεία και τέρατα και αυτό το γνωρίζουν οι πονηροί και γι' αυτό την απειλούν με σημεία και τέρατα.

Τι κάνουν; Αυτό, το οποίο κάνουν συνήθως, είναι να εκμεταλλεύονται την άγνοια των ανθρώπων. Συνήθως παίρνουν και μετατρέπουν σε "φόβητρο" αυτό, το οποίο θα μπορούσε να είναι λύση για τους λαούς ...Παίρνουν το "ιερό" και το εμφανίζουν σαν "ανόσιο". Γιατί; Για να κλείσουν το "άνοιγμα" απ' όπου θα μπορούσε να διαφύγει το θύμα τους. Λένε για παράδειγμα —σαν απειλή— ότι θα "βγάλουν" την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό --και μόνον να το πει κάποιος Ευρωπαίος αξιωματούχος— είναι ηλίθιο. Γιατί; Γιατί είναι σαν να λέει ένα "λιοντάρι" σε μια "γαζέλα", η οποία σπαράζει ανάμεσα στα σαγόνια του για να ξεφύγει, ότι, αν δεν "ησυχάσει" ...θα πάψει να την "φιλοξενεί" ανάμεσα τα "δόντια" του και θα την αφήσει να φύγει στην "αφιλόξενη" στέπα. Υπάρχει γαζέλα τόσο "ηλίθια", που να σταματήσει να σπαράζει, για ν' αποφύγει την "απειλή" του "λιονταριού" ότι θα την απελευθερώσει;

Αυτό, το οποίο δεν κάνει ούτε το πιο αφελές ζώο, το κάνουν οι Έλληνες. Πεθαίνουν από τη δίψα κάτω από μια "κάνουλα" και οι Ευρωπαίοι τούς απειλούν ότι, αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται, θα ανοίξουν την "κάνουλα" και θα τους "πνίξουν". Εστιάζουν την προπαγάνδα τους στην έννοια "πνίξιμο" και αυτός, ο οποίος αργοπεθαίνει από τη "δίψα", ελπίζοντας να επιβιώσει, τρομοκρατείται βλακωδώς, μήπως από το πνίξιμο πεθάνει άμεσα ...Αυτό παθαίνουν οι Έλληνες σήμερα.

Φοβούνται μήπως τους "βγάλουν" από το Ευρώ.

Φοβούνται μήπως τους βγάλουν, επειδή δήθεν χρησιμοποίησαν ψεύτικα στοιχεία, για να μπουν σ' αυτό. Μα, αυτά όλα επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους και όχι τους Έλληνες. Οι Έλληνες είναι αυτοί, οι οποίοι θα έπρεπε να απειλούν με έξοδο από το Ευρώ, επειδή οι Ευρωπαίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία τους.

Άγνοια και ασχετοσύνη δείχνουν όλα αυτά. Το νόμισμα είναι κυριαρχικό δικαίωμα ενός λαού. Όταν ένας λαός εντάσσεται σε μια ευρύτερη νομισματική ένωση, στην πραγματικότητα απεμπολεί ένα από τα βασικότερα κυριαρχικά του δικαιώματα. Ανοίγει ένα μέρος από τα "σύνορά" του. Οι ισχυροί έχουν κέρδος όταν οι αδύναμοι απεμπολούν τέτοια δικαιώματα. Οι αδύναμοι έχουν συμφέρον να κρατάνε τις πόρτες τους "σφραγισμένες". Οι ισχυροί δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Πάντα έχουν ανοικτές τις "πόρτες" τους να μπει όποιος θέλει στα συστήματά τους ...όποιες κι αν είναι οι προδιαγραφές του.

Αυτό, το οποίο σήμερα αγνοεί ο κόσμος, το γνωρίζουν ακόμη και τα νήπια. Τα τρία γουρουνάκια ήταν αυτά τα οποία κλειδώνονταν στο σπίτι τους και όχι ο λύκος. Υπάρχει κανένα παραμύθι, που να έχει τον "λύκο" κλειδωμένο στη φωλιά του και τα γουρουνάκια να "μαγειρεύουν" τα στοιχεία τους, για να "μπουκάρουν" μέσα σ' αυτήν; Δεν υπάρχει τέτοιο παραμύθι, γιατί θα ήταν παράλογο ...Τόσο παράλογο, που δεν θα το πίστευαν ούτε τα νήπια ...Δεν υπάρχει "λύκος", που να μην θέλει να μπει στη φωλιά του ένα τροφαντό "γουρουνάκι" ...Δεν υπάρχει "λύκος" να "διπλοκλειδώνεται" και να βάζει προδιαγραφές εισόδου γι' αυτήν ...Να θέλει μην είναι "παχουλό" ή "χαζό" ή "τεμπέλικο" το "γουρουνάκι", που θέλει να τον συναντήσει ...Ίσα-ίσα, όσο πιο αδύναμο είναι, τόσο πιο εύκολα θα το "καταπιεί" ...Όσο πιο πολύ έχει "μαγειρέψει" την εικόνα των "μυών" του το γουρουνάκι, τόσο πιο εύκολα θα γίνει θύμα.

Αυτό συμβαίνει καί με τους λαούς καί με τα κράτη. Ο καθένας μπορεί να μπει σε μια νομισματική ένωση ...όποια κι αν είναι η οικονομική του κατάσταση ...Ο καθένας. Μπορεί σήμερα η Νιγηρία να μπει χωρίς καμία προετοιμασία στη ζώνη του Ευρώ ...Εις βάρος της θα είναι η έλλειψη προετοιμασίας και όχι εις βάρος της Ευρώπης. Στις νομισματικές ενώσεις οι αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι δεν προσέρχονται οικειοθελώς, γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει. Δεν τους συμφέρει, γιατί χάνουν τις άμυνές τους ...Γιατί χάνουν τις περιουσίες τους ...Γιατί μπαίνουν μέσα στις πατρίδες τους οι πλούσιοι με τα ίδια νομίσματα και τους εξαγοράζουν αυτά τα οποία απέκτησαν με αίμα ...Γιατί τους αρπάζουν τον εθνικό τους πλούτο ...Γιατί τους αρπάζουν τις πετρελαιοπηγές ή τα ορυχεία ...Γιατί τους "καταπίνουν" οι μεγάλες οικονομίες και από κύριοι της πατρίδας τους γίνονται σερβιτόροι.

...Γίνονται οι Πορτορικανοί της δεκαετίας του '50, οι οποίοι απέκτησαν ως νόμισμα το αμερικανικό δολάριο και έχασαν την πατρίδα τους. Ήταν "ευθυγραμμισμένη" η πορτορικανική οικονομία με αυτήν των ΗΠΑ και μπήκε το Πουέρτο Ρίκο στη "ζώνη" του δολαρίου; Μήπως τα "μαγείρεψαν" τα δημοσιονομικά τους στοιχεία οι Πορτορικανοί, για να "ξεγελάσουν" τις ΗΠΑ; Με τη βία τους έβαλαν τους φουκαράδες στη νομισματική ένωση. Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο ψέμα είναι η απειλή της αποβολής μας από το Eυρώ; Κατάλαβε πόσο υποκριτικά είναι αυτά, τα οποία ισχυρίζονται ο Σόιμπλε και η συμμορία του; Κατάλαβε πόσο αποπροσανατολιστικά είναι τα σχόλια περί ελληνικής "απάτης" με το μαγείρεμα των στοιχείων. Τα στοιχεία τα "μαγείρεψαν" αυτοί, οι οποίοι είχαν όφελος να τα "μαγειρέψουν" ...και αυτοί σίγουρα δεν ήταν οι Έλληνες πολίτες.

Οι Έλληνες έπρεπε να απειλούν με έξοδο από το Ευρώ και όχι το αντίθετο. Οι υποψήφιοι αυτών των εκλογών θα έπρεπε να απειλούν τους ξένους με δημοψηφίσματα περί Ευρώ και όχι να δέχονται να απειλούνται από τους ξένους με το Ευρώ. Τα περί "μαγειρεμάτων" των στοιχείων ενοχοποιούν τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ήθελαν να μας βάλουν άρον-άρον στο "σφαγείο" τους και όχι τους Έλληνες. Στα κέρδη αναζητάς τους ενόχους. Έγκλημα, όπου να παθαίνει ζημιά ο εγκληματίας, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει "σφάγιο", που να "μαγειρεύει" τα στοιχεία του, για να μπει γρηγορότερα στο "σφαγείο". Ο άθλιος ο Σόιμπλε εκμεταλλεύεται την άγνοια του ελληνικού λαού και μας "δουλεύει" ...Μας προλαβαίνει, πριν χρησιμοποιήσουμε εμείς αυτήν την απειλή για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.

Μα, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, αν ήταν έτσι, γιατί δεν έβαλαν στη ζώνη του Ευρώ τις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης; Για ποιον λόγο δεν κάνουν δαπανηρές κινήσεις οι τοκογλύφοι; Γιατί δεν τους συνέφερε. Γιατί τους έβγαινε πιο φτηνά να τις "κατακτήσουν", εξαγοράζοντάς τες "τοις μετρητοίς". Τα κράτη εκείνα, επειδή προέρχονταν από την κομμουνιστική "λαίλαπα", δεν είχαν δυνάμεις αντίστασης ...Δεν είχαν ένστικτα προστασίας τόσο της ιδιωτικής όσο και της δημόσιας περιουσίας. Ειδικά τη δεύτερη τη μισούσαν, γιατί την ταύτιζαν με τον σταλινισμό.

Αυτό το μίσος ήταν "βολικό" για τους Δυτικούς και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν. Τοποθέτησαν σε αυτά τα κράτη προδοτικές ηγεσίες πρώην σταλινικών γουρουνιών και τις λεηλάτησαν. Άνθρωποι, οι οποίοι έπρεπε να δικάζονται ως σταλινικοί εγκληματίες, μπήκαν στην κολυμπήθρα του "Σιλωάμ" και έγιναν "ηγέτες" της "δημοκρατίας". Οι ίδιοι άνθρωποι με τους ίδιους μηχανισμούς, οι οποίοι τρομοκρατούσαν τους λαούς της ανατολικής Ευρώπης ως σταλινικοί, ήταν αυτοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν το "ευρωπαϊκό" τους "μέλλον" σαν δημοκράτες. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι θα τους "έσωζαν" με τη "βοήθεια" του "πατερούλη" Στάλιν, θα ήταν αυτοί, οι οποίοι θα τους "έσωσαν" με τη "δημοκρατία" ...Μεθύστακες και εκβιαζόμενοι Γέλτσιν, οι οποίοι έδιναν τα πάντα στους ξένους, για να σώσουν τα τομάρια τους ...Άχρηστοι χαφιέδες, όπως η Μέρκελ.

Οι λαοί όλων αυτών των κρατών παρέμειναν τρομοκρατημένοι από τις ηγεσίες των σταλινικών φονιάδων και δεν αντέδρασαν. Το αποτέλεσμα; Με το σκληρό Ευρώ οι Δυτικοευρωπαίοι εξαγόρασαν τζάμπα ολόκληρα κράτη. Όσο πιο πολύ "σκλήραινε" το Ευρώ, τόσο πιο "φτηνά" τούς έβγαινε η λεηλασία. Άρπαζαν γη, εργοστάσια, κάστρα, παλάτια με "φωτοτυπίες", τις οποίες τύπωναν στη Φρανκφούρτη. Διπλοβάρδιες δούλευαν τα "εκτυπωτικά" της ΕΚΤ. Πήγαιναν οι πονηροί Γερμανοί —και οι άλλοι "ασυναγώνιστοι"— και έπαιρναν με ελάχιστο τόκο αυτές τις "φωτοτυπίες" και στη συνέχεια παρίσταναν τους "επενδυτές", εξαγοράζοντας "κομμάτια" ολόκληρα από τις πατρίδες των λαών.

Ας ψάξει κάποιος να βρει την "τύχη" της περιουσίας του λαού της Ανατολικής Γερμανίας, της Ρουμανίας ή της γειτονικής Βουλγαρίας. Ας ψάξει κάποιος να δει με τι τίμημα και με ποιο τρόπο εξαγοράστηκαν όλα αυτά. Ας ψάξει κάποιος να δει πώς κάποιοι μετέτρεψαν τους ευρωπαϊκούς λαούς σε "Ινδιάνους", που τους ξεγελούσαν με χρωματιστές "χάντρες", που τα ονόμαζαν "ευρώ". Με "ψίχουλα" εξαγόρασαν την Ανατολική Ευρώπη οι πολυεθνικές των "σωτήρων". Στην Ελλάδα αυτό δεν μπορούσαν να το κάνουν. Δεν υπήρχε ηγεσία ικανή να τους "πουλήσει" το κράτος σε φτηνές δραχμές ...Θα τους κρεμούσαν στις πλατείες, αν το επιχειρούσαν.

Από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να το κάνουν με αυτόν τον τρόπο, έπρεπε να βρουν έναν άλλον. Τι έκαναν; Έβαλαν τα "τρία γουρουνάκια" να πολιορκούν τη φωλιά του "λύκου" ...Τα έβαλαν να μπουν με "δόλο" στη φωλιά του "λύκου". Εμφάνισαν τα "τρία γουρουνάκια" σαν τους αλήτες, οι οποίοι "μπούκαραν" σχεδόν με τη βία στο τσαρδί του "λύκου" της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα θέλησαν να κάνουν εις βάρος της Ελλάδας αυτό, το οποίο έκαναν στην Ανατολική Ευρώπη και απλά το έκαναν με τον μόνο τρόπο που μπορούσαν και ο οποίος ήταν πολύ ακριβότερος τρόπος. Τους Ανατολικοευρωπαίους τους "κυνήγησαν" ως αιμοδιψείς "λύκοι", ενώ τους Έλληνες τους παγίδεψαν σαν "αφελείς" "λύκοι".

Οι Έλληνες δεν ήταν αγαθά "θηράματα" όπως οι Ανατολικοευρωπαίοι. Οι Έλληνες ήταν πονηρά και φθονερά "γουρουνάκια", που ήθελαν να "κατασπαράξουν" τους "λύκους" ...Που ήθελαν να τους "κλέψουν", για να ζήσουν εις βάρος τους ...Να τους φάνε το "φαγητό" τους μέσα από το "πιάτο" τους ..."Αδιάβαστοι" πήγαμε με προδοτικές ηγεσίες τύπου Σημίτη ...Μας έβαλαν στο Ευρώ, όπως έβαλαν οι ΗΠΑ το Πουέρτο Ρίκο στο Δολάριο, για να μας "καταπιούν". Το ζητούμενο ήταν το ίδιο. Να πάθουμε το ίδιο πράγμα με αυτό που έπαθε η Τσεχία ή η Βουλγαρία, αλλά με λίγο πιο ακριβό τρόπο. Τώρα, στηριζόμενοι στην άγνοια του λαού και την προδοσία των δωσίλογων, μας "δουλεύουν" κανονικά.

Τώρα εκμεταλλεύονται αυτήν τη διαφορά στρατηγικής μεταξύ της περίπτωσης της Ελλάδας και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και μας διαβάλουν σε όλη την Ευρώπη. Παίζουν με τα ένστικτα των φτωχών λαών και μας δυσφημούν, για να δημιουργήσουν ανθελληνικό κλίμα και να μας τρομοκρατήσουν. Αυτή είναι η προπαγάνδα τους ...Μας "ξεγελάσατε" και μπήκατε στο Ευρώ, ενώ οι Ανατολικοί λαοί ήταν "τίμιοι" και δεν το έκαναν. Οι "άτιμοι" Έλληνες τους "ξεγελάσαμε" τους "τίμιους" και "ενάρετους" και μπήκαμε στο "σφαγείο", ενώ οι άλλοι —οι πιο "τίμιοι" από εμάς— "πέθαναν" όμορφα και ωραία, χωρίς να διαμαρτύρονται. Εμείς τους λερώσαμε τα πλακάκια με τα "αίματα" και τους στραβώσαμε τα "μαχαίρια" ...Τους βάλαμε σε έξοδα.

Το ίδιο ψεύτικη είναι και η απειλή της χρεοκοπίας.

Ψέμα είναι κι αυτή.

Αναφορές του τύπου ...δεν θα έχουμε να φάμε κλπ., είναι ψέματα ...Δεν θα έχουμε ν' αγοράσουμε πετρέλαιο κλπ., είναι επίσης ψέματα. Απλά, για να τα καταλάβει κάποιος αυτά, θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Γι' αυτόν τον λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε τα πράγματα απ' όλες τις πλευρές, προκειμένου να ξεδιαλύνουμε όλες τις απορίες του αναγνώστη και να διαλύσουμε ακόμη και τα τελευταία ψήγματα φόβου, που μπορεί να υπάρχουν.

Κατ’ αρχήν η έννοια της "χρεοκοπίας", όταν βρίσκεσαι εντός ενός ενιαίου οικονομικού συστήματος, είναι διαφορετική από αυτήν, σε περίπτωση που είσαι μόνος σου. Το να χρεοκοπήσει η Καλιφόρνια ή το Πουέρτο Ρίκο μέσα στη ζώνη του Δολαρίου έχει συνέπειες, αλλά όχι αυτές που φαντάζεται ο αναγνώστης. Αν χρεοκοπήσει η Καλιφόρνια, δεν θα καταλήξουν οι Καλιφορνέζοι φτωχότεροι από τους Βολιβιανούς ...Κάποιοι Καλιφορνέζοι, οι οποίοι δεν πληρώνονται από το δημόσιο, μπορεί και να μην το καταλάβουν καν ...Δεν θα πάψουν να έχουν αγαθά προς κατανάλωση. Δεν θα πεινάσουν από έλλειψη τροφίμων ...Δεν θα τους λείψουν τα καύσιμα.

Αυτοί, οι οποίοι θα φτωχαίνουν, θα είναι οι δανειστές της Καλιφόρνιας, εφόσον αυτοί θα πληρώσουν τη χρεοκοπία της ...Αυτοί θα πάνε για "κούρεμα" ...Αναγκαστικά. Δεν θα "πεθάνει" η Καλιφόρνια, για να βγάλουν τα κέρδη τους οι τοκογλύφοι. Θα έρθουν σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό και τέλος. Χρεοκοπία, δηλαδή, για την Καλιφόρνια, σημαίνει "κούρεμα" των χρεών της και εσωτερική "υποτίμηση" και άρα μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων της. Σημαίνει μείωση των επενδυτικών της προγραμμάτων και άρα μείωση των κερδών των "διαπλεκομένων" εργολάβων και προμηθευτών του δημοσίου ...Τίποτε άλλο ...Δεν θα αρχίσουν οι δανειστές της να παίζουν με τις συντάξεις των "ιδιωτικών" ταμείων ...Δεν θα αρχίσουν να μειώνουν τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων ...Όλους αυτούς δεν τους αφορά η "χρεοκοπία" της Πολιτείας.

Το ανάλογο θα έπρεπε να συμβαίνει και εδώ. Μας απειλούν με τη χρεοκοπία, ενώ την έχουμε ήδη υποστεί. Γιατί μας απειλούν; Γιατί η χρεοκοπία "φτάνει" μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Αν χρεοκοπήσει κάποιος, δεν πουλάει το νεφρό του ούτε βγάζει στο πεζοδρόμιο τα παιδιά του. Η χρεοκοπία έχει όρια και αυτά δεν φτάνουν στον κανιβαλισμό. Αυτοί θέλουν να μας πανικοβάλουν, γιατί θέλουν να ξεπεράσουν τα όρια της χρεοκοπίας και να περάσουν στο χώρο του "κανιβαλισμού" ενός κράτους και μιας κοινωνίας. Θέλουν τη χρεοκοπία —η οποία θα τους κατέστρεφε αυτούς— να τη στρέψουν εναντίον μας, για να μας λεηλατήσουν. Θέλουν να ρυθμίσουν έτσι τα πράγματα, ώστε με τα χρήματα, τα οποία δήθεν τους χρωστάμε, να εξαγοράσουν "κοψοχρονιά" την πατρίδα μας.

Γι' αυτόν τον λόγο θέλουν να "παίξουν" και με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό τους είναι απαραίτητο, γιατί θέλουν να μας βυθίσουν στην ύφεση. Θέλουν να μας βυθίσουν στην ύφεση, για να μας κάνουν εξαρτώμενους από τον δανεισμό ...και άρα χωρίς να έχουμε δυνατότητα αντίδρασης ...Να μπορούν κατόπιν να μας λεηλατήσουν με την ησυχία τους Να μπορούν να κάνουν αυτό, το οποίο έκαναν στην Ανατολική Ευρώπη με αντιπροσωπευτικότερη περίπτωση αυτό, το οποίο έκαναν στην Ανατολική Γερμανία ...Να κάνουν ένα "φτηνό" πακέτο ολόκληρο το δημόσιο κεφάλαιο της χώρας και να το αποκτήσουν με τα "δανεικά" της πλάκας ...Τα "δανεικά", τα οποία οι ίδιοι με την τεχνητή ύφεση έκαναν πολύτιμα ...Τα "δανεικά", που, όσο κι αν "κουρεύονται", αν κατορθώνουν αυτοί και με την ύφεση "ρίχνουν" το ΑΕΠ μας, δεν θα αλλάζει τίποτε. Θα μας καθηλώνουν στην αδυναμία και άρα στην κατάσταση που τους βολεύει για τη λεηλασία.

Άρα; Άρα σήμερα βρισκόμαστε ήδη υπό καθεστώς χρεοκοπίας. Δεν υπάρχει πιθανότητα να πάθουμε κάτι διαφορετικό από αυτά τα οποία ήδη παθαίνουμε, γιατί δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ήδη παθαίνουμε παραπάνω απ' όσα θα έπρεπε να πάθουμε ...Όλα όσα ακούμε είναι απλά τρομοκρατία. Γιατί μας τρομοκρατούνε; Για τον λόγο που είπαμε πιο πάνω ...Για να μην αντιστεκόμαστε ...Για να δεχθούμε να "αλυσοδεθούμε". Για να μην εκμεταλλευτούμε το θετικό της χρεοκοπίας, που είναι το "κούρεμα" του χρέους και να δεχθούμε να μας ξαναδανείσουν ακόμα περισσότερα από αυτά που γλιτώσαμε. Με μία διαφορά όμως. Αυτά, τα οποία κουρεύτηκαν, είναι ανώδυνα ιδιωτικά ομόλογα, ενώ τα μελλοντικά δάνεια είναι ενυπόθηκα δάνεια απέναντι σε λαούς. Αυτό είναι το επικίνδυνο, γιατί μας "βάζουν" απέναντι στους ευρωπαϊκούς λαούς σαν εχθρούς τους.

Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης την αγωνία τους για τις εκλογές. Γιατί έχουν αγωνία; Γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν κατορθώσει να ολοκληρώσουν αυτό, το οποίο τους βολεύει. Με τους προδότες, που κυβερνούν την Ελλάδα, το μόνο που κατάφεραν μέχρι στιγμής είναι να βάλουν τα πράγματα στη "σειρά" που τους βόλευε, αλλά όχι και να την ολοκληρώσουν. Δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός τους. Στην πραγματικότητα όχι μόνον δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά βρίσκεται στη χειρότερή του φάση ...Στην πιο επικίνδυνη γι' αυτούς φάση ...Στη φάση που οι ίδιοι είναι ευάλωτοι και όχι τα υποψήφια θύματά τους, δηλαδή οι Έλληνες.

Μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί μόνον εκείνο το μέρος του σχεδιασμού, που συμφέρει τους Έλληνες ...Έχει εκτελεστεί μόνον το εύκολο μέρος του, που δίνει τη θεωρητική ευκαιρία στους Έλληνες ακόμα και να τους "ρίξουν" ...Έχει ολοκληρωθεί το PSI και τα νέα δάνεια ακόμα δεν μας τα έχουν φορτώσει ...Ακόμα κι αν τα υπέγραψε η Κυβέρνηση των προδοτών, δεν τα έχουμε πάρει. Άρα; Άρα, φοβούνται μια νέα Κυβέρνηση Ελλήνων, η οποία δεν θα δεχθεί τα νέα δάνεια, ενώ το PSI έχει ήδη δρομολογηθεί και η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τα CDS. Φοβούνται μια νέα Κυβέρνηση, η οποία, είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω άποψης, δεν θα εκτελεί τα προβλεπόμενα "μέτρα" και θα τους αναγκάσει να επανεξετάσουν τη θέση τους. Θα τους αναγκάσει ν' αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τα δεδομένα να είναι πιο ευνοϊκά για τους Έλληνες και πιο δυσμενή για τους ίδιους.

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο τρομακτικά γι' αυτούς, γιατί ακόμα και το PSI έχει περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης υπέρ της Ελλάδας. Όσοι αναγνώστες μάς παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια, θα γνωρίζουν ότι ήδη πριν από δύο χρόνια προτείναμε εμείς μια διαδικασία "κουρέματος" τύπου PSI. Απλά την προτείναμε με τον αντίθετο τρόπο από αυτόν που τη δρομολόγησε ο χοντροπροδότης Βενιζέλος. Προτείναμε να γίνει "κούρεμα" εις βάρος των τοκογλύφων των τραπεζών και όχι εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων ή των μικροεπενδυτών, που εμπιστεύτηκαν το κράτος.

Ο Βενιζέλος, ως καλός δωσίλογος των τοκογλύφων, έκανε τα ακριβώς αντίθετα. "Κούρεψε" "γουλί" τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροεπενδυτές και όσο του επέτρεπαν "κούρεψε" τους μεγάλους τοκογλύφους. Άφησε όμως εντελώς ανέπαφους τους εγκληματίες της Goldman Sachs και της ΕΚΤ. Έμειναν ανέπαφοι δηλαδή αυτοί, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία και άρα αυτοί, οι οποίοι μεθόδευαν τη χρεοκοπία. Όλα αυτά τι σημαίνουν; Ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια "κουρέματος". Πολλά περιθώρια να επωφεληθούμε εις βάρος των τοκογλύφων, πολύ πριν φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Πολύ πριν πάρουμε τα χρήματα των φτωχών Εσθονών ή των θυμωμένων Γερμανών, όπως θα έλεγε και ο Σόιμπλε, καλό είναι να πάρουμε ό,τι μπορούμε από τα χρήματα των τοκογλύφων. Το "ομόλογο" του swap της Goldman Sachs δεν έχει "κουρευτεί". "Κουρέψαμε" τα ομόλογα των φτωχών και των άσχετων πολιτών και δεν "κουρέψαμε" το ομόλογο των εγκληματιών, οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Το ίδιο δεν έχουν "κουρευτεί" και τα ομόλογα της τοκογλυφικής ΕΚΤ ...Τα ομόλογα εκείνα, τα οποία τα έχει αγοράσει στο 60% της αξίας τους και τα έχει βάλει στον ισολογισμό της στο 100% ...Προφανώς στο μυαλό της μόνον οι άλλοι χάνουν και ποτέ η ίδια. Μόνον από αυτές τις δύο περιπτώσεις μπορούμε να "ελαφρύνουμε" με άλλα 50 δις το χρέος μας.

Αν λοιπόν σε αυτές τις εκλογές βγει μια κυβέρνηση πατριωτών Ελλήνων, μπορεί να συνεχίσει το "κούρεμα", που αρνήθηκε να κάνει ο δωσίλογος Βενιζέλος, χωρίς κανένας να μπορεί την τρομοκρατήσει και άρα να την εμποδίσει ...Τώρα πλέον κανένας δεν μπορεί να μας απειλεί με χρεοκοπίες και ενεργοποίηση CDS ...Είμαστε "βρεγμένοι" και ο "βρεγμένος" δεν φοβάται μην "βραχεί" ...Έχουμε ήδη "χρεοκοπήσει" ...Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί τα CDS. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μια νέα κυβέρνηση να "κουρέψει" τα ομόλογα των τοκογλύφων, τα οποία έχουν εξαιρεθεί, χωρίς καμία άλλη συνέπεια ...Τα ομόλογα των πρώην εργοδοτών του Παπαδήμου, τα οποία έχουν εξαιρεθεί παρανόμως από την προδοτική Κυβέρνηση του Παπαδήμου ...Του Παπαδήμου, ο οποίος ήταν από εκείνους τους προδότες κρατικούς λειτουργούς, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Καταλαβαίνει ο αναγνώστης για τι αλλαγή μιλάμε; Το χρέος μας, ακόμα και με την "απορρόφηση" του επίσης παράνομου πρώτου Μνημονίου, ήταν περίπου 350 δις. Ήδη "κουρέψαμε" 100 δις και υπάρχουν άλλα τουλάχιστον 50 δις, που μπορούμε να "κουρέψουμε". 350 μείον 150 δις, μας κάνουν 200 δις. 200 δις, σε μια οικονομία που το ΑΕΠ είναι πάνω από 200 δις, σημαίνει ότι έχει πέσει το δημόσιο χρέος σε επίπεδο Γερμανίας. Με το έλλειμμα —λόγω των περικοπών στο δημόσιο— να έχει περιοριστεί δραματικά και με τις υποχρεώσεις για τοκοχρεολύσια να μειώνονται σε πρωτοφανή επίπεδα, αλλάζει ριζικά η "εικόνα" της χώρας ..."Ομορφαίνει" η "εικόνα" της χώρας μετά από αυτό το δραστικό "κούρεμα".

Σε όλα αυτά βεβαίως να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα επιπλέον έχει "λαμβάνειν" από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα "αναγκαστικά" δάνεια της Κατοχής. Μιλάμε για ένα ποσό, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 δις. Μιλάμε για μια εικόνα οικονομίας, την οποία θα τη ζήλευαν όλα τα μεγάλα και υπερχρεωμένα κράτη, τα οποία σήμερα μάς "μαλώνουν" και μάς "συμβουλεύουν" ...Μιλάμε για τον απόλυτο εφιάλτη τους. Αυτόν τον εφιάλτη προσπαθούν να αποφύγουν. Ποιος είναι ο εφιάλτης τους; ...Να διώξουμε την Τρόικα από τη χώρα ...Να αρνηθούμε το δάνειό τους ...Το δάνειο, το οποίο το χρησιμοποιούν, για να μας "εξοντώσουν" και να μας λεηλατήσουν.

Μα, θα πει ο καλοπροαίρετος, αν διώξουμε την Τρόικα, πώς θα επιβιώσουμε; Δεν χρειαζόμαστε δάνεια; Τα ελλείμματα δεν έχουν καλυφθεί. Βάζουμε μεν ως στόχο τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά οι ανάγκες "τρέχουν". Αυτός ο στόχος απαιτεί χρόνο για να έρθει εις πέρας και εμείς πρέπει να ζήσουμε μέσα σε άσχημες συνθήκες. Η παγκόσμια οικονομική κρίση καλπάζει. Εδώ η ίδια η Γερμανία δανείζεται. Τι θα κάνουμε εμείς; Τι θα κάνουμε εμείς με τα επιτόκια δανεισμού να βρίσκονται στον "ουρανό"; Τι θα κάνουμε εμείς με τα ελληνικά spreads να μην "πέφτουν" με τίποτε;

Εδώ πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης, γιατί εδώ βρίσκεται όλο το μυστικό στην προσπάθεια της Ελλάδας να επιβιώσει. Αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε. Το δύσκολο αυτής της περιγραφής οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ "λεπτή" κατάσταση ...Ο "θάνατός" μας από τη "σωτηρία" μας απέχει το πάχος μιας "κλωστής" ...Είναι πολύ λεπτά τα όρια.

Θα ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας με μια σειρά απλών ερωτήσεων. Είναι νόμιμο το PSI ως διαδικασία; Ήταν μέσα στα πλαίσια της λογικής και της αγοράς της Νέας Τάξης; Αυθόρμητα δεν συμμετείχαν όλοι οι δανειστές μας; Μόνοι τους δεν προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις; Ξεγελάσαμε κανέναν; Απειλήσαμε κανέναν με όπλο; Κατόπιν συμφωνίας δεν έγινε αυτό; Άρα; Άρα, μετά το νόμιμο PSI το "ποινικό" μας μητρώο είναι "καθαρό". Ταυτόχρονα όλη η Ευρώπη και το ΔΝΤ παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε πολύ οδυνηρά βήματα προς το "νοικοκύρεμα" του δημοσιονομικού τομέα της. Μια οικονομία "σφικτή" στα έξοδα και με καλή "αναλογία" χρέους προς ΑΕΠ, δεν πρέπει να "ανταμειφθεί"; Η ίδια η Ευρώπη αναγνωρίζει το αξιόχρεό μας εφόσον είναι έτοιμη να μας δανείσει τα χρήματα των πολιτών της.

Τα παίρνουμε όλα αυτά "πακέτο" και πάμε στις εταιρείες αξιολόγησης. Η Ελλάδα με αυτήν την εικόνα δικαιούται ακόμα και το ΑΑΑ. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα περισσότερα "μικρά" 3Α της αγοράς. Είναι καλύτερα από την Ολλανδία ή την Αυστρία ή ακόμα τη Βρετανία, που, εκτός όλων των άλλων, έχουν τεράστια ιδιωτικά χρέη σε αντίθεση με τη συμμαζεμένη και "κουρεμένη" πλέον Ελλάδα. Είναι καλύτερα από όλες αυτές τις χώρες, γιατί σε αντίθεση με αυτές διαθέτει τεράστιο δημόσιο κεφάλαιο. Είναι καλύτερα, γιατί σε αντίθεση με αυτές έχει "λαμβάνειν" από τους Γερμανούς. "Κουρεμένη" λοιπόν η Ελλάδα είναι καλύτερη απέναντι σε "ακούρευτους" και επιπλέον απολύτως νόμιμη. Με καθαρή εικόνα και όχι με swaps. Άρα; Άρα μπορεί να διεκδικήσει —ακόμα και με απειλές προσφυγής στα δικαστήρια— την νέα αξιολόγησή της.

...Το επιβάλει ο νομικός πολιτισμός της ανθρωπότητας να επαναξιολογηθεί η Ελλάδα με εντελώς αντικειμενικά οικονομικά κριτήρια και χωρίς καμία πολιτική προέκταση ...Το επιβάλει το παγκόσμιο πτωχευτικό δίκαιο να επαναξιολογηθεί με αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς να "τιμωρηθεί" εκ νέου για πολιτικούς λόγους από αναρμόδιους. Το επιβάλει το παγκόσμιο σύστημα δικαίου, εφόσον δεν επιτρέπεται να τιμωρηθεί κανένας δύο φορές για το ίδιο παράπτωμα. Η Ελλάδα τιμωρήθηκε για την "ασωτία" του δημόσιου τομέα της με τα spreds και το πρώτο Μνημόνιο που "φορτώθηκε". Τώρα επανήλθε όπως προβλέπεται από τον νόμο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με δικαιοσύνη.

Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν τα προηγούμενα spreds, εφόσον έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και ήδη έχει "τιμωρηθεί" για το προηγούμενο παράπτωμά της. Έχει ξεπεράσει την περίοδο της "ασωτείας" και έχει αποδεδειγμένα προσαρμόσει τη δημοσιονομική της πολιτική στα επίπεδα που της επέβαλαν οι δανειστές της ...Οι δανειστές, οι οποίοι την έλεγξαν με τον πιο σκληρό τρόπο ...Οι δανειστές, οι οποίοι προσήλθαν οικειοθελώς στο "κούρεμα" και με την πράξη τους άνοιξαν το πράσινο "φως" για την εκ νέου δανειοδότησή της.

Αυτά όλα δεν πρέπει να αξιολογηθούν; Δεν πρέπει να επανενταχθεί η Ελλάδα στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα των αγορών; Όταν ο πολιτισμός δίνει το δικαίωμα σε όλους όσους "παράπεσαν", αλλά με τιμωρία "εξαγόρασαν" τη νομιμότητά τους, να επανέλθουν. Γιατί να μην έχει αυτό το δικαίωμα και η Ελλάδα; Διαχειριστικό λάθος έκανε ...δεν έκανε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η ναζιστική Γερμανία έχει συγχωρεθεί και έχει επανενταχθεί και δεν θα συγχωρεθεί η Ελλάδα, η οποία αγόρασε μερικά "πολύφωτα" παραπάνω με δανεικά; ...Να επανενταχθεί όπως προβλέπεται από τους νόμους, οι οποίοι εξασφαλίζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Ο "σωφρονισμός" είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αυτό το δικαίωμα η Ελλάδα ήδη το κέρδισε με πολύ ακριβό τρόπο.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά τα οποία λέμε και ποια είναι η σημασία τους για την πορεία της Ελλάδας; ...Ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση των δικαιωμάτων της με στόχο να επανέλθει στις αγορές. Με τις "ευχές" όλων των οίκων αξιολόγησης μπορεί να διεκδικήσει την "έξοδό" της στις αγορές ...Άμεσα ...Μετά τις προσεχείς εκλογές και όχι μετά από δύο ή τρία χρόνια. Γιατί πρέπει να βιαστεί; Για να διώξει την Τρόικα από την Αθήνα. Για να διώξει τους εγκληματίες από την Ελλάδα πριν την "σκοτώσουν". Για να μην την αφήνει να καταστρέφει τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία. Για να φύγει το κτήνος ο Τόμσεν, πριν αναγκαστεί κάποιος Έλληνας να τον θάψει ζωντανό σε κανένα χαντάκι.

Γι' αυτόν τον λόγο φοβούνται τις εκλογές. Βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και "τρέμουν". Με άλλο πολιτικό "σκηνικό" ξεκίνησαν το έγκλημα και άλλο βλέπουν μπροστά τους. Βλέπουν ότι τα κόμματα στα οποία επένδυσαν και από τα οποία έλαβαν τις δηλώσεις "υποτέλειας", δεν συμπληρώνουν το απαιτούμενο ποσοστό για να κυβερνήσουν τη χώρα. Τα πάλαι ποτέ παντοδύναμα κόμματα του δικομματισμού είναι πλέον "σκιές" των εαυτών τους. Γι' αυτόν τον λόγο φοβούνται. Φοβούνται την οποιαδήποτε νέα Κυβέρνηση, η οποία δεν θα συντίθεται από τους δικούς τους ανθρώπους ...Την οποιαδήποτε νέα Κυβέρνηση, η οποία θα εκμεταλλευτεί το "τετελεσμένο" PSI και θα αρνηθεί το "προσεχές" δάνειό τους.

Μιλάμε για τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ. Μια νέα Κυβέρνηση νέων προσώπων, η οποία, είτε από αδυναμία να επιβάλει τα μέτρα τους είτε από πατριωτισμό, θα δημιουργήσει πρόβλημα και δεν θα "απορροφά" τα δάνειά τους ...Αυτό δηλαδή το οποίο είναι το ζητούμενο γι' αυτούς ...Να μην μπορέσουμε να απολαύσουμε ως κέρδος ό,τι έχουμε "κερδίσει" με το "κούρεμα". Αυτό το κέρδος έρχονται να μας το ακυρώσουν με το νέο δάνειο. Γι' αυτόν τον λόγο θέλουν πάση θυσία να μας βυθίσουν άρον-άρον στην ύφεση. Γι' αυτόν τον λόγο χτυπάνε με τον πιο άσχημο τρόπο τον "άσχετο" με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας ιδιωτικό τομέα.

Βιάζονται να προκαλέσουν στέρηση εσόδων στο κράτος, ώστε να το κάνουν εξαρτώμενο από τα δάνειά τους. Βιάζονται να προκαλέσουν ανεργία, ώστε να αυξήσουν τις ανελαστικές δαπάνες του κράτους με αποτέλεσμα να ανοίγει διαρκώς το έλλειμμά του, παρά τις ανυπόφορες στερήσεις του λαού. Να φαίνεται ότι το κράτος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ούτε μετά από αυτό το "κούρεμα" ...Να χρεοκοπεί ο χρεοκοπημένος κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει διαρκής "επικαιροποίηση" ...Να επιβαρύνουν διαρκώς την κατάσταση, ώστε να δίνουν δικαιολογία και άλλοθι στις εταιρείες αξιολόγησης να απαγορεύουν την έξοδό μας στις αγορές.

Γι' αυτόν τον λόγο οι δωσίλογοι πολιτικοί —με επικεφαλής τον Βενιζέλο— δεν δίνουν ποτέ στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας μας ...Δεν δίνουν ποτέ στοιχεία για την ταμειακή της ευχέρεια. Δεν θέλουν να φαίνεται ότι μπορεί η Ελλάδα —έστω και "αγκομαχώντας"— να ανταπεξέρθει στις υποχρεώσεις της χωρίς το δάνειο "μαμούθ" ...Το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δοθεί σε κράτος, όπως λέει και ο καραγκιόζης κολαούζος των τοκογλύφων Γιωργάκης. Το δάνειο είναι αυτό που τους ενδιαφέρει να πάρει η Ελλάδα, για να την λιώσουν στις υποθήκες και τους δυσμενείς όρους που το δάνειο αυτό συνεπάγεται. Το δάνειο τούς ενδιαφέρει, γιατί μόνον αυτό νομιμοποιεί την παρουσία της Τρόικας στην Ελλάδα ...Νομιμοποιεί τις δυνάμεις "Κατοχής", οι οποίες διαλύουν και ευτελίζουν τα πάντα, για να τα αποκτήσουν χωρίς καμία αντίσταση.

Γι' αυτόν τον λόγο λέμε ότι χρησιμοποιούν διαρκώς γνώση ψυχολογίας των μαζών ...Τις γνώσεις εκείνες, οι οποίες μετατρέπουν αυτές τις ανθρώπινες μάζες σε διαχειρίσιμους όχλους των ενστίκτων. Γνωρίζουν πώς να απειλούν τους λαούς και αυτό κάνουν διαρκώς εις βάρος του ελληνικού λαού. Αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Εμφανίζουν το "άσπρο" σαν "μαύρο" και το αντίστροφο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Το PSI, όπως είδαμε, δεν ήταν απλά καλό, αλλά στην κυριολεξία σωτήριο για την Ελλάδα. Κέρδος είχε από αυτό η Ελλάδα ...Άλλοι θα ήταν αυτοί οι οποίοι θα πάθαιναν ζημιά από τη μείωση του χρέους της Ελλάδας και όχι οι Έλληνες. Όμως, το δάνειο, το οποίο θα ακολουθούσε το "κούρεμα", θα ήταν κακό για την Ελλάδα ...Όχι απλά κακό, αλλά το απόλυτο κακό. Γιατί; Γιατί, όπως είπαμε, θα μας φόρτωνε ένα τεράστιο χρέος με πολύ απεχθέστερους όρους και από το οποίο δεν θα επωφελούμασταν εμείς οι ίδιοι.

Με το χρέος αυτό απλά οι ίδιοι θα έπαιρναν "στο όνομά" μας αυτά, τα οποία μόνοι τους είχαν αποφασίσει να καρπωθούν ως κέρδη. Ό,τι απέμενε από αυτό το ποσό και πάλι δεν θα πήγαινε για ν' αναπτυχθεί ο λαός, αλλά θα τα έπαιρναν οι τράπεζες ...Οι δικές τους τράπεζες ...Οι τράπεζες, οι οποίες προστάτευαν τη δική τους οικονομία. Τι έκαναν, μέσω της προπαγάνδας της τρομοκρατίας; Μετέτρεψαν το "άσπρο" σε "μαύρο". Εμφάνισαν το PSI σαν κάτι τρομακτικό και οδυνηρό για τους Έλληνες ...Κάτι, το οποίο θα έπρεπε ν' αντέξουμε, γιατί υποτίθεται θα ήταν εξαιρετικά επίπονο ...Το "καλό", δηλαδή, με αυτόν τον τρόπο το εμφάνισαν σαν αναγκαίο και αναπόφευκτο "κακό".

Εφόσον θα το "αντέχαμε" αυτό το "κακό", θα απολαμβάναμε σαν ανταμοιβή το υπέρτατο "καλό" ...Θα μας έδιναν το περιττό και θανατηφόρο δάνειο ...Το "κακό", δηλαδή, έγινε το απόλυτο "καλό" ...Τόσο "καλό", που, αν δεν ήμασταν καλά παιδιά", δεν θα μας το έδιναν ...Μας απειλούν ότι δεν θα μας δώσουν το δάνειο, αν δεν είμαστε "καλά" παιδιά ...Μας απειλούν ότι δεν θα μας δώσουν αυτό, το οποίο εμείς έπρεπε να αρνούμαστε. Αυτό, δηλαδή, το οποίο έπρεπε εμείς να επιδιώκουμε, μας το εμφάνισαν σαν τιμωρία. Κάθονται με το κουτάλι με το "μουρουνέλαιο" και αντί να μας απειλούν με βία, αν δεν το καταπιούμε, μας λένε τα αντίθετα. Μας βάζουν να τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε ήσυχα παιδιά, για να μας το δώσουν να το "απολαύσουμε".

Θα μας "τιμωρήσουν", αν δεν είμαστε Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ηλεκτρικό HONDA EV-STER
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ηλεκτρικό HONDA EV-STER
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ