2012-03-23 22:20:06
Φωτογραφία για TAGESSPIEGEL: 'Ολη η αλήθεια για την Ελλάδα
Η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη του επικεφαλής της ευρωπαϊκής Task Force στην Αθήνα, Χορστ Ράϊχενμπαχ με τίτλο «’Ολη η αλήθεια για την Ελλάδα».

Το πρώτο ερώτημα είναι, αν ο ίδιος ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος για τα ελληνικά πρωτοσέλιδα που τον αποκαλούν «γκάουλαϊτερ». «Όχι» απαντάει ο Ράϊχενμπαχ.

«Είχα δουλέψει τόσο πολύ σε ευρωπαϊκό περιβάλλον στην Κομισιόν και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης» που πραγματικά εξεπλάγην βλέποντας πόσο έντονα έχει επηρεάσει η αντιγερμανική ατμόσφαιρα στη Ελλάδα ακόμα και την προσφορά του επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να παράσχει βοήθεια».

Ο ίδιος βλέπει πάντως μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Σε ποιούς τομείς; «Στη γεωργία, στον ενεργειακό τομέα και ιδιαίτερα στην αιολική και ηλιακή ενέργεια, καθώς και στον τουρισμό. Ειδικά ο τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Σκεφτείτε για παράδειγμα τον ιατρικό τουρισμό. Η Ελλάδα έχει πολλούς γιατρούς με υψηλή εξειδίκευση και σπουδές στο εξωτερικό».
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ