2012-03-23 22:30:06
Φωτογραφία για Αν δεν αλλάξουμε πρώτα οι ίδιοι είμαστε άξιοι της μοίρας μας
Να λοιπόν που μετά από 2 1/2 χρόνια διακυβέρνησης της πράσινης λαίλαπας και της εδώ και λίγους μήνες υποστήριξής της από τα δεκανίκια της ΠΟΛ.ΑΝ. και του ΛΑΟΣ ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός.

Το πρόβλημα είναι ότι ο λαός θα μιλήσει αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα πει για άλλη μια φορά βλακείες.

Επιτρέψτε μου φίλες και φίλοι να αναπτύξω τις σκέψεις μου

Δε θα ασχοληθώ με τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται από τα ερπετά των ΜΜΕ και οι οποίες εμφανίζουν κατά το δοκούν τα αναμενόμενα ποσοστά των κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές. Αυτές είναι για όσους δε διαθέτουν στοιχειώδη νοημοσύνη, οι οποίοι ωστόσο είναι δυστυχώς πολλοί.

Παρόλα αυτά δε μπορώ να μη σημειώσω ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι δε ντρέπονται να δηλώσουν ότι θα (ξανα)ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλο. Ίσως γιατί ακόμα πιστεύουν "ότι λεφτά υπάρχουν".

Φυσικά δε μπορεί να απορεί κανείς για το επίπεδο νοημοσύνης αυτών των ανθρώπων, καθώς στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει σε παρανοϊκές κομματικές και πολιτικές συμπεριφορές.


Αρκεί να σκεφθεί κανείς, ότι κάποιοι πριν από 20 χρόνια φώναζαν για το σημερινό αρχηγό που χειροκροτούν το γνωστό σύνθημα "Αλήτη προδότη ...".

Αρκεί επίσης να σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποί μας οι οποίοι ακόμα και σήμερα δε ντρέπονται να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν αυτούς που εξέθρεψαν το απεχθές τέρας του αρρωστημένου συνδικαλισμού που έκανε σημαία του το ¨Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη".

Αρκεί τέλος να σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που πιστεύουν στα νέα κόμματα των παλιών όμως βουλευτών και πολιτευτών που ανδρώθηκαν και διαβίωσαν για χρόνια μέσα σ΄αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και οι οποίοι χωρίς ντροπή δηλώνουν σήμερα ότι θέλουν να το αλλάξουν.

Φίλες και φίλοι η πράσινη λαίλαπα έφερε την Ελλάδα στην πιο ταπεινωτική στιγμή της ιστορίας της. Ναι, ευθύνες υπάρχουν και αλλού και είναι πολλές και βαριές. Υπάρχουν στη ΝΔ αλλά και στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα για όσα έκαναν ή για όσα επιδεικτικά δεν έκαναν. Υπάρχουν στα ερπετά των ΜΜΕ που ωστόσο εξακολουθούν να απολαμβάνουν νούμερα τηλεθέασης από όλους όσους συνειδητά βιάζουν καθημερινά με όσα απροκάλυπτα και χωρίς ντροπή τολμάνε να ισχυρίζονται ότι είναι η "αντικειμενική" αλήθεια. Υπάρχουν στους μανδαρίνους και εξαφανισμένους πλέον αλλά και βολεμένους, διαπλεκόμενους και αργόμισθους εκφραστές του "συνδικαλιστικού" κινήματος. Υπάρχουν όμως και σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά και είναι μεγάλες.

Το διεφθαρμένο σημερινό πολιτικό σύστημα, οι συνδικαλιστές, τα ΜΜΕ δεν προέκυψαν από παρθενογένηση. Όσοι εμπλέκονται είναι άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από εμάς και οι οποίοι έτυχαν και τυγχάνουν της δικής μας αποδοχής και υποστήριξης.

Ο ωχαδερφισμός, η νοοτροπία της αρπαχτής, η χαρά με τη συμφορά του άλλου και όχι με τη δική μας πρόοδο, η συναλλαγή, το ρουσφέτι, το λάδωμα, τα θαλασσοδάνεια, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, ο νεοπλουτισμός, η επίδειξη, ο φιλοτομαρισμός, η αδιαφορία για το διπλανό, η αποποίηση των ευθυνών και τόσες άλλες παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας υποστηρίχθηκαν και ενισχύθηκαν από τις διάφορες μορφές εξουσίες αλλά αποτέλεσαν και δυστυχώς αποτελούν φαινόμενο της δικής μας καθημερινής πρακτικής.

Η μόνη ελπίδα για να δει άσπρη μέρα αυτός το τόπος είναι να αλλάξουν αυτές οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας έστω και στο ελάχιστο.

Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί.

Βλέπω το ρουσφέτι να επεκτείνεται και να αφορά πλέον ένα μεροκάματο

Βλέπω τη φοροδιαφυγή, τη μη απόδοση ΦΠΑ, τη φοροκλοπή να διογκώνεται

Βλέπω να παγιώνεται ολοένα και περισσότερο η άποψη για το "ο θάνατός σου η ζωή μου"

Βλέπω τις διάφορες κοινωνικές ομάδες να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους αγνοώντας τη βασική αρχή ότι η ισχύς βρίσκεται στην ομόνοια και την από κοινού διεκδίκηση

Βλέπω τα νέα παιδιά να μεγαλώνουν με τις αρχές της αρπαχτής και του εύκολου κέρδους

Βλέπω τα πρότυπα των νέων ανθρώπων να είναι τα reality και τα talent shows

Βλέπω ότι η αντίσταση του Έλληνα εκφυλίζεται στο να παρακολουθεί τον Λαζόπουλο και το Θέμο

Βλέπω τους Έλληνες να δίνουν ακόμα βαρύτητα σε όλα όσα διαβάζουν στις φυλλάδες ή παρακολουθούν στους δέκτες της TV από τους χαμερπείς δημοσιγραφίσκους

Βλέπω τους αυριανούς ψηφοφόρους να μαυρίζουν το ΠΑΣΟΚ όχι γιατί διέλυσε τον κοινωνικό ιστό και εξευτέλισε κάθε έννοια αξιοπρέπειας αλλά γιατί δεν έφαγαν με χρυσά κουτάλια, καθώς η ελπίδα τους για το "λεφτά υπάρχουν αποδείχθηκε" αποδείχθηκε μια άνευ προηγουμένου ανοησία

Βλέπω τους αυριανούς ψηφοφόρους να τιμωρούν το πολιτικό σύστημα όχι γιατί διέλυσε την παιδεία και την υγεία, αλλά γιατί έκανε δυσπρόσιτα τα μπουζούκια και τις εκδρομές στις high class περιοχές

Βλέπω ανθρώπους να ξεχνούν γρήγορα τι φώναζαν πριν από 20 χρόνια για αυτόν που σήμερα είναι αρχηγός τους

Δυστυχώς φίλες και φίλοι τα βλέπω όλα αυτά.

Ακόμα χειρότερα, δε βλέπω κάτι που να μου δίνει ελπίδα ότι αλλάζουμε ως άνθρωποι και ως νοοτροπία.

Από την άλλη μεριά, μπορεί να κάνω και λάθος.

Κοιτάξτε τους γύρω σας, κοιτάξτε την καθημερινότητά σας, κοιτάξτε εσάς τους ίδιους και αναλογιστείτε.

Έχετε αλλάξει σε κάτι;

Αν ναι, τότε υπάρχει ελπίδα.

Αν πάλι όχι, τότε καληνύχτα σας.

 http://politikiprotasi.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ