2012-11-27 12:30:07
Φωτογραφία για Aυστηρά για Άντρες: Σημεία και Κέρατα
Θες να μη σε απατήσει ποτέ; Διάβασε τι σου λένε οι άντρες, που θα μπορούσαν να ξεμυαλίσουν τη γυναίκα σου πριν προλάβει να πει «είμαι παντρεμένη»

Ο Χρήστος Κανακάκης έχει πάει με 6 παντρεμένες γυναίκες. Η πρώτη ήταν η Τόνια, μία 25χρονη φανατική με τα αυτοκίνητα. Η σχέση τους άρχισε σχετικά αθώα - γνωρίστηκαν στην ίδια εταιρεία (εκείνη δούλευε στο Τμήμα Μάρκετινγκ) κι άκουγαν την ίδια μουσική. Η επόμενη ήταν η Φαίη, διευθύντρια του τμήματός του. Ηταν μία μικροσκοπική γυναίκα με τεράστια όρεξη για σεξ. Πιο μετά ήταν η Λίνα, μία φλογερή 50άρα με βαμμένα κόκκινα μαλλιά. Η περιστασιακή σχέση μεταξύ τους διήρκησε περισσότερο από ένα χρόνο.

Μπορεί να σκεφτείς ότι ο Χρήστος σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και δεν είχε συναισθήματα για καμία από αυτές τις γυναίκες. Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κερδίσεις από άντρες σαν αυτόν. Σκέψου τι θα μπορούσε να έχει εκείνος, που οι άντρες αυτών των γυναικών δεν είχαν. «Νοιαζόμουν αρκετά για να τις ακούω», λέει ο Χρήστος. «Αυτές οι γυναίκες ήταν μόνες. Μπορεί να ήταν παντρεμένες, αλλά αν μία γυναίκα είναι μόνη συναισθηματικά, είναι στ’ αλήθεια μόνη».


Εχει δίκιο. Ερευνες έχουν δείξει ότι, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες απατούν λόγω συζυγικής δυστυχίας και όχι από πόθο για κάποιον άλλον. Σε περσινή μελέτη του Πανεπιστημίου της Iντιάνα, οι γυναίκες που ανέφεραν μικρή ευτυχία στη σχέση τους είχαν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν το σύντροφό τους σε σύγκριση με εκείνες που ήταν ευτυχισμένες. «Οι άντρες έχουν περισσότερο την τάση να αναζητούν σχέσεις καθαρά σεξουαλικής επαφής και της μίας βραδιάς», υποστηρίζει η Kristina Gordon, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Tενεσί. «Από την άλλη, οι γυναίκες φαίνεται να απατούν όταν δεν είναι ικανοποιημένες από το γάμο τους». Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα δεν τελειώνουν εκεί όμως: όταν μια γυναίκα απατήσει, θα δεθεί και συναισθηματικά με τον εραστή της, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά με τους άντρες. «Συχνά, ο παράνομος σύντροφος της φέρεται τόσο καλά, που την εξωθεί έμμεσα να συνειδητοποιήσει τι χάνει στο γάμο της», λέει η Gordon. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, η γυναίκα μπορεί να μη μετανιώσει για την εξωσυζυγική σχέση».

Εμείς μιλήσαμε με τον Κανακάκη κι άλλους άντρες που έχουν κάνει σχέση με παντρεμένες για να βρούμε τους κρυφούς κινδύνους του γάμου σου. Μετά αναλύσαμε τις συμβουλές τους με τη βοήθεια των ειδικών, για να σε να βοηθήσουμε να κρατήσεις τη γυναίκα σου μακριά τους και στο κρεβάτι σου.

Θέλει να σε Εμπιστευτεί

Αν υπάρχει οικειότητα μεταξύ σας, είναι δεδομένο ότι υπάρχει κι άνεση. Εξάλλου όσο καλύτερα γνωρίζεις τον άλλον τόσο περισσότερο δένεσαι μαζί του. Η υπερβολική άνεση όμως σε ένα ζευγάρι μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα. «Ενα από τα συχνότερα παράπονα που ακούω από τις γυναίκες είναι ‘‘ο άντρας μου γυρίζει από τη δουλειά και σωριάζεται μπροστά στην τηλεόραση’’», λέει ο Πέτρος Φέτου, 46, που ισχυρίζεται επίσης ότι έχει κοιμηθεί με πάνω από 12 παντρεμένες γυναίκες. «Εγώ απλώς ακούω τα προβλήματά τους χωρίς να προσπαθώ να τα λύσω», λέει. «Αν προσπαθήσεις να παρέμβεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την κλείσεις στον εαυτό της», λέει η Gordon. «Οι γυναίκες θέλουν να δείξεις ενδιαφέρον, να διαθέσεις χρόνο, να τις αφήσεις να ανοιχτούν μόνες τους».

 Η κίνησή σου :  Πέρνα περισσότερη ώρα μαζί της

Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει αν θες μετά τη δουλειά να ηρεμήσεις κάνοντας γυμναστική ή παίζοντας video games. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως είναι να της το εξηγήσεις ήρεμα και να της προτείνεις να μιλήσετε πίνοντας έναν απογευματινό καφέ. «Τα περισσότερα ζευγάρια που ξέρω κουβεντιάζουν πίνοντας τον καφέ τους», λέει η Gordon. Την ώρα που θα περνάτε μαζί όμως κουβεντιάζοντας, μην αναφέρεις τα δάνεια και την εφορία. Βρες άλλη ώρα γι’ αυτά τα ζητήματα. Ο Τάκης Παπαστεφάνου, 35, που έχει κάνει σχέση με 3 παντρεμένες γυναίκες, σημειώνει: «Κατάφερα να συνδεθώ μαζί τους συναισθηματικά και να μάθω πράγματα που ήξεραν μόνο οι άντρες τους γι’ αυτές μέσω συνεχούς φλερτ. Πρέπει να εμβαθύνεις τη συζήτηση μαζί της περισσότερο, όχι να κουνάς το κεφάλι σου συγκαταβατικά λέγοντας ‘‘ναι, έχεις απόλυτο δίκιο και σε αυτό’’». Ο σημαντικότερος στόχος σου είναι να καταλάβεις γιατί θέλει να σου μιλάει. «Οι άνθρωποι μιλάνε για να μεταδώσουν και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους», λέει ο Gary Lewandowski Jr, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Monmouth και συνιδρυτής του ScienceofRelationships.com. Οταν εκείνη τελειώνει κάποιο θέμα συζήτησης, πες της: «Φαίνεται πως είσαι (πρόσθεσε συναίσθημα) σίγουρη». Ετσι της δείχνεις ότι την έχεις προσέξει, έχεις καταλάβεις πώς νιώθει και τη βοηθάς να ανοιχτεί περισσότερο.

Ο Ενθουσιασμός Είναι το Κλειδί

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η ενεργός σεξουαλική ζωή φέρνει την ευτυχία σε ένα ζευγάρι, αλλά αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Ο Κανακάκης αναφέρει ότι πολλές παντρεμένες-σύντροφοί του παραπονέθηκαν ότι το σεξ είναι βαρετό και μονότονο στο γάμο τους. Σε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Nεβάδας στο Λας Βέγκας, οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι για το βαρετό σεξ ευθύνεται εν μέρει η εξοικείωση που έχουν οι σύζυγοί τους με το σώμα τους, το οποίο όμως κάποτε τους ερέθιζε. Ωστόσο οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η συνήθεια δεν ήταν τελικά τόσο σημαντικό πρόβλημα όσο είναι η έλλειψη συναισθήματος. «Μπορώ να σου πω λέξη προς λέξη κάθε κίνηση που θα κάνει. Από τη μία μπορεί να τελειώσω, από την άλλη θα είναι σκέτο σεξ, χωρίς συναισθήματα. Δεν κάνουμε έρωτα πια», είπε μία γυναίκα που πήρε μέρος στην έρευνα.

 Η Κίνησή σου:  Κάποιες το προτιμούν βρώμικο

Οι παντρεμένες γυναίκες ανταποκρίνονται λιγότερο σεξουαλικά στο αγαπησιάρικο σεξ σε σχέση με τις ελεύθερες, βρήκε έρευνα στο Journal of Sexual Medicine. Ανταποκρίνονται όμως σε πιο ακραίες καταστάσεις, όπως οι φαντασιώσεις, οι πιο extreme στάσεις και τα βρώμικα λόγια. Το περίεργο είναι ότι, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η εκπλήρωση μιας ερωτικής φαντασίωσης είναι στην πραγματικότητα μία από τις πιο συναισθηματικές σεξουαλικές πράξεις. «Αναγκάζεσαι να αποκαλύψεις πολύ κρυφά σημεία του εαυτού σου, να γίνεις τρωτός, για να καταφέρεις να μοιραστείς τις φαντασιώσεις σου με κάποιον άλλον», λέει η Gordon. «Αν η σύντροφός σου είναι δεκτική, νιώθεις ότι έρχεσαι πιο κοντά της». Οι γυναίκες νιώθουν πιο άνετα όταν αποκαλύπτουν τις φαντασιώσεις τους σε κάποιον νέο ερωτικό σύντροφο. Γι’ αυτό πρέπει κι εσύ να κάνεις ό,τι της αρέσει στο σεξ. «Οταν σου αποκαλύπτει τις φαντασιώσεις της, πρέπει να της δώσεις σημασία», λέει η Gordon. «Δείξε ότι την ακούς και μιλάς στη δική της γλώσσα».

Μαζί στο Παιχνίδι

Οταν αναζητάτε καινούργια ενδιαφέροντα μαζί, η σύντροφός σου αποκτά την αίσθηση ότι διευρύνει και αναπτύσσει την προσωπικότητά της παράλληλα με σένα, λέει ο Lewandowski. Αλλιώς, αν η σχέση σας δεν έχει μέλλον, θα ψάξει να βρει αλλού πορτοκαλιές. Θυμήσου ποια ήταν η τελευταία φορά που μαγειρέψατε μαζί ή βοηθήσατε ο ένας τον άλλο με ένα θέμα του σπιτιού. «Η αρχική έλξη είναι δυνατή σε ένα ζευγάρι, αλλά όταν οι ορμόνες υποχωρούν, πρέπει να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο για να επαναφέρετε τη σεξουαλική ένταση», λέει ο Κανακάκης.

 Η Κίνησή σου:   Χρησιμοποίησε το μέλλον

Βρείτε πράγματα να ασχοληθείτε στο παρόν, αλλά βρείτε και πράγματα που θέλετε ή ανυπομονείτε να κάνετε στο μέλλον. Σε έρευνα του Lewandowski αποδείχθηκε ότι ακόμα και η προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος προστάτεψε τα ζευγάρια από την απιστία. «Ακόμη κι όταν η σχέση σας βρίσκεται σε λήθαργο, αν είναι αισιόδοξη ότι θα μεγαλώσει μαζί σου και θα είναι ασφαλής, θα την κρατήσεις κοντά σου», σου εξηγεί. Σχεδίασε τις διακοπές των Χριστουγέννων από τώρα. Θα έχει μήνες μπροστά της για να περιμένει το ταξίδι και θα επικεντρωθεί σε σένα και στη σχέση σας.

Συμφέρει να Επενδύσεις

Οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων χτίζονται κυρίως με την πάροδο του χρόνου. «Οταν επενδύεις συναισθηματικά στη σύντροφό σου, της δείχνεις ότι θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της υπόλοιπης ζωής σου», λέει ο Lewandowski. Κι όταν επενδύεις σε εκείνη, γίνεσαι πιο σημαντικός στα μάτια της, υποστηρίζει η Helen Fisher, ερευνήτρια σχέσεων στο πανεπιστήμιο Rutgers. «Κάποιος άλλος άντρας που θα πλησιάσει τη γυναίκα σου μπορεί να της υποσχεθεί τα πάντα», σου λέει. «Μπορεί να της πει ότι την αγαπάει και να συζητήσει μαζί της ακόμα και για γάμο». «Οταν κάποιος την πέφτει σε μια ελεύθερη, έχει να ανταγωνιστεί πολλούς άντρες. Αλλά όταν την πέφτει σε μια παντρεμένη, έχει να ανταγωνιστεί μόνο έναν». Εσένα.

 Η κίνησή σου:  Πες το, μην το δείχνεις

Πλένεις το αυτοκίνητό της, πετάς τα σκουπίδια, μέχρι που σιδέρωσες και τα ρούχα, αλλά δεν αρκούν μόνο οι πράξεις. «Οι γυναίκες πολλές φορές θέλουν και να ακούν αυτό που έχεις να τους πεις», λέει η Rebecca Brand, καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Βιλανόβα. «Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να της πεις ότι ‘‘είδα ότι τέλειωσαν τα δημητριακά σου, γι’ αυτό σου πήρα καινούργιο πακέτο». Θα υποτιμήσει ή θα παραβλέψει το πόσο σε έχει ανάγκη, εκτός κι αν της το θυμίζεις. Πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις. Για να την ευχαριστήσεις περισσότερο, κάνε μία αγγαρεία στο σπίτι, που συνήθως κάνει εκείνη - π.χ., καθάρισε εσύ την τουαλέτα για μία φορά. Επίσης, μια μέρα πες της ότι σου αρέσει να τη βοηθάς και πως θέλεις να ξεκαθαρίσεις ποιες δουλειές έχεις να κάνεις στο σπίτι για να την ξεκουράσεις. Φτιάξε μία λίστα με τις δουλειές που έχεις να κάνεις κι έτσι θα της δείξεις ότι σε χρειάζεται  αλλά και ότι τη φροντίζεις.

Χτίζει Πάνω στη Σχέση σας

Η γυναίκα σου μπορεί να σε θεωρεί ένα από τα δύο: ή τον καλύτερο φίλο της ή τον χειρότερο επικριτή της. Οταν μαγειρεύει, αναζητά την έγκρισή σου ακόμα κι αν αποφεύγει να σε ρωτήσει ευθέως. Οταν την επιπλήττει το αφεντικό της, τρέχει σε σένα για να τη στηρίξεις. «Μια γυναίκα που βγαίναμε, μου έλεγε ότι ένιωθε πως ανοιγόταν συναισθηματικά στον άντρα της, αλλά εκείνος την απομάκρυνε σε κάθε συζήτηση», λέει o Κανακάκης. «Εκείνος συνέχιζε να συζητά για τη δική του μέρα και τις δικές του ανησυχίες». Η αγάπη που της δίνεις έχει τη δύναμη να απομακρύνει το άγχος και την ανασφάλειά της. Γι’ αυτό, όταν νιώθει ότι δεν της δίνεις σημασία, πλήττεις άμεσα την αυτοπεποίθησή της κι αυτό, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, είναι ο μονόδρομος για την απιστία.

 Η κίνησή σου:  Πες το αλλιώς

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση επωφελούνται λιγότερο από τα κομπλιμέντα των συντρόφων τους σε σχέση με τους ανθρώπους που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, αποκάλυψε έρευνα του Πανεπιστημίου του Waterloo. Ο λόγος: οι ανασφαλείς εραστές διστάζουν να πιστέψουν αυτά που λες και πολλές φορές τα ξεχνούν αμέσως. Αν της πεις «ο κώλος σου είναι σέξι», θα καταλάβει ότι ο κώλος της φαίνεται σέξι εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Αλλά αν της πεις «όταν το φοράς αυτό, θυμάμαι πόσο σέξι είσαι», την κάνεις να νιώθει ότι τη θαυμάζεις συνεχώς, πράγμα που μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή της και να βελτιώσει τη σχέση σας. Κι όταν νιώθει καλά, νιώθεις κι εσύ.

http://www.menshealth.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O Μασάντο θέλει! Μπορεί;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O Μασάντο θέλει! Μπορεί;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ