2012-03-24 02:48:04
Φωτογραφία για Σχέδια διαφυγής των επισήμων στις παρελάσεις σε ολόκληρη την χώρα!!!
Τρέμουν οι πολιτικοί την πιθανότητα ξεσπάσματος οργής των πολιτώνΜα, γιατί φοβούνται, αφού είναι έντιμοι, πατριώτες και έχουν σώσει την χώρα;Όλοι οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει τρομοκράτες και εχθροί της κατοχικής κυβέρνησης ΠαπαδήμουΣε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις, τόσο στην Αττική όσο και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να αποτραπούν έκτροπα στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. Ο σχεδιασμός των αστυνομικών μέτρων είναι ανάλογος της προετοιμασίας της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ηδη, πάντως, σε δεκάδες δήμους, τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στην Περιφέρεια, έχουν γίνει προετοιμασίες που περιλαμβάνουν από... μάζεμα των νεραντζιών μέχρι απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων.

Σε αρκετούς δήμους, όπως για παράδειγμα στη Ρόδο και τον Πύργο, δεν θα στηθούν εξέδρες για τους επισήμους οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μαζί με τους πολίτες την παρέλαση. Βασικός στόχος των αστυνομικών μέτρων είναι να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση της παρέλασης παντού και να μην επαναληφθούν καταστάσεις αντίστοιχες με εκείνες της 28ης Οκτωβρίου.


Η προσοχή εστιάζεται ιδιαίτερα στη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα. Οι επιτελικές συσκέψεις στην Ελληνική Αστυνομία για τον σχεδιασμό των μέτρων ήταν απανωτές και χθες, ενώ αυτό που επισημαινόταν ήταν ότι η Αστυνομία θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκδηλώσεις που θα γίνονται ταυτόχρονα σε περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας με κίνδυνο σε περίπτωση επεισοδίων να γίνει τέτοια διασπορά δυνάμεων, ώστε να αποδειχθούν ανεπαρκείς.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφτηκε κινητικότητα στο Διαδίκτυο, με πολίτες να δηλώνουν ότι θα εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους σε παρελάσεις. Μάλιστα οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης εμφανίζονταν αποφασισμένοι να έλθουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν - υπενθυμίζεται ότι οπαδοί της ίδιας ομάδας είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Ευχόμαστε να επικρατήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Οποιος όμως προκαλεί προβλήματα θα συλλαμβάνεται. Θα επιδειχθεί αυστηρότητα και αποφασιστικότητα από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων» είναι η γραμμή της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται σε συγκεκριμένες περιοχές και προληπτικοί έλεγχοι, ενδεχομένως και προληπτικές προσαγωγές. Στο Σύνταγμα θα υπάρχει ζώνη ασφαλείας γύρω από την εξέδρα των επισήμων. Ακόμη και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης θα έχουν τη δυνατότητα προσέγγισης με ειδικές ονομαστικές διαπιστεύσεις που εκδόθηκαν από την περιφέρεια Αττικής. Για το Σαββατοκύριακο ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των αστυνομικών και δεν δίνονται ρεπό. Στην Αττική, το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων - 18.000 αστυνομικοί - θα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής: αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρίσκονται όλοι ταυτόχρονα στους δρόμους, θα είναι όμως σε ετοιμότητα να εμφανισθούν και να αναλάβουν υπηρεσία εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Για την προστασία των επισήμων που θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις υπάρχουν σχέδια προστασίας ακόμα και για τη διαφυγή τους - πράγμα που δεν αφορά μόνο την Αθήνα αλλά όλες τις μεγάλες πόλεις.
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ