2012-11-27 18:24:23
Φωτογραφία για ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP
Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας για την Ελλάδα. Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Eurogroup o πρωθυπουργός, που παρέμενε μέχρι αργά τη νύχτα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, χαιρέτισε τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, ενώ το απόγευμα της Τρίτης θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

«Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί, και αύριο ξεκινάει μια καινούρια μέρα για όλους τους Έλληνες. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε με λεπτομέρειες», δήλωσε αργά τη νύχτα της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς, γνωστοποιώντας ότι επικοινώνησε και με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη το μεσημέρι ο πρωθυπουγός έχει συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθούν οι υπουργοί για τις τελευταίες εξελίξεις.


«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά το τέλος του Eurogroup, ενώ μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, σημείωσε πως «τώρα είναι η ώρα της "αντεπίθεσης" για τη χώρα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για την Ελλάδα έκανε λόγο για αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Το αποτέλεσμα του Eurogroup δεν ήταν καθόλου αναμενόμενο, ούτε μια εύκολη διαδικασία. Ήταν η ευόδωση των προσπαθειών όλων των Ελλήνων. Χάρη στις θυσίες των Ελλήνων έμεινε η Ελλάδα ζωντανή στην καρδιά της Ευρώπης», τονίζει ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σε του συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι η απόφαση συνιστά «μια γενναία απόφαση των εταίρων μας που εκτιμήσανε την υπερπροσπάθεια που κάνει η πατρίδα μας. Είχαμε μεγάλη συμπαράσταση. Δεν ήταν εύκολη διαδικασία».

«Τώρα έχουμε τα μέσα και το χρόνο που χρειαζόμαστε, για να γυρίσουμε το παιχνίδι» δήλωσε από τη μεριά του ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup.

«Eίμαστε σε καλύτερη φάση από αυτήν που ήμασταν, όταν περιμέναμε. Διότι και χρήματα πρόκειται να υπάρξουν και να υπάρξει και κάποιου είδους απομείωση του χρέους. Από όλες τις πλευρές αυτό είναι θετικό», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Ο Μ. Βορίδης σημείωσε ότι «πρόκειται για συμβιβασμό, καθώς δεν είναι αυτό που ήθελε το Ταμείο για το χρέος. Εμείς εκείνο που θα θέλαμε, είναι μια θέση, η οποία θα μπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα -ας το πω- ευχερέστερα επενδύσιμη και με αυτή την έννοια να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, ότι θα διαχειριστεί το χρέος της και επομένως θα έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα αυτό». «Προφανώς υπάρχει μια απομείωση του χρέους 40 δισ. ευρώ», τόνισε.

Την ίδια ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν συνιστούν λύση για την Ελλάδα και εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση. Η λύση που δόθηκε στο Eurogroup δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα, γι' αυτό και δεν είναι λύση, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup. Επιτίθεται, παράλληλα, στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντάς της ευθύνες ότι αποδέχτηκε έναν συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει την απόφαση του Εurogroup «προϊόν συμβιβασμού, με πολλές γκρίζες ζώνες σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδος» ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «για μια ακόμα φορά, παρουσιάστηκε χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα».

AΠΕ-ΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ