2012-03-24 07:44:07
Φωτογραφία για ΥΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΛΑΣΕΙΣ
Στη σημερινή μαθητική παρέλαση θα «δοκιμαστεί» το μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, που έχει καταρτιστεί για να πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου χωρίς επεισόδια - όπως αυτά της 28ης Οκτωβρίου στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου- και επιθέσεις σε πολιτικούς.

- Από τις 7 το πρωί θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος ενώ ομάδες αστυνομικών θα διενεργούν προληπτικούς ελέγχους σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που θα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

- Με εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα είναι από τις 8 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.

- Μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην Βουλή, στα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος, έχει στηθεί «σιδηρούν παραπέτασμα» που θα εμποδίσει πιθανούς... ταραξίες να φτάσουν τους πολιτικούς και να δημιουργήσουν επεισόδια. Η Ώθωνος και η Β. Γεωργίου Α΄ είναι επίσης κλειστές για το κοινό ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση στο κομμάτι της Λ. Β. Αμαλίας μπροστά από τους επισήμους.


- Όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση ενώ οι αστυνομικές αρχές θα βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εμφάνισης αυτόκλητων «ομάδων προστασίας» των παρελάσεων (όπως πχ ακροδεξιών οργανώσεων και άλλων παρόμοιων «ομάδων κρούσης»).

Πάντως, ειδικό σχέδιο διαφυγής των πολιτικών και των επισήμων δεν υπάρχει,καθώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αυτό το σχέδιο « δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σιδερένια κιγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί και σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου,προκείμενου να αποτρέψουν πιθανή εισβολή στον χώρο της παρέλασης . Οι απλοί πολίτες που θα θελήσουν τελικά να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις σήμερα και αύριο, θα περιοριστούν στην περιοχή από τη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Βουκουρεστίου και κάτω, με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.

Ειδικά την Κυριακή 25 Μαρτίου, στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, οι οποίοι- συνοδεία εισαγγελέων – θα περιφρουρούν την τάξη και την ασφάλεια των επετειακών εκδηλώσεων. Ο μεγάλος όγκος των αστυνομικών δυνάμεων – μαζί με διμοιρίες των ΜΑΤ- θα βρίσκεται στο Σύνταγμα, όπου την στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κάρολος Παπούλιας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της Μαθητικής Παρέλασης στις 24-3-2012, και για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, από τις 07.00 το πρωί θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω Λεωφόρους, Οδούς και Πλατείες:

1. Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

2. Λ. Β. Σοφίας , στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.

3. Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

4. Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.

5. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.

6. Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

7. Λ. Συγγρού , στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.

8. Όθωνος, σε όλο το μήκος της.

9. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Real.gr
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ