2012-03-24 07:40:03
Φωτογραφία για To Facebook προχωρά σε νέες αλλαγές!
Σε νέες αλλαγές που αφορούν την πολιτική ασφαλείας του προχωρά σήμερα το Facebook.

Πρώτη αλλαγή, η μετονομασία του όρου Privacy Policy σε Data Use Policy.

Πιο αναλυτικά το Facebook, θα προχωρήσει στις παρακάτω αλλαγές:

 - Περιεχομένο και πληροφορίες χρηστών

Όλες τις διευκρινήσεις που χρειάζεστε σχετικά με την πρόσβαση των διαφόρων εφαρμογών στα δεδομένα σας θα μπορείτε να βρείτε στην ενότητα 'Sharing Your Content and Information'. Εκεί καθίσταται σαφές ότι οι εφαρμογές που κατεβάζετε έχουν το δικαίωμα να βλέπουν το περιεχόμενο σας όπως και όσες κατεβάζουν οι φίλοι σας, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο σας.

- Ασφάλεια

Το Facebook ζητά τη βοήθεια των χρηστών στην αντιμετώπιση προβλημάτων ασφαλείας και απαγορεύει τη συλλογή πληροφορίων από το κοινωνικό δίκτυο κάνοντας χρήση αυτοματοποιημένων μέσων χωρίς τη συγκατάθεσή της. Επιπλέον, ορισμένες 'dating' εφαρμογές του Facebook είναι πλέον διαθέσιμες μόνο για χρήστες άνω των 18 ετών.


- Προστασία των δικαιωμάτων των τρίτων 

Στην ενότητα αυτή υπάρχουν αρκετοί όροι που δηλώνουν τον σεβασμό των προσωπικών δικαιωμάτων των χρηστών, ενώ το Facebook δεσμεύεται να προσφέρει εργαλεία για να αφαιρέσει ο χρήστης ό,τι προσβάλλει την πνευματική του ιδιοκτησία.

Ενώ μέχρι τώρα οι χρήστες του Facebook δεν μπορούσαν να κάνουν tag κάποιον τρίτο χωρίς τη συγκατάθεση του, στο εξής δε θα επιτρέπεται να κάνετε tag άλλους χρήστες αν γνωρίζετε ότι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

- Ειδικές Διατάξεις για τους διαφημιζόμενους

Η εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε εξαπάτηση των διαφημιζόμενων μέσω μη έγκυρων click στις διαφημίσεις.

- Ειδικές Διατάξεις για software

Πρόκειται για μια νέα ενότητα με αντικείμενο οποιοδήποτε κατεβασμένο software σχετικό με το Facebook, όπως για παράδειγμα τα διάφορα social plug-ins για browsers. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει software update για τα προϊόντα αυτά χωρίς καμία περαιτέρω προειδοποίηση. Επιπλέον, απαγορεύει ρητά την όποια προσπάθεια πρόσβασης στον πηγαίο κώδικα του Facebook.

Πολλές αντιδράσεις υπάρχουν ήδη στη σελίδα όπου ανέβηκαν οι νέοι όροι.
mediagate.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ