2012-03-24 07:58:01
Φωτογραφία για Αγωνία μην το σκάσει ο “Έλληνας Μέιντοφ”
Το πρωινό που ο Έλληνας Μέϊντοφ Θωμάς Καρύδας βγήκε από τις φυλακές της Λάρισας, ο καιρός ήταν απόλυτα ταυτισμένος με την διάθεσή του. Ήταν μουντός. Ελεύθερος, αλλά στιγματισμένος πλέον και με την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας, ο χρηματιστής που φέρεται να καταχράστηκε από δεκάδες θύματα, ποσό που αγγίζει τα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ, επέστρεψε στην Γλυφάδα.

Εκεί, τον περίμενε, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema, η σύζυγός του Ηρώ, η γυναίκα που πριν λίγους μήνες έλεγε σε γυναίκα θύμα του χρηματιστή, ότι δεν είχε καμία σχέση πλέον με τον άνδρα της.

Κάτι που αναίρεσε με κατάθεσή της στην εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε το αν θα αποφυλακιζόταν ο άνθρωπος που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν ακόμα και συγγενικά του πρόσωπα.

Από την ημέρα που αφέθηκε ελεύθερος, τα θύματά του που σοκαρίστηκαν με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου αναστολών, ζουν με την αγωνία του τι θα συμβεί αν εξαφανιστεί από την Ελλάδα ο Καρύδας.


Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, εξανεμίζονται και οι τελευταίες πιθανότητες να πάρουν πίσω μέρος των χρημάτων τους που καταχράστηκε ο Έλληνας Μέϊντοφ, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμη ο υπολογιστής του στα εργαστήρια του Εγκληματολογικού, όπου βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια!

Το κομπιούτερ με τις διαδρομές του χρήματος!

Ήταν Μεγάλη Τετάρτη του 2010, όταν οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τον υπολογιστή του Θωμά Καρύδα που βρισκόταν στο σπίτι του, μαζί με άλλα αντικείμενα του γραφείου που διατηρούσε στην οδό Πανεπιστημίου. Εκεί όπου εμφανιζόταν ως o εν Ελλάδι αντιπρόσωπος της Ελβετικής τράπεζας Julius Baer που άνοιγε υποτιθέμενους λογαριασμούς στα θύματά του.

Κάποιοι περαστικοί είχαν απορήσει λίγα βράδια πριν, όταν είδαν μετακόμιση μέσα στη μαύρη νύχτα. Ο χρηματιστής άδειασε το γραφείο του ξημερώματα σαν να φοβόταν να τον δουν, η να τον αντιληφθούν αν το έκανε μέρα, μόνο που δεν είχε υπολογίσει τους αστυνομικούς που τον επισκέφτηκαν μετά από λίγες μέρες.

Όπως έλεγε ένας από αυτούς σε συνάδελφό του ήταν έντρομος, όταν κατάσχεσαν τον υπολογιστή του, προσπάθησε να μην τον δώσει προβάλλοντας αντιρρήσεις, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να το αποφύγει.

Μέσα υπήρχαν σύμφωνα με τα θύματά του, όλες οι διαδρομές των χρημάτων τους σε θολές off shore εταιρίες με έδρα φορολογικούς παραδείσους όπως είναι τα νησιά Marshall.

Το απίστευτο στην υπόθεση είναι ότι δύο χρόνια μετά, το κομπιούτερ παραμένει στα εγκληματολογικά εργαστήρια και οι άνθρωποι που έχουν χάσει τις οικονομίες τους, δεν μπορούν να μάθουν τις διαδρομές του χρήματος και την κατάληξη που είχαν.

Περιμένουν εναγωνίως έχοντας εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες την 20η τακτική ανακρίτρια κυρία Ιωαννίδου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση τους τελευταίους μήνες να τον καλέσει ώστε να προχωρήσει η υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, νέο θύμα κατέθεσε αγωγή κατά του Θωμά Καρύδα, τον οποίο κατηγορεί ότι καταχράστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ποσό που ανέρχεται στις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Εξαφανίστηκε

Κάποιοι λένε ότι δεν είναι το τελευταίο θύμα του Έλληνα Μέϊντοφ, ο οποίος προς το παρόν δεν κυκλοφορεί πουθενά.

Πώς να κυκλοφορήσει άλλωστε, αφού μετά τα τελευταία αποκαλυπτήρια της δράσης του μέσα από το site του «Πρώτου Θέματος», έγιναν γνωστές και άλλες παράμετροι της υπόθεσης.

Τα δύο του παιδιά, που φοιτούσαν παλιότερα σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο των βορείων προαστίων, άλλαξαν σχολείο, όταν ο Καρύδας εγκατέλειψε τα Βόρεια προάστια, μετά από τις πρώτες αγωγές και την κατάσχεση της κατοικίας του εκεί.

Μετακόμισε στα Νότια και αυτά πήγαν αλλού, όταν η δράση του Θωμά Καρύδα άρχισε να γίνεται γνωστή, όμως κάποιοι γονείς παιδιών από το καινούριο σχολείο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις είχαν ήδη μάθει ότι ο χρηματιστής που λατρεύει να εξαπατά επενδυτές, είχε προσεγγίσει γονιούς στο παλιότερο σχολείο για να επενδύσουν μικρά ή μεγαλύτερα ποσά.

«Μέχρι και από ανάπηρο άνθρωπο πήρε τα λεφτά, τάζοντας του τρελά κέρδη», λέει ένας από τους άτυχους που επένδυσε ένα πολύ μεγάλο ποσό στην χρηματιστηριακή πυραμίδα του Καρύδα.

Τώρα αυτός, όπως και οι υπόλοιποι περιμένει εναγωνίως τις εξελίξεις της υπόθεσης… planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ