2012-03-24 09:32:06
Φωτογραφία για Χώροι στάθμευσης γίνονται μαγαζιά και… καφετέριες στην Πάφο
Η ετσιθελική ανέγερση του τεράστιου στεγάστρου του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου εντός του προστατευόμενου αρχαιολογικού χώρου της Κάτω Πάφου... φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες ιδιωτών. Όπως αποκαλύπτεται, μετά από καταγγελία δημοτικού συμβούλου Πάφου, ολόκληρο εμπορικό κέντρο της πόλης έχει παράνομα καταργήσει τους δύο υπόγειους χώρους στάθμευσής του και τους μετέτρεψε σε… εκθεσιακούς χώρους και καφετέρια.

Στις καταγγελίες προέβη χθες ο επικεφαλής της ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου, Βάσος Δημητρίου, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το θέμα απασχόλησε ήδη δύο συνεδρίες της Πολεοδομικής Επιτροπής του δήμου, χωρίς ακόμη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για επαναφορά της νομιμότητας.

«Εμπορικό Κέντρο που ανεγέρθη πρόσφατα στην περιοχή της Τεχνικής Σχολής Πάφου», αναφέρει ο κ. Δημητρίου, «μετέτρεψε παράνομα τους δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης οχημάτων σε ωφέλιμο χώρο του πολυκαταστήματος
. Οι υπηρεσιακοί του Δήμου Πάφου, μετά από σχετικές καταγγελίες, διαπίστωσαν ότι πέραν της κατάργησης των χώρων στάθμευσης οχημάτων στους δύο υπόγειους χώρους και τη μετατροπή τους σε εκθεσιακούς χώρους ρούχων, έχουν ανεγείρει παράνομα και καφετέρια την οποία επέκτειναν μέχρι το όριο με την Τεχνική Σχολή, καταργώντας επιπλέον και άλλον ένα χώρο στάθμευσης». Ο Βάσος Δημητρίου καταγγέλλει ότι όλες αυτές οι αναπτύξεις λειτουργούν χωρίς άδεια ούτε καν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, γεγονός υποστηρίζει που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών. Τονίζει δε ότι οι υπερβάσεις που έχουν ήδη σημειωθεί στο χώρο καθιστούν εκ των πραγμάτων αδύνατη πλέον οποιαδήποτε έκδοση άδειας από την οικεία Αρχή λόγω των πολλών πολεοδομικών υπερβάσεων. Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, αναφέροντας ότι από τη λειτουργία της επιτροπής με τη νέα σύνθεσή της, μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, καμία αίτηση δεν έχει φθάσει στον Δήμο Πάφου για τις αναπτύξεις στις οποίες προχώρησε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Στο μεταξύ, με αφορμή τη συγκεκριμένη καταγγελία, από πλευράς παραγόντων της δημοτικής Αρχής γίνεται πλέον λόγος και για αντίστοιχες επεμβάσεις σε υπόγειους χώρους στάθμευσης από άλλο πολυκατάστημα της Πάφου το οποίο λειτουργεί σε κεντρικό σημείο της πόλης εδώ και αρκετά χρόνια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι ρυθμίσεις των δανείων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι ρυθμίσεις των δανείων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ