2012-03-24 12:10:03
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση-Προηγήθηκαν επεισόδια στην οδό Βουκουρεστίου
Υπό δρακόντεια μέτρα η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Μικρής έντασης επεισόδια στη Βουκουρεστίου. Παρακολουθήστε από την πλατφόρμα live blogging του ΝEWS 247 όλα όσα συμβαίνουν καθώς και όσα έχουν προηγηθεί

11:42 "Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο της Παιδείας στην επανάσταση του 21' που ξεκίνησε ως πνευματική αφύπνιση με τους λογίους του έθνους, απλούς δασκάλους και ιερωμένους", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης ο οποίος δε θέλησε να σχολιάσει για τα εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας.11:40 Αποχωρούν σιγά σιγά οι επίσημοι.

11:35 Φτάσαμε στη λήξη της παρέλασης με τους προσκόπους να κλείνουν την αυλαία.

11:32 Άνοιξε η Βουκουρεστίου, ενώ αυτή τη στιγμή παρελαύνουν τα παιδιά των Special Olympics που καταχειροκροτούνται.

11:30 Πιο ήρεμο το κλίμα στη Βουκουρεστίου. Δείτε βίντεο

11:24 Διαμαρτυρίες και πανό από πολίτες ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.


 

11:19 Κάτοικοι του Βύρωνα με πανό φωνάζουν, διαμαρτυρόμενοι για το χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ αυτή την ώρα παρελαύνουν τα Γυμνάσια.

11:15 Υπό το άγρυπνο βλέμμα των ΜΑΤ και ανδρών με πολιτικά παρελαύνουν τα σχολεία.

11:11 Διαμαρτυρίες δημοσιογράφων ότι τα ΜΑΤ δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Το NEWS 247 βρίσκεται στο κέντρο και σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

11:10 Η παρέλαση ξεκίνησε πριν από λίγο και ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης βρίσκεται στη θέση του.

11:03 Τα πρώτα επεισόδια σημειώνονται στην οδό Βουκουρεστίου προς την οδό Σταδίου με διαπληκτισμούς πολιτών που προσπαθούν να ανέβουν στην πλατεία Συντάγματος και αστυνομικών. Δείτε βίντεο

   11:00 11 Δημοτικά, 7 Γυμνάσια και 8 Λύκεια θα παρελάσουν σήμερα. Το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων θα ανοίξει τη παρέλαση.

10:53 Οι άνδρες των ΜΑΤ έκλεισαν και την Β. Γεωργίου.

10:46 Ομάδα διαδηλωτών στη Βουκουρεστίου, περίπου είκοσι με τριάντα άτομα, δάσκαλοι και καθηγητές φωνάζουν "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δε τελείωσε το 73'". Υπήρξε μια μικρή κινητικότητα.

10:44 Δυνάμεις της αστυνομίας υπάρχουν στην Όθωνος και τη Ξενοφώντος. "Φρούριο" το κέντρο της Αθήνας.

10:42 Αρχίζει σε λίγα λεπτά η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη. Νωρίτερα, θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από τους επισήμους.

10:33 "Σιδερόφραχτες παρελάσεις δεν γίνονται", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, αντιδρώντας  στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια."Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού.  Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή. Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα 'τάξης και ασφάλειας' και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις 'εισαγγελείς' θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία".10:17 Δείτε τις πρώτες εικόνες από τα μέτρα στο Σύνταγμα.

10:03 Κλειστή παραμένει και από τη Παρασκευή η Νομική Σχολή υπό το φόβο των πρόσφατων επεισοδίων.

9:46 "Zούμε ένα καθεστώς τρομοκρατίας των μειοψηφιών", δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας στη ΝΕΤ, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών και όχι μόνο προσώπων. Έκανε δε λόγο για "προϊούσα κατάλυση του Συντάγματος και βασικών νόμων", ενώ σημείωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.9:36 Διαβάστε αναλυτικά για την απόφαση να κοπούν τα νεράντζια από τα δέντρα.

9:16 Δρακόντεια τα μέτρα σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, σε αρκετές περιοχές της χώρας όπως το Αγρίνιο και τη Χίο συνεργεία του Δήμου έκοψαν τα νεράντζια και τα πορτοκάλια από τα δέντρα!9:02 Έκλεισε και ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός.

8:54 Για πρώτη φορά δε θα παρελάσουν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα λιτότητα. Όπως δήλωσαν νωρίτερα και στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ τους έχουν ξεχάσει τη στιγμή που πάλεψαν για τη πατρίδα.

8:51 Μίνι εξέδρα των επισήμων στη Βέροια καθώς υπό τον φόβο των επεισοδίων μειώθηκε από τα 18 μέτρα στα 2!8:50 Δείτε τι καιρό θα κάνει σήμερα στη χώρα και στο κέντρο της Αθήνας ώστε να μη πάτε απροετοίμαστοι στις παρελάσεις.

8:44 Διαβάστε αναλυτικά ποιοι δρόμοι και για πόσες ώρες θα παραμείνουν κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας.

8:40 Όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση καθώς η αστυνομία θα κάνει προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό. Και αυτό για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και αποδοκιμασίες.

8:36 Από τις οκτώ το πρωί έχουν κλείσει οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στην Ακρόπολη, ενώ στις εννέα θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός.

8:32 Πάνω από 4.000 αστυνομικούς "κατεβάζει" η Αστυνομία ενόψει τω παρελάσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο.
news247.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΦΠΑ (23%!) της κρίσης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΦΠΑ (23%!) της κρίσης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ