2012-03-24 13:28:30
Φωτογραφία για Θ.Πάγκαλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα αγωνιστεί για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του ΠΑΣΟΚ.

 Προέβλεψε πάντως ότι όποιο κόμμα αναδειχθεί πρώτο δεν θα έχει αυτοδυναμία.

 Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών επισήμανε ότι είναι άχαρη η σχετική συζήτηση και ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρωθυπουργό.Υποστήριξε πάντως ότι "τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού ακόμη κι αν ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν είναι προδιαγεγραμμένο".

 Αναφερόμενος στη διετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι δεν έγιναν οι θεσμικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η φυσιογνωμία του Κινήματος και να αποκατασταθεί η εσωτερική δημοκρατία, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξουν οργανωμένες τάσεις με απόψεις.


 Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, εξέφρασε την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή τους, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει για ποιό λόγο πρέπει να έχουμε στρατιωτικές αλλά και μαθητικές παρελάσεις.Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών και όχι μόνο προσώπων, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι "ζούμε ένα καθεστώς τρομοκρατίας των μειοψηφιών" και έκανε λόγο για "προϊούσα κατάλυση του Συντάγματος και βασικών νόμων".

 Βολές κατά του ΚΚΕΕξάλλου, ο Θ.Πάγκαλος επέρριψε παράλληλα ευθύνες στο ΚΚΕ για την πρόσφατη απεργία στα λιμάνια. "Το ΚΚΕ σταματάει τα πλοία ενώ τα πληρώματα θέλουν να κάνουν δρομολόγια", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι "κλείνοντας τα καράβια με ομάδες εγκαθέτων αυξάνουμε τους ανέργους".

 Η επίθεση του κ. Πάγκαλου προκάλεσε την παρέμβαση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Μάκη Μαΐλη. "Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι η συκοφαντία και η προβοκάτσια. Και ο κ. Πάγκαλος αυτά τα συνηθίζει", τόνισε ο κ. Μαΐλης. Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ